На Закарпатті ватажка злочинної зграї випустили із залу суду

Оперативна інформація про кримінальне угруповання, котре скоювало злочини в області, час від часу надходила до працівників карного розшуку. Оперативники проводили численні заходи щодо виявлення та затримання невідомих поки що зловмисників.

На Закарпатті ватажка злочинної зграї випустили із залу суду

...Жертвою зухвалого пограбунку в кінці минулого року став 14-річний Роман, котрий проживає в с. Дусино Свалявського району. В один з днів до нього підійшло кілька невідомих молодиків і насильно відібрали у потерпілого мобільний телефон. Грабіжників не зупинило навіть те, що хлопець є інвалідом.

Через два тижні трапився ще один випадок. У 28-річного Івана з Воловеччини виникли під час їзди неполадки у його автомобілі БМВ. До водія, котрий копирсався у двигуні, підійшло троє молодих людей, один з яких допоміг Івану налагодити неполадки в машині. Подякувавши хлопцям за допомогу, задоволений чоловік поїхав собі далі. Заїхавши на автозаправку, водій іномарки раптом завважив, що у нього загадково зник технічний паспорт на автомашину. Через деякий час йому зателефонували якісь особи на "мобілку" й виставили ультиматум: за повернення техпаспорту ти повинен нам віддати 300 доларів. Невдовзі троє молодиків під'їхали до вкрай ошелешеного водія. У них Іван впізнав осіб, котрі допомагали йому відремонтувати автомобіль. Вимагачі ще раз підкреслили: хочеш отримати назад документ на іномарку – плати гроші. У разі відмови зухвальці погрожували водію фізичною розправою. Відтак відібравши у нього кілька десятків гривень та золоту каблучку, нападники ретирувалися з місця пригоди.

Звісно, як у першому, так і в іншому випадку ці злодіяння стали відомі працівникам міліції, котрі створили групу з досвідчених фахівців для  затримання злочинців.

У січні цього року працівники управління карного розшуку ГУМВС спільно з колегами із Свалявського райвідділу затримали 4-х молодиків з Мукачівщини та Свалявщини віком від 20-30років, котрі скоювали злочини. Ватажком був 25 річний Василь. За скоєння злочинів він неодноразово опинявся на лаві підсудних, останнього разу його засудили на 6 років ув'язення. Розшуковики встановили, що вище згадані злочини – справа рук цих молодиків. Організатором скоєння злочинів був саме Василь, котрого й було заарештовано, а його спільників було відпущено на підписку про невиїзд. Під час затримання у молодика, як речовий доказ, був вилучений мобільний телефон, котрий зловмисники відібрали у хлопця-інваліда. Згодом у ході розстеження справи слідство встановило  причетність Василя до скоєних тяжких злодіянь: пограбунку та вимагання. Після завершення слідства обвинувальний висновок було передано у один із районних судів.

Тут, здавалося б, правосуддя й повинно поставити логічну крапку над "і" й призначити справедливе покарання зловмиснику. Та під  час розгляду справи суддя раптом виявив незрозумілу поблажливість до підсуднього, замість того, щоби призначити реальний термін покарання. У результаті Василя засуджено до 4 років позбавлення волі та звільнено його від покарання з іспитовим терміном на 3 роки. Словом, можна сказати, що підсудний відбувся легким переляком і його випустили на волю із залу суду. І що? Тепер він раптом стане жити чесно? Хотілося б вірити.

Викликає неабияку дивину той факт, що чомусь представниками Феміди не враховано те, що Василь неодноразово судимий, а також скоював тяжкі злочини у складі групи, пограбував інваліда. Про яку тут мораль можна говорити?

Не хочеться, щоби складалося враження, що хтось має намір давати оцінку Феміді. Та все ж подібний вирок не може не викликати здивування. Адже судили не за банальну крадіжку, а за скоєння тяжких злочинів. Така незрозуміла поблажливість, звісно, викликала обурення і в працівників карного розшуку. Адже, щоби зашкодити зловмисникам надалі робити зло, оперативники витратили чимало часу та зусиль для виявлення та затримання злочинців.

Районна прокуратура на вирок райсуду винесла оскарження. Є сподівання, що Закарпатський апеляційний суд об'єктивно розгляне справу й винесе справедливий вердикт, повідомили "Закарпаття online" у ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області. Як, до речі, вже було не раз.

11 червня 2009р.

Теги: Дусино, Свалявський район, злочинець, випустили, суд, прокуратура, Феміда

Коментарі

vlada 2009-06-11 / 19:57:00
za taki prestypku vin bu v insij derzavi distav sce odun raz stiljku,i ostaljna banda toze.xvatit bez pridel robutu.vsi mu ljydu i vsi xocum matu odunakovi prava,cu vin milicioner,cu vin depytat cu vin tjyrjaha.

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини