Закарпатці хочуть показати свій талант усьому світові

"Я хочу показати свій талант усьому світові", - скромно зізнавалися закарпатці - учасники попереднього відбору на програму "Україна має талант"

Закарпатці хочуть показати свій талант усьому світові

Феноменальний успіх першого сезону шоу "Україна має талант" привів до того, що нині в цій програмі спробувати свої сили хоче всяк, хто претендує на хоч якийсь талант.

Нагадаємо, дебютне шоу відбулося навесні й завершилося перемогою кримчанки Ксенії Симонової, яка захоплюється пісочною анімацією. Переможниця отримала мільйон гривень. Змогла купити будинок, ще й пожертвувати на благодійність.

Новий сезон розпочнеться наступного року, а поки що бригади телеканалу по всій Україні проводять попередні відбори. Завітали вони 3 жовтня й до Ужгороду.

 На відміну від минулого року, коли на відбір ще нікому невідомої телепрограми прийшло всього з десяток закарпатців, цього разу охочих спробувати свої сили було значно більше – з сотню. Однак, забігаючи вперед, відзначимо, що справді оригінальних виступів побачити не вдалося. Утім усіх учасників переглянути можливості й не було, оскільки перегляди одночасно проходили в 3 залах.

Як розповів нам один із кастинг-менеджерів проекту Андрій Чужиков, особливої оригінальності насправді не дуже й чекають. Буквально в кожному місті 80–90 % всіх учасників становлять ті, хто бажає заспівати. Причому, подеколи трапляється так, що зо два десятки претендентів виконують одну й ту пісню, наприклад, Ані Лорак. Мало того – ще й голоси у всіх майже однакові. "А тому часто для нас навіть танці вже є оригінальним жанром", – зізнається Андрій. Ужгород щодо цього став не кращим і не гіршим містом за будь-які інші.

"Перший етап шоу не надто складний: людина повинна виявити бодай якусь іскру, поводитися на сцені адекватно і мати бажання брати участь в "Україна має талант", – пояснює кастинг-менеджер Катя Смовж. – На цьому етапі не оцінюємо і навіть не маємо права якось коментувати виступи, просто розкриваємо особу, її талант, записуємо на відео. А потім наша креативна група, переглянувши записи, відбирає учасників. На другому етапі обирати вже будуть члени журі. На відміну від першого сезону, цього разу журі не роз’їжджатиме у пошуках талантів по найбільших містах України – всі учасники виступатимуть у Києві".

Як це було


Серед учасників, яких удалося побачити, переважали діти, яких привели на кастинг батьки. Запам’ятався хлопчик Миколка з Іршави років восьми, котрий розповідав гумореску про те, як потрібно рятувати Україну (згідно з нею, слід  на всі керівні посади запросити іноземців). На запитання, чи хоче він сам очолити країну, коли виросте, Миколка серйозно зауважив, що все ж таки не така то легка справа – країною керувати. Тому він ліпше стане лікарем – людей рятуватиме.

Хоча деякі діти приходили й без відома батьків. Як-от двоє хлопчиків років 11–12. "Ми будемо робити таке", – сказав один із них, вдаривши себе долонею по грудях та клацнувши пальцями. Одне слово, спробували відбивати ритм. Після виступу хлопці зізналися, що "номер" готували ось щойно – за годину до виступу. Проте якщо виграють гроші – то повезуть батьків на море.

  У моді – доброчинство

Але загалом абсолютна більшість учасників стверджувала, що гроші витратить на благодійництво, переважно – на дитячі будинки. Одна дівчинка навіть пообіцяла, що коли виграє, то віддасть ці кошти... каналу СТБ!

"Це лише в нас люди настільки безкорисливі, чи про благодійність, згадуючи Ксенію Симонову, говорять всюди?" – цікавлюся в Андрія Чужикова. "Насправді, це добре, якщо людина щиро хоче віддати кошти в, наприклад, дитячий будинок. Але я завжди питаю, що саме мають на увазі, коли говорять про благодійництво. Інколи буває, що виступає випускник якогось дитячого будинку чи ще й вихованець, що перебуває там, і хоче віддячити своєму дитбудинку. Або ж, наприклад, дитбудинок перебуває у критичному стані, й учасники йдуть на шоу: мовляв, а ну ж удасться виграти й отримати гроші та допомогти чимось. Але слід урахувати й те, що на людей діє ввімкнена камера, от вони й бояться ляпнути якусь дурницю. А наше завдання – запитаннями підвести людей до того, щоб вони розказали про свої мрії, про те, як їх реалізовують".

Андрій розповідає, що, оскільки, перший сезон мав великий резонанс, цьогоріч розраховують, що на попередні кастинги прийде близько 10 тисяч людей. Принаймні нині, коли знімальні групи об’їхали половину країни, на перегляди вже прийшло понад 5 тисяч чоловік – стільки ж, як за весь торішній відбір: "На цьому етапі нам цікавий абсолютно кожен, хто прийшов".

Попередні відбори триватимуть аж до 19 листопада, і лише після цієї дати стане відомо, чи потрапив хтось із закарпатців на шоу.

Юрій Лівак, "Старий Замок "Паланок"
09 жовтня 2009р.

Теги: Ужгород, відбір, закарпатці, шоу, Україна має талант, кастинг,

Коментарі

Даная 2009-10-10 / 11:35:00
Побольше бы таких зрелищных, красивый и душевных программ на наше телевидение, возможно и люди бы становились лучше и добрее. Спасибо всем, кто работает над программой, и, конечно, отдельная благодарность очаровательной ведущей!

Инга 2009-10-10 / 11:33:00
Шоу «Украина мае талант!» это возможность для каждого из граждан проявить себя, вне зависимости от возраста, места проживания и материального положения. С удовольствием смотрим передачу всей семьей!

Коломбина 2009-10-10 / 11:18:00
Спасибо огромное организаторам и участникам шоу за незабываемые впечатления. И отдельное спасибо ведущей программы Оксане Марченко за ее талант и профессионализм!

Изабель 2009-10-10 / 11:16:00
Благодаря «Талантам» закарпатцы действительно смогут продемонстрировать, на что они способны на всю страну. Чудесно, что СТБ и организаторы программы предоставили всем желаюм такую возможность!

Антин 2009-10-10 / 11:14:00
Шоу смотрим всей семьей, очень нравится, яркое, красивое зрелище, видно, что программа подготовлена настоящими профессионалами. Молодцы!

Велюр 2009-10-10 / 11:12:00
В Закарпатье много талантливых замечательных людей, прекрасно, что они смогут показать себя всей стране!

АнкА 2009-10-10 / 11:07:00
Чудово, що шоу не лише відкриває таланти, а й навчає людей бути більш добрими та благородними. Окрема подяка чарівній ведучій, без неї програма не було б таким яскравим!

Люси 2009-10-09 / 17:55:00
Этот конкурс хороший повод посмотреть на себя и своих соотечественников со стороны. Мы такие разные: смешные, серьезные, иногда глуповатые, скромные, наглые... К каждому нужно найти подход, чтобы каждый участник програмы не зависимо от результата ушел с хорошим настроением. И с этой задачей прекрасно справилась ведущая - Оксана. Молодец!

Аленка 2009-10-09 / 17:45:00
А мне после шоу даже на душе легче становилось. Теплее. Спасибо организаторам и ведущей - Оксане Марченко. Вот девушка с которой хочется брать пример - просто воплощение ума и красоты.

Витя 2009-10-09 / 17:41:00
"Україна має талант" не просто шоу, а луч света в наши темные времена. Приятно то, что любой из украинцев имеет шанс стать знаменитым. Очень жду шоу, Влада Яму, Оксану Марченко со своей великолепной улыбкой и добрым сердцем.

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини