Гуцули Закарпаття їдуть на Міжнародний Гуцульський Фестиваль

Про підготовку та проведення вісімнадцятого Міжнародного Гуцульського Фестивалю, що відбудеться вже цими вихідними на Вижниччині, йшлося під час нинішньої селекторної прес-конференції голови Вижницької райдержадміністрації (Чернівецька область) Олександра Гриндея та голови Вижницької райради Юрія Никифоряка.

Гуцули Закарпаття їдуть на Міжнародний Гуцульський Фестиваль

Цьогоріч на фестини до Вижниці з'їдуться близько 1600 учасників з усіх гуцульських регіонів. Родзинками свята будуть сплав дараби по Черемошу та величезна кулеша, якою, як пообіцяли організатори, пригощатимуть усіх охочих. Окрім того, на гостей Фестивалю чекають конкурсні програми за різними жанрами, виїзні фестивальні концерти в населених пунктах району, відвідування визначних місць Вижниччини, гуцульське фольк-шоу для молоді на фестивальних майданчиках.

На організаційні та підготовчі заходи вже витрачено 100 тис. грн. з загальної суми 350 тис. грн. Як наголосив Олександр Гриндей, завдяки голові обласної державної адміністрації Володимиру Кулішу, який особисто очолив організаційний комітет з підготовки та проведення вісімнадцятого Міжнародного Гуцульського Фестивалю, "зроблено дуже багато, перш за все, винайдено кошти на проведення свята". Фестиваль проводиться задля збереження традицій гуцульського роду, автентичності пісні, музики, танцю, обрядів, театральних дійств, декоративно-прикладного мистецтва Буковинської, Галицької і Закарпатської Гуцульщини, вирішення проблемних питань розвитку Буковинського гуцульського регіону на державному рівні, привернення уваги ділових кіл України, громадськості, гуцульської діаспори, і пройде під гаслом: "Будьмо моцні, тримаймося купи, бо ми бігме того варті".

Урочисте відкриття Фестивалю відбудеться об 11.00 годині у суботу, 29 серпня. О 13.00 годині з представниками засобів масової інформації у рамках прес-конференції, поспілкуються члени Оргкомітету, журі, гості фестивалю. Конкурсна програма за різними жанрами розпочнеться о 14ій годині. Пленарне і секційні засідання науково-практичної конференції, визначення їх лауреатів, дипломантів і переможців триватимуть з 14.00 до 19.00 години. На 20.00 годину запланований початок фольклорно-розважального вечірнього шоу "Гуцульські розваги" за участю відомих виконавців та зірок естради, дискотека та феєрверк. У неділю, 30 серпня, гості Фестивалю матимуть змогу на власні очі побачити сплав дараби по р. Черемош, початок якого відбудеться о 12.00. Урочисте закриття фестивалю, гала-концерт за участю переможців та відомих зірок відбудуться о 14.00 годині. Олександр Гриндей та Юрій Никифоряк запросили усіх буковинців та представників інших регіонів відвідати вісімнадцятий Міжнародний Гуцульський Фестиваль, покуштувати гуцульської кулеші та насолодитися святковим дійством.


ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ
 
29 серпня 2009 року

1. До 9-00 год. - приїзд учасників, гостей Фестивалю і науково-практичної конференції, їх зустріч, реєстрація, формування святкової фестивальної колони;
2. 10-00 год. - початок руху святкової фестивальної колони до центральної сцени Фестивалю, покладання квітів до визначних пам'яток, похідне дійство з музично-пісенною і рекламною презентацією його учасників і гостей;
3. 11.00 год. - урочисте відкриття фестивалю;
4. 13.00 год. - прес-конференція членів Оргкомітету, журі, гостей Фестивалю; відвідування визначних місць Вижниччини його учасниками і гостями; спортивно-розважальні програми;
5. 14.00 год. - конкурсна програма за жанрами та науково-практична конференція;
6. 14-00 - 19-00 год. - конкурсні програми за жанрами; пленарне і секційні засідання науково-практичної конференції; визначення їх лауреатів, дипломантів і • переможців;
7. 20.00 год. - фольклорно-розважальне вечірнє шоу: "Гуцульські розваги" за участю відомих виконавців та зірок естради, дискотека, феєрверк.

30 серпня 2009 року

1. 12.00 год. - сплав дараби по р. Черемош.
2. 14.00 год. - урочисте закриття фестивалю, гала-концерт за участю переможців та відомих зірок.

Сайт Чернівецької ОДА
25 серпня 2009р.

Теги: Чернівці, Закарпаття, Карпати, фестиваль, гуцули, гуцульський

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини