На Закарпатті почастішали ДТП за участю мотоциклів

Кажуть: якщо бажаєш комусь зла, порадь йому придбати мотоцикл. Власники таких "залізний коней" полюбляють гарцювати на дорогах, тому дуже часто потрапляють у якусь халепу. Найбільше дорожньо-транспортних пригод за участю мотоциклістів стаються у теплу пору року, адже взимку не особливо поганяєш на такому транспорті...

На Закарпатті почастішали ДТП за участю мотоциклів

Нещодавно на Закарпатті відбувся зліт байкерів, представників багатьох країн Європи. Вони демонстрували свою вправність, швидкісну їзду на престижних мотоциклах на колишньому військовому аеродромі поблизу Мукачева. Чи то люди на байкерів надивилися, чи ще з якоїсь причини, але у ці дні закарпатці ганяли на дорогах щодуху.

Так, близько півночі у суботу в с. Калини Тячівського району місцевий 26-річний житель Петро їздив вулицями нічного села на квадроциклі "Вайпер" без держномерів. В якусь мить парубок не впорався з керуванням свого транспортного засобу, виїхав на узбіччя дороги і кілька разів перекинувся. Потерпілого невдовзі доставили у медзаклад сусіднього Дубового, а звідти -- у районну лікарню. Однак медики виявилися безсилими, травми пацієнта були смертельними. А вже за кілька годин, коли надворі розвиднювалося, на одній з вулиць села Нересниця того ж Тячівського району 23-річний житель сусіднього населеного пункту Ганичі на автомобілі ВАЗ-21053 в’їхав у дерево. Водій на місці пригоди помер, а на три роки його молодшого пасажира з важкими тілесними ушкодженнями госпіталізували. Наступного дня на лікарняне ліжко потрапив і 21-річний Норберт, житель смт Вишково Хустського району. Зі своїм 19-річним односільчанином на японському двоколіснику "Ямаха" хлопці вирушили на Тячівщину. За кермом був молодший. У смт Буштино юнак, мабуть, захотів похизуватися своєю вправністю і водійськими навиками. Та не розрахував швидкості, виїхав на смугу зустрічного руху. Молодий мотоцикліст розгубився, його знесло на бетонний місток. Тут він стикнувся з металевою огорожею, а на додачу ще й із залізною підставкою для велосипедів. Все закінчилося дуже сумно: водій помер дорогою у лікарню, його пасажир з травмами та переломами опинився на лікарняному ліжку. У самому ж Вишкові того дня 17-річний місцевий житель Адальбрехт, керуючи мотоциклом іноземного виробництва, наїхав на бетонну огорожу. Юнак отримав важкі уткошдення, у стані коми його госпіталізували. Післяобідньої пори у неділю в с. Кошелево 17-річний житель сусіднього Липовця роз’їжджав на мотоциклі "ІЖ". Посвідчення на право керування хлопець не мав. Не було й досвіду. В якусь мить горе-водій наїхав на свою однолітку, студентку одного з навчальних закладів, яка гостювала в селі. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди мотоцикліст у важкому стані потрапив у реанімаційне відділення Хустської районної лікарні, а дівчина з переломом ноги опинилася у травматологічному відділенні цього медзакладу.

Цими днями аварія сталася на дорозі гірської Рахівщини. Вдосвіта 17-річний водій авто ВАЗ зі села Лазещина не впорався з керуванням, з’їхав у кювет і перекинувся. Зі струсом головного мозку та іншими травмами голови, грудної клітки, пошкодженням нирок він потрапив у лікарню. Постраждав і його на рік молодший пасажир, учень місцевої школи, у якого медики діагностували переломи, черепно-мозкову травму та травматичний шок. Принагідно зауважимо, що і в цьому випадку у юнака, котрий керував легковиком, не було посвідчення водія.

13-е липня принесло нове лихо. І знов трагедія трапилася на Тячівщині. 32-річний житель с. Руське Поле дозволив сісти за кермо власного ВАЗа 26-річній односільчанці. Дорогою в райцентр жінка з’їхала на узбіччя, потім машину знесло з траси і вона врізалася в дерево. Власник машини і його дама загинули на місці пригоди. До подібних трагедій нерідко призводять не тільки невправні дії безпосередніх винуватців ДТП, а й легковажність батьків, які, буває, дозволяють своїм чадам керувати транспортними засобами без належної підготовки, відповідного навчання та необхідного досвіду. А коли стається біда -- сльозами горю уже не зарадиш.

Михайло Пискач, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
17 липня 2009р.

Теги: ДТП, мотоцикл, байкер, квадроцикл, померти, лікарня, загинути

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

10:03
У Мукачеві в готелі загорівся матрац в номері
17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
» Всі новини