За непокору правоохоронцям у міськвідділ забрали 7 підприємців "Зеленого" базару. Одного посадили на 5 діб. Версія міліції

Уже кілька років в Ужгороді точаться словесні, й не тільки, баталії довкола доцільності існування ринку на вул.Феденця. Міська влада була однозначно проти, прийнявши рішення про ліквідацію ринку й облаштування на його місці дороги для автотранспорту, що дозволило б розвантажити від автівок центр Ужгорода. Натомість підприємці неодноразово оскаржували рішення влади про демонтаж ринку в судах і навіть чергували ночами, аби не допустити силового демонтажу торгових павільйонів. Люди аргументували свою позицію тим, що вони взяли в банку кредит, закупили нові сучасні торгові павільйони, і тепер позичені гроші необхідно віддавати. Як твердять самі підприємці, базар давав заробіток близько трьомстам людям та їхнім сім”ям. Тому вони категорично не погоджувалися згортати торгівлю й забирати з ринку свої “будки”. Протистояння дійшло до того, що минулоріч невідомі зловмисники спалили на базарі кілька торгових павільйонів із товаром.

За непокору правоохоронцям у міськвідділ забрали 7 підприємців "Зеленого" базару. Одного посадили на 5 діб. Версія міліції

Увесь цей час міліція не втручалася в конфлікт базарників із владою, наражаючись на критику з боку керівництва міста: мовляв, правоохоронці бездіють й не дають владі очистити центр міста від хаотичного ринку для руху транспорту. Натомість керівництво закарпатської міліції чітко дотримувалося власної позиції, яка була неодноразово озвучена: міліція не вдаватиметься до жодних силових дій на ринку, доки не буде рішення суду, що вступило в законну силу, про ліквідацію ринку. Якщо таке рішення буде й судовиконавці візьмуться за його виконання (саме така процедура передбачена законом у подібних моментах), тоді міліція, згідно зі своїми функціями, забезпечуватиме виконання рішення суду й дотримання громадського порядку.

І от зранку у вівторок, 9 червня, на ринку по вул.Феденця розпочався демонтаж торгових павільйонів. При цьому були присутні численні судовиконавці, керівництво Ужгорода та правоохоронці. На жаль, не обійшлося без інцидентів, а міліцію окремі ЗМІ поспішили звинуватити у свавіллі й побитті торговців ринку, в тому числі й жінок.
 
--П”ятого травня цього року Господарський суд Закарпатської області виніс рішення, згідно з яким товариство з обмеженою відповідальністю “Дельта Уж-Буд” на вимогу Ужгородської міської ради зобов”язане звільними територію вулиці Феденця-провулок Баконія в місті Ужгород від тимчасових торгових павільйонів з одночасним їх демонтажем та вивезенням із займаної території,--коментує події довкола ринку начальник ГУМВС України в Закарпатській області полковник міліції Павло КОНОНЕНКО.--Раніше неодноразово власники цих кіосків попереджувалися міською владою про те, що кіоски розташовані на проїжджій частині, заважають проїзду транспорту і збирають велику кількість сміття в центрі міста. Торговцям неодноразово пропонувалися різні місця на трьох ринках Ужгорода, але від цих пропозицій власники кіосків відмовлялися категорично.
 
Згідно з рішенням суду, виконавча служба винесла рішення про виконавче провадження, попереджувала власників кіосків про добровільний демонтаж кіосків, але цього не сталося. В суботу представники виконавчої служби та міської влади через гучномовці неодноразово попереджали власників кіосків, що вони повинні добровільно звільнити територію. А якщо цього не станеться, буде виконано примусове провадження. Проте цього знову не сталося. Тому 9 червня, о шостій годині ранку, виконавча служба приступила до примусового виконання рішення суду щодо демонтажу торгових кіосків. Для охорони громадського порядку було задіяно двісті працівників міліції, з яких 30-- співробітників “Беркута”. Коли власники кіосків намагалися штурмом прорвати міліцейський ланцюг, було прийняти рішення включити в охорону громадської безпеки підрозділ “Беркут”, який відтіснив власників кіосків та тих осіб, які з ними прибули. Під час цього інциденту окремі громадяни отримали тілесні ушкодження. Зокрема, в міську клінічну лікарню звернулася жінка 1951-го року народження з діагнозом “забій грудної клітини”, а також чоловік 1968-го р.н. з діагнозом “забій правого культьового суглобу”. Після медичного обстеження обидвох  було відпущено додому.
 
За порушення громадського порядку, за непокору працівникам міліції в міське управління було доставлено 7 чоловік. Стосовно них складено протоколи згідно ст.185 Адмінкодексу (непокора працівникам міліції). Чотирьох затриманих було доставлено до суду, де один одержав 5 діб адмінарешту, один--попередження, і двоє відбулися штрафом по 100 гривень. На 10 червня в суд викликано ще трьох затриманих.
 
Демонтаж торгових павільйонів на ринку по вул.Феденця продовжується. Працівники міліції продовжуть чергувати на ринку, аби не допустити порушень громадського порядку.
ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
09 червня 2009р.

Теги: Ужгород, ринок, Фединця, підприємці, влада, непокора

Коментарі

Андрій 2009-06-18 / 14:24:00
ти іван - повний ідіот. я був на тому базарі у ті дні, міліціонери були як скло тверезі і чітко виконували свою роботу.

ти сам подуай - пити у таку спеку. вони хоч і дибіли, та не настільки. так що не треба тут таку фігню писати.




Може вони й дибіли, хоча я впевнений у протилежному!

АЛЕ ПЯНІ ВОНИ ТАКИ БУЛИ!!!!!!!!!

іван 2009-06-18 / 14:22:00
Маша



це ви так нічого і не навчилися! Бо що знаєте про наших суддів?



ВЕЛИКЕ НІЧОГО!!!

Маша 2009-06-14 / 17:09:00
Іван 10.06.2009 13:37

Добре шо хоч написали, що версія міліції! Бо все ж було не так!!!

Дивно чому не взяли до уваги рішення наприклад Львівського суду-не заангажованого, не підкупленого, а тільки свого!!!

Іване, про Львівські суди тепер не знають хіба ті, хто зовсім новинами не цікавиться! які до біса не заангажовані?! приклад Зварича Вас нічому не научив?:)

івану 2009-06-11 / 22:16:00
ти іван - повний ідіот. я був на тому базарі у ті дні, міліціонери були як скло тверезі і чітко виконували свою роботу.

ти сам подуай - пити у таку спеку. вони хоч і дибіли, та не настільки. так що не треба тут таку фігню писати.

Іван 2009-06-11 / 08:36:00
знаєте скільки начальнику ГУМВС України в Закарпатській області полковнику міліції Павлу КОНОНЕНКО за це заплатили?

може знаєте як цей начальник вчора їхав по зустрічній смузі на базар, а голуба міліція мало нне на коліна була готова впасти?

НЕ ЗНАЄТЕ!

А ви що не в Ужгороді живете?

Іван 2009-06-10 / 13:37:00
Добре шо хоч написали, що версія міліції! Бо все ж було не так!!!


Дивно чому не взяли до уваги рішення наприклад Львівського суду-не заангажованого, не підкупленого, а тільки свого!!!

Може справа в тому, що значна частина міліціянтів була в нетверезому стані? Гуртом і на пяну голову легше брехню захищати і бачити в ній правду, як в цій статті!

Іван 2009-06-10 / 13:33:00
Хороша в нас міліція: чесною працею заробили на великі будинки та дорогі авто!!! Хто ж їм так багато платить? зрозуміло, шо не жебрача Україна! Дуже ж цікаво прокуратурі!

659торгаш 2009-06-09 / 22:59:00
За непокору начальству міліціонерів могли звільнити з роботи.У декого були і рідні середторговців.Але сталось і сталось,закон что дышло,куди повернеш...

НОВИНИ: Кримінал

14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
» Всі новини