Віктор Балога хоче об’єднати "Нашу Україну" з правими

Глава Секретаріату Президента Віктор Балога заявив, що партія Народний союз Наша Україна розглядає можливість об’єднання з низкою правих партій. Крім того, він сказав, що не виключає проведення дострокових парламентських виборів в Україні, а також прокоментував можливе переобрання київського мера.

Віктор Балога хоче об’єднати "Нашу Україну" з правими"Скажу чесно, я дуже активно провожу переговори із цього приводу. З Народним рухом України, з Українською народною партією, з Конгресом українських націоналістів, з "Собором", з "Порою"... Йдеться про об`єднання або в конфедерацію, або в єдину партію", - сказав Балога в інтерв’ю газеті "Коммерсант-Украина"..

"Поки що немає чітких рішень. У них проходять з’їзди, засідання, вони тільки визначають свої позиції. З термінами можливого об’єднання теж немає ясності. Це дуже невдячна робота", - додав він.

Балога нагадав, що після виборів 2002 року теж велися розмови про об’єднання правих партій в одну політичну силу, але тоді далі розмов справа не пішла. "Але я знаю, що рано чи пізно відбудеться партійна структуризація. Залишиться чотири-п`ять партій, які домінуватимуть", - упевнений він.

Говорячи про співпрацю з Блоком Юлії Тимошенко, Балога зазначив: "Ми співробітничаємо з "Батьківщиною", але сьогодні не ведемо ніяких переговорів про об’єднання".

ГОЛОВА НСНУ

Голова Секретаріату Президента Віктор Балога не має наміру балотуватися на посаду голови Ради Народного Союзу Наша Україна на наступному з’їзді партії: "Навіть гіпотетично ми цього не допускаємо. Балога не буде обраний головою партії на черговому з’їзді", - сказав він. За його словами, з’їзд розгляне будь-яку кандидатуру, "але останнє слово залишиться за Президентом", і його рішення "грунтуватиметься на його політичному досвіді і навіть, якоюсь мірою, інтуїції".

На запитання, хто може очолити Раду Нашої України, Балога відповів, що її члени можуть пропонувати лідерство в партії людям, які не є членами партії. "І я думаю, що буде не одна кандидатура. Пригадайте, на Раді партії було шість чи сім кандидатів на пост голови Ради. На з’їзді їх буде ще більше", - сказав він.

"Ніяких меж. Ніяких коридорів. Будь-яка кандидатура розглядатиметься, якщо її висуне і підтримає низова організація - і Юрій Луценко, і Роман Безсмертний, і Микола Катеринчук", - додав він.

Також відповідаючи на запитання, чи велися переговори із цього приводу з Луценко, він відповів: "Сьогодні ще рано говорити про те, чи готовий Луценко очолити Нашу Україну. Найближчі три місяці покажуть, наскільки можливий цей варіант".

Голова Ради НСНУ також повідомив, що керівництво Нашої України вже приступило до реформування партії. "Сформовано нову президію, обрано нове партійне керівництво... ". На думку Балоги, спочатку потрібно провести районні і обласні конференції по всій території України.

"На цих конференціях будуть обрані делегати з’їзду, який відбудеться в березні-квітні. А на з’їзді ми внесемо зміни в статут партії. Потрібно, щоб голову партії обирав з’їзд прямим таємним голосуванням, а не Рада партії, як це відбувається зараз. На з’їзді буде також обрано керівництво партії - Рада партії буде повністю оновлена", - сказав він.

ДОСТРОКОВІ ВИБОРИ

В своєму інтерв’ю Віктор Балога заявив, що не виключає проведення дострокових парламентських виборів в Україні. "Так, можливий і 2007, і 2008 роки. Якщо триватиме та конфронтація, те непорозуміння між гілками влади, яке є сьогодні, то можливі різні варіанти", - сказав, зокрема, глава Секретаріату.

Водночас, щодо якихось правових підстав для проведення дострокових виборів, Балога сказав, що на сьогодні він їх не бачить: "Сьогодні - ні, а завтра буде видно. Підстави можуть з’явитися... І, врешті-решт, не виключено, що ініціатива розпуску може виходити від самого парламенту".

Що стосується можливого переобрання київського мера, Балога зазначив:

"Поки що немає підстав для дострокових виборів мера! Підстава може бути лише одна - бажання діючого мера піти у відставку. Хто міг таке вигадати, що є підстави? Як тільки декілька бабусь вийдуть десь помахати червоною ганчіркою, так відразу треба міськраду розпускати і мера у відставку відправляти?".

На питання про збір підписів киян для проведення відповідного референдуму глава Секретаріату відзначив: "Референдум не має прямої дії. І на рівні міста ця норма теж існує. Це все пусті балачки, не більше того". Разом з тим він визнав, що ситуація в Київській міськраді "тривожна".

***

Як повідомлялося, 7 грудня з третьої спроби голосування главою ради Нашої України обраний Віктор Балога, а главою виконкому партії Роман Безсмертний. Таке рішення прийнято на засіданні Ради Нашої України.
"Мукачево.net" за матеріалами УНІАН, "Кореспондент".
18 грудня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини