В переддень сесії Закарпатської облради відбулося засідання її президії

Сьогодні, 6 серпня 2009 р. відбулося засідання президії обласної ради, яке за регламентом, у переддень сесії скликав і провів її голова Михайло Кічковський.

В переддень сесії Закарпатської облради відбулося засідання її президії

Як повідомили "Закарпаття online" у відділі зв’язків з громадськістю та ЗМІ виконавчого апарату Закарпатської обласної ради, у роботі її взяли участь члени президії: перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Іван Балога, заступник голови – керівник апарату ОДА, депутат облради Михайло Попович, а також керівники відповідних управлінь облдержадміністрації.

Члени президії - голови постійних комісій обласної ради та уповноважені представники депутатських фракцій, найперше розглянули проект порядку денного та регламент роботи пленарного засідання 25 сесії обласної ради V скликання.

Прийнявши його в цілому, вони підтримали пропозицію Михайла Кічковського щодо внесення на пленарне засідання додатково, ініційованих облдержадміністрацією та депутатами облради, шість проектів рішень стосовно важливих для населення краю питань. Серед них: "Про внесення змін до Програми охорони та комплексного використання водних ресурсів річок області", "Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства промислової політики України" щодо сприяння у відновленні діяльності ТОВ "Закарпатполіметали" та вирішенні екологічних проблем, спричинених його роботою у минулі роки. А також "Про встановлення спільної відзнаки Закарпатської обласної ради та обласної державної адміністрації - нагрудного знаку " За розвиток регіону".

Відтак, члени президії зосередили свою увагу на детальному розгляді 43 зауважень та пропозицій, висловлених депутатами під час обговорення у постійних комісіях до 29 поданих проектів рішень.

Здебільшого вони стосувалися змін до обласного бюджету-2009, Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області до 2015 року, земельних питань, використання надр, тощо.

Аргументовані й фахові висновки з цього приводу подали у своїх інформаціях начальники управлінь ОДА: головного фінансового Петро Лазар, регіонального розвитку містобудування та архітектури Олександр Андялошій, агропромислового розвитку Іван Паук, Закарпатського обласного лісового та мисливського господарства Валерій Мурга, з питань майна комунальної власності Михайло Стегура, в.о. начальника управління промисловості та розвитку інфраструктури Володимир Католик, а також заступник начальника головного управління економіки Василь Папп та заступник начальника головного управління Держкомзему в Закарпатській області Марія Кіш-Вайда.

Конструктивні й зважені думки в процесі обговорення висловили члени президії Іван Балога, Михайло Попович, Василь Брензович, Іван Бушко, Василь Швардак, Юдіта Петеї, Ільдіко Орос, Мирослава Каламуняк та інші.

Підбиваючи підсумки дискусії, голова обласної ради Михайло Кічковський, зокрема, відмітив ініціативний підхід депутатів до розгляду поданих матеріалів, їх конструктивну і партнерську співпрацю з органами виконавчої влади і вніс пропозицію рекомендувати доопрацьовані проекти рішень до розгляду на пленарному засіданні 25 сесії обласної ради, що було підтримано учасниками засідання.

06 серпня 2009р.

Теги: облрада, президія, Кічковський

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини