АНОНС: 18 червня в Ужгороді пройде "День обізнаності", покликаний привернути увагу жінок до свого здоров’я

18 червня 2009 року у м. Ужгороді відбудеться акція "День обізнаності", що покликана привернути увагу жінок до свого здоров’я та важливості ранньої діагностики раку молочної залози.

АНОНС: 18 червня в Ужгороді пройде "День обізнаності", покликаний привернути увагу жінок до свого здоров’я

Декілька фактів:

• Проблема раку молочної залози актуальна у всьому світі. За прогнозом організації American Cancer Society, у світі цього року у жінок і чоловіків буде діагностовано 1,2 млн. випадків захворювання на рак молочної залози.

• В Україні щороку діагностується 16 тисяч нових випадків захворювання на рак молочної залози. Щороку 8 тисяч жінок помирають через цю хворобу. Деякими з причин високої смертності є недостатня обізнаність населення, звернення до лікаря на занедбаних стадіях, недостатня кількість сучасного діагностичного обладнання.

• За даними соціологічного дослідження, проведеного у травні 2008 року:

- 73% жінок в Україні у віці після 40 ( так звана група ризику) ніколи не проходили обстеження на спеціальному обладнанні;
- 61% жінок не зверталися до лікаря для профілактичного обстеження, бо вважають: якщо нічого не турбує – то й проблеми немає;
- 68% жінок потребують інформації щодо медичних установ, куди вони можуть звертатися для проходження мамологічного обстеження.

Обізнаність – найкращий захист!

"Профілактичне обстеження молочних залоз - сьогодні єдиний ефективний спосіб раннього виявлення раку молочної залози, що може врятувати життя тисячам українських жінок" - стверджують організатори акції "День обізнаності", яка відбудеться 18 червня у місті Ужгороді.

Рак молочної залози - найпоширеніше онкологічне захворювання у жінок. При виявлені на ранніх стадіях сьогодні у 95% випадків лікарі гарантують видужання та збереження повноцінного життя жінки. На жаль, в Україні високий рівень смертності від раку молочної залози, що зумовлено виявленням захворювання на пізніх стадіях. Саме тому надзвичайно важливо, щоб жінки своєчасно проходили профілактичне обстеження. Акція, яку проводить Благодійний Фонд "Здоров’я жінки та планування сім’ї" у партнерстві із Закарпатським обласним клінічним онкологічним диспансером за підтримки компанії AVON, покликана на сформувати обізнаність про проблему та спонукати жінок до проходження регулярного профілактичного обстеження. "Обізнаність – найкращий захист" - гасло цього заходу.

На людних майданах та вулицях Ужгорода з’являться рожеві намети, у яких волонтери програми "Разом проти раку молочної залози" (започаткованої в Україні за ініціативою компанії AVON у 2001 році) будуть розповсюджувати листівки з важливою для здоров’я жінки інформацією. Також під час проведення акції бажаючим буде надано можливість отримати консультацію фахівців з питань раку молочної залози - лікарів Закарпатського обласного клінічного онкологічного диспансеру, які також будуть знаходитись у рожевих наметах.

У рамках цієї акції також буде проводитися збір добровільних внесків на рахунок благодійного фонду "Здоров’я жінки та планування сім’ї", що будуть спрямовані на придбання сучасного діагностичного обладнання для Закарпатського обласного клінічного онкологічного диспансеру.

Цифровий перетворювач рентген-знімків та робоча комп’ютерна станція дозволяють скоротити час обстеження, отримати якісне цифрове зображення, що не потребує рентгенівської плівки. Це сприятиме точному виявленню хвороби на ранніх стадіях. Таке обладнання також дозволяє зберігати інформацію обстеження на цифрових носіях, що важливо для подальшого лікування та нагляду. Придбання обладнання фінансується переважно за рахунок благодійних внесків, зібраних компанією AVON через продаж спеціальної продукції "Рожева стрічка". Обладнання буде передано до Закарпатського обласного клінічного онкологічного диспансеру у вересні – жовтні 2009 року.

"Сьогодні ще не можливо зробити так, щоб жінки не хворіли на рак молочної залози, але ми вже можемо врятувати життя, якщо хворобу виявлено на ранній стадії. Занадто часто виходить так, що жінки помирають не від раку, а через брак інформації", - стверджує Голова правління благодійного фонду "Здоров’я жінки та планування сім’ї", представник Європейської коаліції проти раку в Україні, Галина Майструк.

"Опікуючись добробутом своєї сім’ї, жінки, на жаль, за браком часу просто не встигають своєчасно піклуватися про своє здоров’я. Жінка повинна завжди пам’ятати, що тільки будучи здоровою вона зможе і про сім’ю подбати, і здійснити свої мрії. Саме щоб нагадати жінці, що тільки вона відповідальна за своє здоров’я, ми постійно проводимо і підтримуємо подібні заходи. В AVON ми вважаємо, що здоров’я – це також запорука краси та успіху жінки", - пояснює участь компанії AVON менеджер із зв’язків з громадськістю Вікторія Харченко. "Внесок AVON у вирішення проблеми захворювання на рак молочної залози є найбільшим на рівні нашої країни та у світовому масштабі".

Попри усі позитивні зміни, досягнуті завдяки програмі "Разом проти раку молочної залози" в Україні, ще не один крок потрібно зробити і не один захід провести, щоб подолати цю проблему.

Засоби масової інформації відіграють найважливішу роль у формуванні обізнаності населення. ЗМІ здатні сприяти усвідомленню жінками важливості своєчасного діагностичного обстеження, а значить - збереженню здоров’я та життя тисяч українських жінок.

Організатори та партнери сподіваються на підтримку ЗМІ у висвітленні цього заходу та проблеми захворювання на рак молочної залози для широких верств населення.

Інформація про благодійний фонд "Здоров’я жінки і планування сім’ї"

Фонд заснований в Україні у 1996 році і є однією з провідних недержавних організацій, що працює в галузі охорони громадського здоров’я.

Місія: Попередження онкологічних захворювань населення України. Збереження репродуктивного здоров’я та захист репродуктивних прав українських громадян.

Напрямки діяльності:

- Попередження онкологічних захворювань у жінок та підтримка ранньої діагностики.
- Реабілітаційні програми для перехворілих на рак молочної залози.
- Інформаційні кампанії з питань громадського здоров’я.
- Організація роботи безкоштовної гарячої лінії з питань раку молочної залози 8-800-50-50-900.
- Адвокація прав пацієнта.
- Збір благодійних коштів.

Благодійний фонд "Здоров’я жінки і планування сім’ї" є членом Міжнародного союзу проти раку (UICC) та Європейської коаліції проти раку "Європа Донна".

Інформація про соціальну благодійну програму AVON "Разом проти раку молочної залози"

Корпоративна благочинна програма AVON "Разом проти раку молочної залози" була розпочата ще у 1992 році у Великобританії, а у 1993 р. – у США. З 2001 року соціальна благодійна програма "Разом проти раку молочної залози" діє в Україні з ініціативи компанії AVON.

Завдяки програмі AVON "Разом проти раку молочної залози" з 2001 року в Україні:

- Зібрано понад 9 млн. грн. і придбано сучасне медичне обладнання, яке передано до 8 онкологічних лікарень у різних областях України, кошти залучаються постійно;
- Змінюється ставлення жінок до свого здоров’я з фокусом на важливій ролі профілактичного обстеження та ранньої діагностики;
- Посилюється увага державних органів до вирішення проблеми.
- Також на благочинні кошти фінансується безкоштовна цілодобова "гаряча лінія" з питань раку молочної залози 8-800-5050-900, яку організовано в партнерстві з Благодійним фондом "Здоров’я жінки і планування сім’ї". Зателефонувавши за цим номером, можна отримати інформацію про медичні заклади, де можна пройти обстеження молочних залоз, а також консультацію лікаря, якщо у Вас є питання про захворювання на рак молочної залози.

Прес-центр УОЗ
16 червня 2009р.

Теги: Ужгород, жінки, здоров’я, рак молочної залози, профілактика, діагностика

НОВИНИ: Соціо

17:33
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
» Всі новини