Мер Ужгорода у звичному для себе стилі прокоментував знесення владою монумента жертвам репресій

Вчора стало відомо про демонтаж пам’ятника репресованим, який провели комунальні служби. Міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк так прокоментував подію.

Мер Ужгорода  у звичному для себе стилі прокоментував знесення владою монумента жертвам репресій

 –   М’яко кажучи, дивує істерія, яку роздмухують навколо демонтажу так званого пам’ятника репресованим імені балоги в Ужгороді.  Вже кричать про вандалізм, наругу. Над ким? Там що, є чиєсь поховання? Нема!  Ця споруда в парковій зоні міста отримала погодження архітектурно-художньої ради Ужгорода?  Ні. Може, для її встановлення сесія міської ради виділила земельну ділянку? Також ні. Можливо, виконавчий комітет прийняв відповідне рішення?  Такого рішення також нема! Я вже не кажу про громадське обговорення, яке, на моє переконання, повинно  бути в царині демократичного суспільства. Що це є таке, якщо воно не отримало статусу Пам’ятника у відповідності до Законів України?  Споруда,  яку встановили балога та його банда в обласному центрі, „велінням перста указуючого”. Закони  та елементарні вимоги для них не діють, він вліпив це чудо в нашому  місті,  ніби це його завидівський город, та вулиця імені балоги. Ми десятки разів зверталися до контролюючих органів та отримували або мовчанку, або усмішку „мовляв, ви розумієте!” НЕ РОЗУМІЮ! Назвали це пам’ятником репресованим імені балоги, а насправді це рівень лицемірства та марнославства цієї зграї, яка вже більш  ніж 10 років знущається з Ужгорода та ужгородців.

Інше питання, чи потрібен такий пам’ятник Ужгороду? Є розроблений проект, який пройшов архітектурно-художню раду, до якої, до речі, входять  визнані фахівці архітектори та художники Ужгорода. Є пропозиція встановити такий пам’ятник у скверику напроти  СБУ, щоб з вікон бачили як нагадування. Питання про встановлення монумента буде винесено на сесію, я вважаю, що повинне бути обов’язкове громадське обговорення.  І взагалі я за пам’ятники в Ужгороді, тільки світлі й добрі. Наприклад, Бачинському, відомому та знаному у всьому світі ужгородцю, або Скрипалю на вулиці Корзо. Пам’ятники повинні нести позитив, спонукати до добра, бути втіленням гордості за своє місто, своїх земляків.

ФОТО Сергія Гудака з інциденту при відкритті пам'ятника жертвам політичних репресій в Ужгороді 5 червня 2008 року

26 червня 2009р.

Теги: Ужгород, пам'ятник, Ратушняк, демонтаж

Коментарі

ivan 2009-07-08 / 11:14:00
местный 08.07.2009 08:56




а навколо чого обєднані інші країни і народи? не знаєте?

местный 2009-07-08 / 08:56:00
урсус, ну как учили так и запомнили - эт я о цитате - всё одно советский плагиат.

дошла ли страна уже до края отчаяния? пока еще нет. приближается? ну учитывая тока последние резонансные случаи - как-то убийство в Одессе члена "Сичи" Максима Чайки, кировоградскую "охоту" на человека обезумевших уже от всевластия депутата и чиновников, погромы в Марганце, наш селянский бунт с переворачиванием ментовской машины, то на фоне кризиса и обнищания не просто приближаемся, а несемся к этому самому краю.

Х и урсус, вместе, разом сможем преодолеть? "разом нас багато-2"? Может. Но тока как быть с "2 украинца = 3 гетьмана"? Это ж в крови... Мы удручающе индивидуалистический народ... Так что верить бы хотелось, но не верю... И даже нет никакой силы, реально бы способной объединить всю страну, потому что нет никакой общенациональной идеи. Просто как можно больше жрать и ср-ть, красть и убивать - эт не может быть тем, вокруг чего объединится народ. Не так разве?

x 2009-07-08 / 08:33:00
Для Урзуса



Як на мене, то в історії лишаються і Т.Шевченко, і Л.Українка, і І.Франко,... а згадати хто тоді керував мало хто зможе!

Хоча Шевченко був лише кріпаком-рабом, якого свої не викупили, але його памятають, а царя не дуже!



Але наших ющенків, кравчуків... запамятають тим, що:

-продали ядерну зброю

-продали заводи

-зробили себе недоторканими


-продали нашу країну

-влаштували нам голодомор і частина населення вже здохла(чому ж він так сильно бореться за визнання голодомору? щоб всі забули, що він зробив!)

-продали нашу "валюту"(гривня більше не нац.валюта "незалежної" країни, а просто деякий еквівалент справжнім грошам-доллару і євро!)

---цей список можна й продовжити



Хто знає, може мені це все й прийдеться змінювати, а Вам мені в цьому допомагати!!!




Тільки РАЗОМ ми зможемо все змінити!!!



Вибачаюсь за помилки в тексті просто клавіатура стара і потерта!

x 2009-07-08 / 08:19:00
Для Адміна




Пропоную з однієї айпішки тільки один нік пропускати, щоб одна людина не строчила під різними, хоча й розумію, що це вам не вигідно!

Урзус 2009-07-08 / 00:02:00
"Бороться и искать, найти и не сдаваться" Суперский девиз - нас учили что из "Как закалялась сталь"




Помиляєтесь, це з роману Кавєріна "Два капітани" :)

А по суті Ви, мєстний, праві - так, не один Ющенко усе просрав, усі ми в тій чи іншій мірі просрали можливість жити у пристойній країні. Та не все втрачено, як на мене. Якщо вже продовжувати цитувати клясиків, то добре сказала Анна Ахматова (Горенко): "Нельзя терять отчаяния"

Може, хоч через відчай відбудуться такі потрібні зімни?

местный 2009-07-07 / 15:02:00
урсус, да это не просто Ющенко проср-л, это на самом деле МЫ ВСЕ ПРОСР-ЛИ... исправить теперь очень сложно что-то. но шансик крохотный всегда есть. "Бороться и искать, найти и не сдаваться" Суперский девиз - нас учили что из "Как закалялась сталь" Да, но тока раньше это появилось на могиле полярников Скотта и компании... Бороться, чтоб не околеть пока ищещь, а как найдешь, не удавиться от того, что нашел.

балоган 2009-07-06 / 08:17:00
Да, Урзус это целая философия жизни! Тяжело не согласиться.

ember 2009-06-30 / 12:18:00
Урзус

Soglasen!!!

Урзус 2009-06-29 / 14:45:00
Та яка мені різниця, як Ви до мене поставитесь? Як до коміка, гоміка, ломіка? Ані Соррі, ані Урзуса, ані Ембера в природі не існує. Адже ми - суто віртуальні персонажі, які в перервах між справами (я, принаймні) оживляємо цей в принципі сухий і маложивий ресурс :)




У мене до всіх тимошенок, януковичів, балог, рат, шуфричів відношення одне - НУДИТЬ! Але історія пишеться по іменах найперших осіб держави - в нас це Кравчук, Кучма, Ющенко (Грушевський, Скоропадський, Мазепа тощо). Мало хто пам"ятає імена міністрів, прем"єрів, канцлерів при Наполеоні, Вашингтоні чи Муссоліні. Тому весь сьогоднішіній безлад - коли убивають простих людей заради розваги, коли нардепи їздять на полювання на БТРах, а мери б"ють пики чи зносять газетні кіоски відбуваються "ПРИ ЮЩЕНКОВІ". Як колись застій був "ПРИ БРЕЖНЕВІ", розстріли й голод "ПРИ СТАЛІНІ" тощо. Чи ні?

сорри 2009-06-29 / 12:02:00

"Як завжди", бо ми вже з вами про це говорили. Ви схожі на маленьку ображену дитину. Колись вас, схоже, образили по лінії Нашої України, а тому тепер об"єктом ваших нападок - логічно це, чи ні - є Ющенко. Ну і, звісно, Балога. При цьому Тимошенко, яка є головою уряду, ні в чому не винна. Ратушняк, який розгорнув в Ужгороді повний безпредєл - білий і пухнастий.




Можу вам просто сказати, що це - глупо. А оскільки ви виглядаєте людиною в цілому не дурною - це нервує. Я не реагую тут в принципі, наприклад, на тупоголових так званих русинів. Ну хіба зрідка, коли маю настрій посміятися. Бо вони комічні. А от до серйозного я звик ставитися по-серйозному.



А може ви хочете, аби я ставився до вас як до коміка?..

Урзус 2009-06-28 / 23:45:00
А чому це "як завжди"? Рата славиться своєю "обєзбашенністю", що з нього питати? Вся країна обєзбашена - в Криму пляжі парканами закривають, на Кіровоградщині (це ж треба так козацький край назвати - де ющенківські ініціативи з декомунізації?) нардеп (БЮТ) с товаришами-прокурорами людину розстрілюють. І це лише сьогоднішні новини. То що на цьому тлі знесення споруди (хай і незаконне), яка не має жодної історичної чи культурної цінності?

А можна ж було жити по-іншому. Коли б на початку 2005 не почались "універсали національної єдності" та просування "любих друзів". І чим усе закінчилося? Хто винен, як скажете, Соррі? В підручниках (якщо вони чесними будуть, у чому я маю сумніви) що напишуть? За кого стояли люди на майданах (і я стояв - і в Мукачеві, і в Ужгороді, і в Києві)? І хто усе ПРОСРАВ (пардон, адміни - але іншого слова не підбереш) Рата? Юля? Навіть мій улюблений Балога? Та ні - Ющенко. І майже все, що маємо нині - відголоски того великого просрання надій.

сорри 2009-06-28 / 23:06:00

Ви, Урзусе, зовсім зійшли на пси: в знесенні пам"ятника в Ужгороді винні всі, навіть Ющенко, а Ратушняк у вас, як завжди, не винен... :))

Урзус 2009-06-28 / 22:24:00
Задовбали ці "могильники" на вулицях Ужгорода! Та скільки можна - Ющенко задав моду на любов до жертв, от і почали ліпити ці "жертовники" де і кому лише можна. І чинуши завели моду стояти з пісними пиками на регулярних "поминаннях" жертв терору, війни, голодомору, Чорнобилю (а потім жерти та бухати йдуть).




Вже писала преса, що Ужгород (та й не лише він, райцентри не відстаюь) нагадує кладовище - одні меморіяли. А якщо це робота Беленя, то тоді й говорити нема про що, той пан давно вже "бєлєни об"ївся". Він навіть на Говерлі щось хотів наваяти, аби вона була на 6 метрів вищою :)

Сергій Рата 2009-06-28 / 15:20:00
наполеон херов!

Олег 2009-06-28 / 08:53:00
Після базара на корятовича це наступна виходка Ратушняка. Це чисто особисте пана мера. Звідки ж народ знає про те хто фінансував памятник і про всі ті подробиці, ляпаси та інше. Треба повідомляти громадскість про такі рішення і демонтовувати по-людськи.

ужгородський 2009-06-27 / 16:22:00
Рата злопамятний і методи звичні,вночі чужими руками.

сорри 2009-06-27 / 13:00:00
Ратушняк - посланець Божий? Іштване, що вам є?.. :)) :)) :))

Istvan 2009-06-27 / 12:44:00

Вот так. Ви отримали відповідь вандалізму на перевалі... Бог знає, що робить...


Istvan, я дозволяю вам "реанімуватися" під своїм старим ніком, але пам'ятайте про "Правила поведінки...". Адмін

222 2009-06-27 / 12:01:00
Я згоден, що пам'ятник у виконанн Беленя є бездарним, до того ж виготовленим безграмотно з боку технологічних процесів (зварював між собою окремі елементи конструкції з бронзи, а повинно бути суцільне литво), але Рата зробив безпредєл. Нехай спочатку би встановили новий монумент, а потім вже вивозили на смітних беленівську халтуру.

Прощай розум!

Правознавець 2009-06-27 / 09:46:00
Я був безмежно обурений фактом демонтажу памятника. Але коментарі Рати мене переконали в його правоті. Треба поважати чинне законодавство, в тому числі й при встановленні памятників. Радію з того, що такий памятник в Ужгороді буде й мер бачить таку необхідність. Памятник буде узаконеним та відповідатиме естетичним та художнім вимогам. Не такий вже Рата й ідіот, як це здається на перший погляд! В тій лисій голові інколи бувають гарні думки...

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини