"Закарпаття" - "Металіст". Перед матчем

Неділя, Ужгород, стадіон "Авангард", 18.00, арбітр Сергій Даньковський (Киев).

"Закарпаття" - "Металіст". Перед матчем
 

Пряма трансляція на ТРК Футбол.

Тактика

На тижні команди та їх наставники вирішували кардинально  протилежні завдання. Ігор Гамула і Ко продовжує шукати підсилення для команди, переглядаючи низку потенційних новобранців, і  не забуваючи при цьому позбуватися не потрібних футболістів. Так свою кар’єру в Ужгороді закінчили Володимир Мазяр, який провів в складі команди аж дві гри, та аксакал українського футболу, останній діючий футболіст, що виграв ще перший чемпіонат України у складі Таврії Сергій Єсін. На відміну від Мазяра, якому ще грати і грати, Єсін остаточно повісив бутси на гвіздок, і буде працювати у структурі ужгородського клубу. Натомість, Закарпаття офіційно поповнилося  двома гравцями донецького Металурга - нападниками Тимченком і Ситником. На перегляді у команді перебуває латвійський бек Габов з Динабурга, можливості якого добре відомі Гамулі, і який за задумами тренерського штабу має замінити саме Єсіна.  Поки що ніяк не вдається орендувати вихованця київського Динамо Павла Ксьонза, на якого в Ужгороді покладають немало надій.

Прибуття двох форвардів по ідеї має урізноманітнити атакувальний потенціал Закарпаття, і скоріш за все, враховуючи кількісні аспекти доукомплектування, на гру з Металістом команда вийде з двома форвардами. Відновилися після травм Кучіс і Козоріз, що додасть надійності на центральному плацдармі. Загалом, Гамула продовжує шукати формулу успіху команди , тасуючи гравців та тактичні схеми в кожному матчі. Поки, безрезультатно….

Металіст без особливих над зусиль в четвер переграв хорватську Рієку, що дещо засмутило прихильників ужгородської команди. Не в плані не любові закарпатців до симпатичної команди Мирона Маркевича, просто здалося, що підопічні Рубчіча вийшли на поле приреченими, тай ще без трьох лідерів команди. Логічно, що харків’яни здобули перемогу малою кров’ю, потративши на вікторію рівно стільки сил, скільки для цього було потрібно. А  хорвати могли б трохи і нерви перед грою в Ужгороді полоскотати….

Втім, неозброєним оком видно, що гра команди Маркевича ще далека від тих стандартів, до яких привчив нас Мирон Богданович. Шукають себе в командній грі новобранці Єрьоменко і Лисенко, не надто активний на фланзі Пшеничних. Остаточно перестав забивати Девіч. Без дискваліфікованого Слюсаря поки малувато креативу в центрі поля.  Однак, і козирів для перемоги в Ужгороді Металіст має достатньо. Це і загальний вищий клас гравців,  впевнена гра в останніх матчах Папа Гуйе, і хороший психологічний стан після трьох перемог поспіль. На боці харків’ян і статистика – у 8 матчах між суперниками у найвищому дивізіоні, сім перемог святкував Металіст.

Психологія

За великим рахунком, відступати Гамулі нема куди – четверта поразка поспіль  може увірвати терпець власника клубу, навіть незважаючи на складний стартовий календар ужгородців. Багато чого буде залежати від вміння тренера налаштувати команду на боротьбу, бо поки що особливого бажання битися на полі через "не можу" у гравців Закарпаття не видно ( звичайно, не без  винятків). Втім, потрібно розуміти, що в даній ситуації не все залежить від чисто футбольних факторів. На обидві ноги кульгає  клубна інфраструктуру, традиційно не все гаразд з фінансами. Нормальне поле для тренувань керівництво шукає ледь не по всій області. Зрозуміло, що така ситуація не сприяє позитивним результатам…

Металіст безумовний фаворит матчу. Поразка від Дніпра, здається вже забута, свідченням чого є три вище згадані перемоги.  Однак, розраховувати на легку перемогу в Ужгороді підопічним Маркевича не варто. Не хочеться показатися голослівним, але Рієка і Закарпаття – це практично один рівень( за винятком сірійських братців Шарбіні), а в хорватському матчі, як ми пам’ятаємо, харків’яни перемогли не без ласкавої посмішки Фортуни. Тому, будь-яка недооцінка суперника з боку гостей може зіграти з ними злий жарт, але і розраховувати на це господарям навряд чи потрібно.

Ключові протистояння

Лисенко – Донець, Кучіс

Останній матч з Рієкою форвард Металіста провів не надто вдало ( в чому після матчу зізнався сам Маркевич), тому в Ужгород в знак реабілітаціїі слід чекати від нього особливої активності.

Папа Гуйе – Невуче


Обидва футболісти є улюбленцями місцевих фанатів, і дуже хочеться побачити цю дуель. Втім, не факт що ужгородський нігерієць розпочне матч зі старту…

Платонов, Козоріз – Єрьоменко, Едмар

Боротьба за центр стане вирішальною у цьому матчі. І все залежатиме не стільки від гравці харківської команди, скільки від здатності пари опорних Закарпаття відтягнути гру від своїх воріт.

Рубен Гомес – захист Металіста

На далеко не найпотужніші плечі 25-річного аргентинця ляже тягар творчої гри господарів. Як показала попередня гра з донецьким Металургом, перший млинець практично завжди гливкий….

Закарпаття (орієнтовний склад): Бабенко – Калініченко, Кучіс, Донець, Болохан – Платонов, Козоріз – Артеменко, Гомес, Браїла – Тимченко

Металіст (орієнтовний склад): Горяїнов – Обрадовіч, Майдана, Гуйе, Пшеничних – Валяєв, Шелаєв – Едмар, Єрьоменко, Олійник– Лисенко

Дискваліфіковані : Слюсар

Травмовані: Надь, Шендрик – Бордіян, Жажа Коельо

Прогноз Football.ua: 1:2

Цікаві факти

Господарі поки не набирали залікових пунктів в чемпіонаті.

Закарпаття ніколи не перемагало Металіст в еліті вітчизняного футболу, єдина нічия з 8 матчів датована квітнем 2005 року   - 0:0 в Ужгороді.

Закарпаття не перемагає в еліті 22 гри поспіль.

Матчі між собою

Всього зіграно 8 поєдинків : + 0 = 1 – 7  6-19

На полі закарпатців: + 0 = 1 – 3         5-9

Останній матч на полі Закарпаття (01.12.2007): Закарпаття – Металіст- 0:1 (Ганцарчик, 90+1)

Олександр Сабадош (Ужгород), Football.ua
09 серпня 2009р.

Теги: футбол, Ужгород, "Закарпаття", "Металіст", Гамула

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини