Якою є міжнародна діяльність Червоного Хреста Закарпаття

Міжнародна діяльність Закарпатської обласної організації Товариства спрямована на розвиток міжнародного регіонального співробітництва з метою залучення можливостей для зміцнення потенціалу, фінансової підтримки, реалізації гуманітарних програм обласної організації Товариства.

Якою є міжнародна діяльність Червоного Хреста Закарпаття

Серед здобутків Організації - співпраця з зарубіжними Товариствами, Організаціями та Фондами, завдяки якій прибуток за перше півріччя по реалізації міжнародних програм, проектів та гуманітарних вантажів склав 991 243,81 грн. І якщо протягом 2008 року реалізовано 5-ть міжнародних проектів та 2 програми, то вже за 1-ше півріччя 2009 року реалізовано та продовжують реалізуватися 4 програми та 2 проекти. Вони спрямовані на: підвищення фахового рівня працівників 00 ТЧХ; обмін досвідом роботи з партнерськими Організаціями та зарубіжними Товариствами; покращення соціального забезпечення соціально-незахищених кате-, горій людей, якими опікується 00 ТЧХ; оснащення медико-соціальних центрів та лікарні ЧХ та частково лікарень і сільських амбулаторій сімейної медицини управління охорони здоров"я ОДА; реалізація благодійних акцій ТЧХ організованих для дітей з соціально-незахищених родин та спецшкіл-інтернатів, дитячих будинків; підвищення кваліфікації та обмін досвідом роботи волонтерів ТЧХ.

Слід відмітити дворічну співпрацю ОО ТЧХ з Польським ЧХ Малопольського районного управління в Кракові та реалізацію проекту "Польща-Україна - разом до спільного майбутнього!", який направлено на підвищення фахового рівня та обмін досвідом роботи в поширенні знань з міжнародного гуманітарного права та паліативної опіки над неповносправними з боку працівників та волонтерів ЧХ.

За фінансової підтримки Київської регіональної місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в області реалізується багаторічна програма "Відновлення родинних зв"язків та співцраця з консульствами для нерегулярних мігрантів в Західній Україні", яка спрямована на надання допомоги нерегулярним мігрантам через телефонні картки, послання ЧХ, зв"язок з консульствами різних країн, соціальну допомогу мігрантам.

За підтримки Міжнародної Федерації Товариств ЧХ і ЧП протягом другого півріччя 2008 року та першого півріччя 2009 року реалізовано міжнародну програму "Надання гуманітарної допомоги постраждалим від повені в Україні" яка передбачала надання допомоги постраждалим від повені у вигляді продуктових, кухонних, постільних наборів та інш.товару.

В першому півріччі 2009 року ОО ТЧХУ розпочато реалізацію проекту "Правовий та соціальний захист дітей, що шукають притулку, та дітей біженців в Україні" який впроваджується за сприяння Данської Ради з питань біженців.

Протягом останніх 4-х років тісна співпраця Тячівської РО ТЧХУ з Гуманітарним товариством "Один світ - верхньоав-стрійська допомога землякам" Австрії завдяки якій в районі щорічно реалізується проект "Діти - дітям", в основі якого -організація пакування Новаріч-них подарунків дітьми Верхньої Австрії для дітей Тячівщини. На початку 2009 року в районі було роздано 15000 новорічних подарунка в 35 загальноосвітніх та 15 дошкільних навчальних закладах району, Солотвинській спецшколі-інтернату, Буштин-ській гімназії для сиріт, Віль-шанському та Мукачівському дитячих будинках.

Співпраця та підтримка дружніх відносин з зарубіжними Товариствами, Організаціями дала можливість ОО ТЧХУ в 2008 році прийняти 9 гуманітарних вантажів та протягом 1 півріччя 2009 року - 5 гуманітарних вантажів з Угорщини, Австрії, Франції, Німеччини, Голландії, Нідерландів.

Багаторічна тісна співпраця Берегівської МРО ТЧХУ з Угорським ЧХ міст Будапешт, Бийкеш-Чобо, Фондом "Кар-мел" з Голландії, Угорською Асоціацією бабтистів. Тячівська РО ТЧХУ співпрацює з благодійною організацією NIKODE з Австрії, фірмою "Пікша" з Німеччини. Хустська МРО - з Асоціацією ADZI з Франції. ОО ТЧХУ співпрацює з Угорським ЧХ міста Будапешт, Німецьким ЧХ м. Дахау, вперше співпрацює з Німецьким ЧХ міста Бохольт.

За 1 півріччя 2009 року ОО ТЧХУ прийняла 12 зарубіжних делегацій з Швейцарія, Угорщини, Німеччини, Австрії, Франції, Голландії.
І.І. Сабо, голова ОО ТЧХУ
 

29 серпня 2009р.

Теги: Ужгород, Червоний Хрест, міжнародна співпраця, гуманітарні вантажі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини