Закарпатські "Гудаки" презентуються в Києві

У рамках проекту "Музичні вечори в Золотих Воротах" 1 жовтня у м. Києві закарпатські "Гудаки" презентують нові творчі доробки і третій альбом "Гудаки не Люди".

Закарпатські "Гудаки" презентуються в Києві

Якось у закарпатське селище Нижнє приїхав один австрієць і вирішив там організувати екологічну комуну за типом Лонгомай. Звати його Юрґен. Впринципі, Юрґена зараз ТАМ знають усі, хоча спочатку вважали диваком. Напевне, завдячуючи йому, за більш, ніж 10 років, у цьому селищі зявилась екологічна сироварня, і вже майже ексклюзивна броварня, проводяться міжнародні мистецькі фестивалі, популярні укрсучлітератори приїздять почитати свою мало кому потрібну прозу&поезію, а прості майстри-теслярі та мулярі приїздять з усієї Європи, щоб БЕЗКОШТОВНО щось там суспільно важливе забацати…
Місцеві хлопці, які трохи вміли грати на різних музичних інструментах, організувались у гурт ГУДАКИ (не плутати з ГУРТом) і їздять по Європі (шалено там популярні), щоб заробити трохи грошей на будівництво сільського клубу і реалізацію нових проектів. На скільки мені відомо, на місяць Юрґен їде у Швейцарію і фандрейзить там. Цікаво буде послухати як він це робить.
А тепер реклама :)

У Великій Закарпатській Імперії Щастя, у файному Нижньому Селищі живуть собі Гудаки – Вася, Міша, Катя, два Володі, Оля, Віталик і Юрген. І найбільше їм до смаку, коли людям гарно і весело. Тож і займаються вони тим, що грають і співають там, де люди мають бути найщасливіші – на весіллях. А часом ще встигають підвезти закарпатського щастя якимось німцям чи французам. І при цьому вони прості люди, вони будують хижі, ростять дітей, п’ють горілку, ходять до церкви і пораються на городі.
Гудаки – це не фольклорний ансамбль. Гудаки співають так, як є. Щось таке знають у Закарпатті про музику, що не вкладається в рамки модного етно. Спершу на їхню музику реагує тіло. Власне, Гудаки співають для тіла, для Великого Інтернаціонального Людського Тіла, тому їх сидячи не послухаєш. І в цьому дивному тілесному щасті і є секрет антигравітаційного закарпатського танцю. Звичайна собі левітація через щастя.

В рамках проекту "Музичні вечори в Золотих Воротах" 1 жовтня закарпатські Гудаки презентують нові творчі доробки і третій альбом “Гудаки не Люди”. Явка усіх любителів Закарпаття обов’язкова. Чекаємо вас за адресою вул.Володимирська 40А та грошовим запасом в кишенях як мінімум 50 грн. – це вартість квитка.

- Бонус: Буде можливість придбати Селиський Сир.
- поч. 20.00
- Продаж квитків при вході з 19.00
- www.hudaki.org
- Детальна інформація – 8097 512 97 98

P.S. Вже є домовленість з Юрґеном про інтервю. тому, якщо хтось хоче запитати австрійця, наприклад, як це - мобілізувати іноземцю українську сільську громаду чи де і як шукати гроші на цікаві проекти у глибинці… до 1 жовтня є час :)

gurt.org.ua
22 вересня 2009р.

Теги: Київ, "Гудаки", гурт, концерт, альбом, "Гудаки не Люди"

Коментарі

Faust 2009-09-22 / 17:38:00
Обнімаю і цілую Катю (кидь Міша не ревнує!), а всіх інших вітаю і радуюся за них і за самого Юргена, што учинив таку файну банду, ги "ГУДАКИ". А селиськый сир дуже файный і добрый (я колись покуштував го, коли сироварня лише чинилася, коли щи ни была повністю відкрита). Дорогі наші закарпатські ГУДАКИ, чекаємо всіх Вас у Кійові, будемо раді побачити і послухати Вас. Май головноє - обысьте всі были здорові і багаті! Тай обы у вас діти росли файні, розумні, здорові і багаті! Будьте! Будьте завжди! Ваш Faust.

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини