На Закарпатті відзначали день підприємця

Уже традиційно у першу неділю вересня, згідно з Указом Президента України, у нашій державі відзначається День підприємця. Це свято запроваджене з урахуванням великої ролі підприємництва у здійсненні економічних реформ, вирішенні соціально-економічних проблем і визнанням його впливу на формування, становлення і розвиток національної економіки.

Заступник голови-керівник апарату Закарпатської ОДА Михайло Попович вручає почесну грамоту Володимиру Казарову, директору ТОВ "Сенте-Лаб"
Заступник голови-керівник апарату Закарпатської ОДА Михайло Попович вручає почесну грамоту Володимиру Казарову, директору ТОВ "Сенте-Лаб"

Як повідомили "Закарпаття online" в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю  Закарпатської ОДА, напередодні свята, в Ужгороді відбулися урочисті збори, в яких взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Михайло Попович, начальник головного управління економіки облдержадміністрації Віктор  Погорєлов, підприємці краю.

Малий бізнес на сьогоднішній день займає чільне місце в економіці краю.  В області здійснюють свою діяльність понад 64 тис. підприємців-фізичних осіб, що на 6 відсотків більше, ніж у минулому році. Малий бізнес забезпечує роботою понад 106 тисяч закарпатців. Від діяльності суб’єктів малого підприємництва до бюджетів всіх рівнів за перше півріччя цього року надійшло 111,1 млн. гривень.
 
 Вітаючи підприємців зі святом Михайло Попович, подякував їм за наполегливу працю та активну громадянську позицію, високий рівень професіоналізму та ініціативність.

– У цей день ми вітаємо людей, які, переборюючи труднощі, створюють нові робочі місця, насичують ринок  товарами, поповнюють коштами бюджети всіх рівнів, необхідними для вирішення важливих соціальних проблем, – відзначив Михайло Попович. –  Рік у рік підприємницький сектор розширюється, стає все більш вагомою складовою частиною економіки області, а успіхи підприємців дають усі підстави позитивно оцінювати їхню роботу.

В свою чергу представник підприємців краю – голова правління Закарпатського регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців Маргарита Мощак наголосила, що в області багато зроблено і робиться для підтримки і розвитку цього важливого сектора економіки з боку органів виконавчої влади та органів  місцевого самоврядування. Так, на підтримку підприємництва в області розроблена і діє програма розвитку малого підприємництва, на яку цьогоріч з обласного бюджету виділено 450 тисяч гривень. Є сподівання, що ця співпраця триватиме і майбутньому.
Наприкінці урочистостей Михайло Попович відзначив кращих підприємців області грамотами та подяками обласної державної адміністрації.

04 вересня 2009р.

Теги: підприємці, свято, урочисто

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини