Чоп (Закарпаття): За тих, що служать на кордоні

Службовці Чопського прикордонного загону відзначили своє професійне свято – День Прикордонника. Розпочались урочистості в залі засідань Чопської міської ради.

Чоп (Закарпаття): За тих, що служать на кордоні

Як і годиться, святкову програму відкрив командир Чопського прикордонного загону В.Вербицький, після чого присутні, поклавши руку на серце, проспівали Гімн України.

     Перший заступник начальника Чопського прикордонного загону К.Безпалько зачитав вітальне звернення Голови Державної прикордонної служби України М Литвина. Приємною нотою було й нагородження кращих службовців медалями, які особисто вручав командир Чопського прикордонного загону. За вагомий внесок у прикордонну службу співробітники були також нагороджені подяками, грамотами й цінними подарунками.

     З теплими словами привітання до іменинників торжества звернувся заступник голови обласної ради Василь Брензович, який зазначив, що за роки незалежної, суверенної України, уже стало доброю традицією вшановувати охоронців державного кордону. Цей день увійшов у нашу свідомість, нашу історію, у теперішній і майбутній час, як професійне свято прикордонників – захисників священних рубежів нашої Вітчизни!

     День прикордонника – свято всеукраїнське, вседержавне. Але у нашій прикордонній області воно особливе, воістину, як всенародне. Бо ж близьке й дороге серцю людей різного віку.

     Я глибоко переконаний, – далі вів промовець, – що ви й надалі вірно служитимете інтересам України та її громадян, з честю примножуватимете славні традиції старшого покоління. Ваші приклади професіоналізму, витримки й сміливості, ваша стійкість та мужність, нелегка служба вдень і вночі, у спеку і холод - яскравий приклад для підростаючих поколінь. Адже щодня від Рахівського до Великоберезнянського району, цілодобово, у прикордонних нарядах несуть службу кілька сотень офіцерів, прапорщиків, військовослужбовців у зелених кашкетах. Вони разом з громадськістю, органами місцевого самоврядування та виконавчої влади пильно охороняють державний кордон.

     І саме ви, - наголосив Василь Іванович, – шановні воїни-прикордонники, в числі перших громадян України, з якими зустрічаються іноземці, ступивши на нашу землю. Саме ви формуєте ті перші враження, від яких часто залежить дуже і дуже багато. Адже їдуть до нас не лише туристи, але й ділові люди, які мають конкретні наміри і плани щодо поліпшення економіки нашої держави і, зокрема, нашого краю. Вам повсякденно доводиться утверджувати авторитет не тільки нашої області, але й держави в цілому, сприяти розвитку її міждержавних економічних відносин.

     Сьогодення, в контексті оновленої Європи, ставить перед прикордонниками завдання подальшого підвищення професійного рівня, удосконалення технологічних схем пропуску через кордон осіб, транспортних засобів, вантажів, а також ще більшого посилення дієвого заслону порушникам кордону, контрабанді тощо.

     На завершення Василь Іванович побажав охоронцям державних рубежів України, поважним ветеранам прикордонних військ і їх сім’ям, міцного здоров''я, великого щастя, наснаги та благополуччя в особистому житті, миру в рідному домі і спокою на кордоні, а також вручив кращим Почесні відзнаки обласної ради за сумлінну працю та зачитав відповідне розпорядження голови обласної ради.

     Міський голова Галина Цар у своєму виступі наголосила, що вартові державних рубежів завжди були у великій повазі і шані в українського народу. Прикордонні війська стали важливою ланкою в системі зміцнення національної безпеки, захисту політичних, економічних і військових інтересів незалежної України. Сьогодні, у День професійного свята , – підкреслила вона, – від усього серця висловлюю глибоку вдячність вам, дорогі ветерани прикордонної служби, усім тим, хто нині сумлінно і самовіддано виконує почесний конституційний обов’язок щодо забезпечення недоторканності кордонів нашої Вітчизни. На рівні нашого міста можу констатувати, що маємо позитивні зрушення у напрямку зміцнення взаємовідносин між Чопським прикордонним загоном та Чопською міською радою, які будемо розвивати.

     Міський голова вручила подяку начальнику Чопського прикордонного загону, а також нагородила грамотами міської ради кращих службовців загону.

     Завідувач сектором оборонної роботи відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи ОДА А. Сурнін передав прикордонникам від керівника краю О.Гаваші вітальні слова та грамоти Закарпатської обласної державної адміністрації.

     Голова організації ветеранів прикордонників В.Корягін відмітив активізацію співробітництва з міською радою та подякував міському голові за підтримку та взаєморозуміння.

     До слів – привітань приєдналися: заступник голови Ужгородської районної ради С.Мацько, начальник Чопської митниці Й.Штробля, начальник Ужгородської митниці Ю.Парада, військовий прокурор Ужгородського гарнізону, полковник О.Демків, заступник голови Військового суду, підполковник юстиції В.Дацків, начальник Чопського міського відділу Управління Служби безпеки України, підполковник Б.Чекрій, генеральний директор СП „Дюті Фрі Трейдінг” В.Суліма, , ветеран прикордонної служби В. Тогушев.

     Продовжилось свято на площі Європейській демонстрацією здібностей службових собак з виявлення наркотичних засобів, зброї та демонстрацією технічних засобів охорони державного кордону.

     На завершення свята жителі міста мали змогу насолодитись концертною програмою, яку представили службовці Чопського прикордонного загону, колективи міського Будинку культури та військовослужбовці військової частини.

Анна Романенчук, Закарпатська обласна рада
29 травня 2009р.

Теги: Чоп, День прикордонника, кордон, Чопський прикордонний загін, свято, нагороди

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини