Закарпаття: За старі образи жителі м.Виноградово закатували приятеля до смерті

Вийшовши вранці на подвір'я, жителька закарпатського міста Виноградова почула якийсь дивний звук. Прислухалась. З підвального приміщення будинку долинав стогін. Покликала сестру і, освітлюючи сходи ліхтариком, удвох пішли в підвал. На сходах побачили напівоголене закривавлене тіло незнайомого молодого хлопця, котрий лежав украй виснажений. У роті й носі нещасного виднілися ...напівспалені сірники. Викликали "швидку допомогу", зателефонували у міліцію.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група, котра приступила до звичного огляду. Обличчя, статеві органи потерпілого були попечені. Хто міг влаштувати такі тортури молодому чоловікові?
У вкрай важкому стані невідомого доставили в центральну районну лікарню. Незважаючи на всі зусилля лікарів, врятувати молоде життя не вдалося.

Під час проведення заходів сищики встановили, що знайдений - 23-річний житель райцентру Микола. Для виявлення та затримання зловмисників, котрі позбавили його життя, було залучено весь оперативний склад райвідділу УМВС. На допомогу приїхали досвідчені колеги з управління карного розшуку УМВС.

Проведені подвірні обходи нічого не дали. Тоді оперативним стали з'ясовувати, з ким Микола провів останню добу. Згодом вони вже володіли інформацією, що у день перед трагедією Микола працював на будівництві приватного будинку.
Далі працівники міліції вирішили перевірити розважальні заклади, де, ймовірніше всього, він проводив час. Стражі порядку довідалися, що в одному з закладів Микола справді був у компанії двох приятелів. Як повідомив бармен, після весело проведеного часу молодики подалися в інше кафе.

Тут на "оперів" чекала удача. Офіціантка не тільки пригадала друзяк, але й досить точно описала прикмети товаришів Миколи. Так, у поле зору правоохоронців потрапив 19-річний місцевий житель Сергій Мелеганич, котрий вже мав конфлікт із законом. Тодішній начальник карного розшуку Янош Дорчинець і його підлеглі досить швидко знайшли підозрюваного. Схоже, що до зустрічі з правоохоронцями молодик вже був готовий.

— Так, — стверджував Сергій, — того вечора ми бачилися з Миколою, але не більше...

Під час відтворення став плутатися у показаннях. Зокрема, з його пояснень явно випадало кілька годин. Не підтвердився й той факт, що після півночі Сергій розійшовся з Миколою в барі. На той час розважальний заклад вже був зачинений. Далі спливла постать ще одного учасника цих подій — 18-річного Дениса Вароді.

Розуміючи, що за скоєне йому "світить" цілком реальний термін ув'язнення, Сергій намагався вийти сухим з води, скидаючи з себе вину за скоєне злодіяння. Зрозумівши, що сищиків не обвести навколо пальця, Денис щиросердечно розповів про те, що трапилося тієї фатальної ночі...

...Микола з Сергієм жили в одному
мікрорайоні, давно товаришували. Якось друзі вирішили "розслабитися". Вийшовши з бару на вулицю, Микола став співати. Це чомусь розлютило Мелеганича, і той заїхав "солісту" ногою в спину. Відтак на адресу Миколи пролунала нецензурна лайка. Сергій пригадав, як тиждень тому в одному з барів отримав від Миколи кілька ляпасів. Мелеганич тим часом ніби осатанів. Накинувшись на приятеля, став гамселити того ногами у голову, гіло. Від звірячих ударів Микола знепритомнів.

Мелеганич з Денисом відтягнули товариша углиб вулиці. Далі, відтягнувши нещасного до нижніх сходів підвального приміщення будинку, Мелеганич продовжив екзекуцію. Став на грудну клітку Миколи і почав підстрибувати. Але й цього катові здалося мало. Тоді дістав з кишені сірники... Розповідати про подальші нелюдські знущання над Миколою не дозволяє ні мораль, ні етика... Покинувши людину у важкому стані, обидва приятелі подалися додому. Що далі було, читач вже знає.

Після завершення слідства справу було направлено у Виноградівський районний суд, вироком якого Сергія Мелеганича засуджено на 7 років ув'язнення, а Денису Зароці — штраф у розмірі 550 гривень. Мелеганич вважав вирок незаконним і необгрунтованим, тому подав апеляцію.

Ухвалою Закарпатського апеляційного суду вирок залишено без змін.
Іван ЛАДЖУН, "Відомості міліції"
27 листопада 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
» Всі новини