Закарпатській газеті "Відомості міліції" виповнюється 13 років

Повідомлення на кримінальну тематику у всі часи вважалися цікавим і привабливим чтивом. Однак газета "Відомості міліції", котра ось уже тринадцять років на своїх сторінках розповідає про різні випадки та злочини, що трапилися в області, не ставить перед собою завдання "годувати" читачів суто детективною інформацією.

Ігор Стефанець, головний редактор "Відомостей міліції"
Ігор Стефанець, головний редактор "Відомостей міліції"

Наше видання прагне висвітлити нелегку роботу працівників органів внутрішніх справ, котрі докладають немало зусиль, аби забезпечити спокій і порядок у  містах та селах краю; застерегти громадян від скоєння вчинків, що суперечать нормам правового і цивілізованого суспільства, навчити правильно поводитися у скрутних життєвих ситуаціях; а головне -- допомогти людям повірити у те, що будь-яке протиправне діяння рано чи пізно буде розкрито, а винні понесуть покарання. Тому газета давно стала своєрідним містком між населенням і міліцією.

Хтось з відомих сказав: "Якщо хочеш відчувати гармонію, треба менше думати про те, яке недосконале життя". Тож, вітаючи з нагоди дня народження "Відомостей міліції" творчий і виробничий колективи, членів редколегії, наших постійних читачів і навіть тих, у кого вперше в руках опинилося це видання, хочу насамперед побажати усім у житті гармонії. Радійте кожному дню, вірте -- усі негаразди повинні минути, наболілі питання і  складні ситуації – вирішитися. Щастя вам, здоровя, добробуту, родинного затишку, мудрості і порозуміння!

Ігор СТЕФАНЕЦЬ,
головний редактор "Відомостей міліції"

З нагоди дня народження нашого тижневика ми поцікавилися думкою про нього у  колег-журналістів, а також  постійних читачів.

Степан ШОЛТЕС, член редколегії газети “Відомості міліції”, заслужений художник України, депутат Ужгородської міської ради:

-- Тринадцять років -- це ще не строк, це молодіжний вік, особливо у творчому житті. А газетярство --  велика творчість. І за цей короткий час газета зробила  великий поступ,  зайняла своє місце у читацьких колах. Часто,  перебуваючи у творчих відрядженнях  по  районах Закарпаття, я не можу купити в кіоску улюблені “Відомості міліції”, бо кажуть:  "Уже нема, уже розкупили всі газети". Це показник популярності  видання.

"Відомості міліції" --  яскрава, ілюстрована газета. А головне – актуальна.  Міліцейська тематика є специфічною,  відображати її нелегко. "Відомості" роблять це професійно та захоплююче. Нехай більшість викладеної у  статтях інформації є сумною,  часто й трагічною,  оскільки  вона стосується злочинів, потерпілих  та зловмисників, однак   тижневик  не  драматизує ситуацію, а дає читачеві  той просвіт у кінці тунелю, утверджує надію  на  справедливість Закону й невідворотність покарання за скоєний злочин.

Бажаю  колективу редакції багато  натхнення, здорової творчої амбіції. Газета, безумовно, росте з кожним роком. А, зазираючи наперед,  хотів би бачити "Відомості міліції"  кольоровими.   

Василь БОНКАЛО, член редколегії "Відомостей міліції", підполковник міліції у відставці:

-- Французи кажуть: "Якби молодість знала, якби старість могла..." Десь посередині цього шляху є час, коли досвід і сила йдуть разом. Цей щасливий вік вбирає в себе два слова – "уже" та "якраз". Це коли вам  усе доступно, бо вже все зрозуміло... Це роки, в яких жити легко та приємно. Думаю, що саме в цьому віці знаходиться зараз найкраща у своїй сфері закарпатська газета "Відомості міліції". Здобутки останніх років, перехід на новий щабель журналістики, зростаюча популярність серед широкого громадського загалу -- найкраще цьому підтвердження.

Вітаючи колектив "Відомостей міліції" з "надцятою" річницею з дня створення, бажаю  усім доброго здоровя, великих і малих успіхів, багато творчих сил, удачі. У справах -- пломеніти, у колі вірних друзів-читачів -- не старіти! 

Микола КОШУТА, головний редактор газети "Вісті тижня", секретар обласної організації Національної спілки журналістів України:

-- Газета "Відомості міліції" надійно посіла своє місце в інформаційному просторі Закарпаття, зайнявши у ньому "кримінальну" нішу. Вона є завжди бажаною для читачів, що видно зранку біля кожного газетного кіоска. Наші люди традиційно цікавляться детективними сторонами суспільного життя. Водночас, публікуючи інформацію про вчинення якихось неправомірних дій стосовно одних громадян, газета навчає інших, як самим не стати жертвою зловмисників,  як правильно себе повести в тій чи іншій неприємній ситуації. З ваших публікацій читач має змогу вивчати звички та "почерк" злочинців, аби ефективно їм протидіяти. Водночас, пропагуючи тезу про невідворотність покарання, газета таким чином  ефективно здійснює профілактику злочинності. У наш неспокійний  час це вельми необхідно. Як потрібно й розповідати про важку та небезпечну роботу правоохоронців, які щодня, щогодини  та хвилини зустрічаються з небезпекою, захищаючи інтереси громадян. І хто б там що не казав  про міліцію, коли ми самі стикаємося в житті з правопорушеннями, то насамперед  апелюємо до працівників  ОВС.

Колективу газети бажаю нових творчих успіхів, адже талановиті журналісти "Відомостей міліції" щотижня дають можливість читачам бути в курсі криміногенної ситуації в краї й того, що робить міліція.  

Олександр РІШКО, підполковник, керівник прес-служби УСБУ в Закарпатській області:

-- Газета постійно росте творчо й професійно, що відчувається з кожним роком. Журналісти набираються досвіду. Після 13-ти ви,  як мовиться, уже вийшли з дитячого віку в підлітковий...

На шпальтах "Відомостей міліції" широко висвітлюється співпраця Служби безпеки України з міліцією. Це і спільні антитерористичні навчання, і протидія нелегальній міграції тощо.

Усім працівникам газети бажаю міцного здоровя, адже з нього все починається. Буде здоровя -- будуть і нові творчі успіхи, нові подолані висоти. 

Михайло НОСА, головний редактор газети "Неділя":

-- "Неділі" лише пять років, а "Відомостям міліції" -- уже тринадцять... Це саме вік формування молодої людини. Ви вже давно сформувалися, і що у вас є гарне -- це сильна команда фахівців. У чому вам можуть позаздрити дуже багато закарпатських газет. Я особисто лише   тішуся  з того, що у вас працюють дійсно професійні люди -- журналісти й міліціонери одночасно. Маю на увазі відділ зв’язків з громадськістю ГУМВС, офіцери якого готують публікації для "Відомостей міліції", які, зрештою, співпрацюють з усіма ЗМІ, в тому числі й з нашою газетою.

Міліцейській газеті хочу побажати, щоб тираж  збільшувався і збільшувався, а також подальших творчих успіхів, адже робота вашого колективу  досить важка та специфічна.

Аби була злагода та любов у ваших сімях, здоровя усім і добробуту.  Тоді буде бажання працювати й творити.

Аркадій ВОРОВИЧ, комерційний директор “Відомостей міліції”:

-- Тринадцять років -- багато це чи мало? Мабуть, небагато, оскільки життєвий шлях періодичних видань обчислюється подеколи десятиліттями, а в журналістському штаті одна генерація змінює, бува, іншу. Разом з цим 13 років -- це і немало. Попри не зовсім сприятливі економічні умови у видавничій сфері  ми тримаємось на плаву, долаючи рифи і підступну мілину  у мас-медійному морі, зберігаючи майже незмінним свій тираж і свого читача.  Завдячувати  цьому треба в першу чергу підтримці з боку керівництва ГУМВС. Слова подяки висловлюємо і співробітникам міліції -- від офіцерів до рядових, сержантів і прапорщиків, які передплачують нашу газету. Тяжко уявити  існування міліцейської новинки і без сприяння наших колег з закарпатської дирекції “Укрпошта”, які допомагають газеті дійти до свого читача в його домівках та кіосках “Укрпошти”. Суттєву допомогу ми відчуваємо  і з боку наших колег --  приватних підприємців. Близько 60% тиражу газети доходить до читача саме через їхні руки. Щиро дякуємо і нашим рекламодавцям, які уважно вивчивши рекламний ринок, мабуть, переконалися у дієвості реклами саме в нашій газеті і ось уже багато років співпрацюють саме з “Відомостями міліції”. Серед цих організацій та їхніх керівників хочеться відзначити обласну філію “Промінвестбанку” (Віктор Сідак),  ЗАТ “Закарпатмеблі” (Федір Куруц), ЗАТ “Закарпаття-Лада” (Левон Жамкочян), ТОВ “Кім-Вест” (Володимир Кордонець), ВАТ “Ужгородоптторг” (Ірина Кирлик),  ТОВ “Техелектро” (Іван Мориляк), філія ТОВ “Укравтохолдинг”  (Олександр Радиш), компанія “Максавто” (Павло Добош), ТОВ “Бітек” (Богдан Гуль), фірма “Автоклуб” (Юрій Линдяк) та інші. Сподіваємось, що  взаємовигідна співпраця з нашими друзями-рекламодавцями триватиме й надалі.

Колектив "Закарпаття online" вітає міліцейських колег по перу з 13-літтям їхньої друкованого видання і бажає гострого пера, творчих успіхів, здоров’я, миру та злагоди у Ваших сім’ях!

12 червня 2009р.

Теги: "Відомості міліції", ГУМВС України в Закарпатській області, журналісти, свято

Коментарі

мешканець 2009-06-13 / 02:01:00
Особисто я цю б газету закрив.



Мокруха - це одне. А от те, що при описі якоїсь події висвітлюється лише одна сторона - себто - міліцейська, просто обурює.



П.С. До речі, пам ятаю, коли свого часу застрелили Гешу, нормальні газети написали, що убили кримінального авторитета. А "Відомості міліції" - що вбили депутата обласної ради. Ось і рівень.

Ольга 2009-06-12 / 23:12:00
Вітаю! Але газета - пошагова інструкція до будь-якого злочину, будь то грабіж чи вбивство. При чому нецікава, як на мене, і, знаю точно, іноді "додумана" в деталях (маю на увазі деталі новини, часто роздмухані).

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 5
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини