Закарпатцям усміхнулися "Міліцейські зорі"

15-16 травня у Львові проходив регіональний етап Всеукраїнського фестивалю творчості колективів художньої самодіяльності ОВС України "Міліцейські Зорі-2009", у якому взяли участь делегації з п’яти західних регіонів.

Закарпатцям усміхнулися "Міліцейські зорі"

Закарпатські правоохоронці, яких  очолив начальник відділу УКЗ ГУМВС підполковник міліції Тиберій Гомокі, прагнули продемонструвати  все різноманіття самобутньої культури Срібної Землі, представити на осуд глядачів  неповторні етнічні співанки  нашого краю. Таланти вишукувалися ледь не в кожному міськрайвідділі Закарпаття, а сценарій виступів  наших міліцейських артистів складався так, аби відтворити на сцені справжній колорит Закарпаття.

Першим виступив духовий оркестр ГУМВС під керівництвом майора міліції Олександра Беловича. Ведучими були співробітник УБОЗ ГУМВС  підполковник міліції Віра Данацко та старший прапорщик міліції Володимир Боршош, останній, до  речі, виступив на відбірковому турі як вокаліст. Ужгородська публіка  встигла  полюбила його милозвучний баритон і проникливе виконання українських естрадних творів. Своїм співом зумілЗакарпатцям усміхнулися а зачарувати  глядачів і донька заступника начальника Тячівського РВ ГУМВС підполковника міліції Івана Паша – Аліна. Однак справжній фурор серед  вибагливої львівської публіки  здійснили  троїсті музики "Гомін Карпат" з Міжгірщини, які "врізали" стародавніх закарпатських пісень на баяні, гуслях та бубні.  А  компетентне журі підкорила  дзвінким голосом і артистичністю наймолодша учасниця конкурсу семирічна Ніколь, дочка працівниці УДСО при ГУМВС Оксани Кузьмінської. Голова журі, народний артист України Павло Дворський, навіть запросив дівчинку співати разом з ним під час гала-концерту. Не гірше за дочку виступила і мама Ніколь, яка вразила глядачів   автентичною музикою та оригінальною манерою виконання гуцульських співанок. Музиканти  з "Діксіленду" (керівник прапорщик  міліції Томаш Гауптман) зачарували древній Львів джазом.

Представникам журі довелося вирішувати нелегке завдання:  визначити переможців фестивалю. Делегація закарпатських правоохоронців виявилася найкращою  в трьох номінаціях. "Відкриттям фестивалю" стала Аліна Паш з Тячева, "Найкращою співочою родиною" визнано маму і доньку Кузьмінських, а  "Приз глядацьких симпатій" дістався трьом Іванам з "Гомону Карпат": батькові і сину Криваничам з Міжгірщини та начальнику сектору УКЗ ГУМВС  капітану міліції Івану Павловичу. У  загальному ж заліку, за кількістю нагород, Головне управління МВС України в Закарпатській області посіло третє призове місце, лаври першості ж поділили між собою волинські та івано-франківські правоохоронці. Тепер на лауреатів "Міліцейських Зірок-2009" чекає фінал, який невдовзі відбудеться  у  столиці.

Своїми враженнями від фестивалю поділився один з членів журі заступник начальника ГУМВС полковник міліції Володимир Петрицюк. Закарпатська делегація показала себе на високому професійному рівні і, безперечно, журі це оцінило. Що ж до критеріїв оцінювання виступів виконавців та колективів, то ми брали до уваги професійну підготовку  артистів, оригінальність виконання, вміння поводитися  на сцені, вдало підібрані сценічні костюми і, звичайно, кількість цікавих конкурсних номерів, представлених тим чи іншим регіоном. Тож, враховуючи перелічені вимоги, журі відібрало  четверо виконавців від  Закарпаття для участі у гала-концерті фестивалю, а окремі з них ще й отримали призи.

Закарпатцям усміхнулися Дні фестивалю у Львові, певно, надовго залишаться у пам’яті наймолодшої учасниці, Ніколь Кузьмінської. Дівчинка каже: "Я не забуду, як голова журі  Павло Дворський підійшов до мене, взяв за ручку, сказав мені: "Браво, сонечко, ти -- молодець". А її мати додає: "Хочу  подякувати керівництву Головного управління МВС за можливість  взяти  участь у чудовому конкурсі. Боротьба була нелегкою, адже за  перемогу змагалися понад сорок вокалістів з п’яти регіонів.  Водночас,  слова особливої  вдячності адресую  моєму керівнику – начальнику УДСО при ГУМВС  полковнику міліції Олександрові Конюшку, завдяки якому кілька років тому  записала  першу фонограму, відзняла перший відео кліп".

Гарні враження залишилися і в Івана Павловича, учасника тріо   "Гомін Карпат": "Якщо відверто, то я вісім років не був на сцені. Та спробувавши свої сили знову, зрозумів:  музика має важливе значення у  моємужитті"…

***

Володимир Петрицюк, заступник начальника ГУМВС України у Закарпатті, член журі фестивалю "Міліцейські Зорі-2009", полковник міліції: "Слід відзначити, що закарпатська делегація показала себе на високому професійному рівні і, безперечно, журі це оцінило. Що ж до критеріїв оцінювання виступів виконавців та колективів, то нами бралися до уваги професійна підготовка артистів, оригінальність виконання, вміння поводити себе на сцені, вдало підібрані сценічні костюми і, звичайно, кількість цікавих конкурсних номерів, представлених тим чи іншим регіоном. Тож, враховуючи вищеперелічені вимоги, журі було відібрано чотири виконавці від Закарпаття для участі у гала-концерті фестивалю, а окремі з них ще й отримали призи".

Своїми враженнями від фестивалю "Міліцейські Зорі" поділилися й його переможці.

Оксана та Ніколь Кузьмінські, номінація "Найкраща співоча родина":

Ніколь: "Найбільше мені запам’яталося те, як "головний" журі Павло Дворський підійшов до мене, взяв мене за ручку, сказав мені: "Браво, сонечко, ти - молодець", - і запросив мене співати разом на сцені".

Оксана: "Хочеться подякувати керівництву Головного управління МВС України у Закарпатті за можливість прийняти участь у чудовому конкурсі і приїхати додому не з пустими руками, а з нагородами. Адже слід відзначити, що пісенна боротьба була нелегка, бо за перемогу змагалося понад сорок вокалістів з п’яти регіонів. Разом з тим, хочу подякувати моєму керівнику – начальнику УДСО при ГУМВС, полковнику міліції Олександрові Конюшку, завдяки якому декілька років тому вдалося записати першу фонограму, відзняти перший професійний відеокліп, що стало поштовхом до переосмислення значення слова "музика" в моєму житті і вдалим стартом для подальших вокальних здобутків".

Іван Павлович, учасник тріо "Гомін Карпат", номінація "Приз глядацьких симпатій": "Враження – найпозитивніші! Якщо відверто, то я вісім років не був на сцені. Та спробувавши свої сили знову у якості музиканта, я зрозумів, що для мене музика відіграє важливу роль. Усвідомлення потрібності відтворення народних мотивів на сцені підсилилося після того, як нас тепло сприйняла публіка, не шкодуючи оплесків".

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
22 травня 2009р.

Теги: "Міліцейські Зорі-2009", фестиваль, творчість, художня самодіяльність

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини