За чотири місяці поточного року на Закарпатті порушено дев’ять кримінальних справ стосовно міліціонерів

Як відомо, в сім’ї -- не без виродків. А тим паче в такому великому та специфічному колективі, як міліція. Про те, як відбувається очищення міліцейського середовища від зловмисників у погонах та людей випадкових, розповідав цього тижня журналістам заступник начальника ГУМВС з кадрового забезпечення полковник міліції Володимир Петрицюк.

За чотири  місяці поточного року на Закарпатті порушено дев’ять кримінальних справ стосовно міліціонерів

Як повідомили "Закарпаття online" в ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області, газетярів та радійників передовсім цікавило, скільки притягнуто до кримінальної відповідальності за незаконні вчинки працівників органів внутрішніх справ, скільки вже звільнено за порушення дисципліни та правопорушення.

-- Одним з найважливіших аспектів нашої діяльності є дотримання працівниками органів внутрішніх справ дисципліни, законності у своїй службовій діяльності, -- зауважив наш співрозмовник. -- Це питання постійно виноситься на розгляд  колегії управління, порушується на щотижневих нарадах. Якщо трапляються якісь надзвичайні події, ми їх обов’язково обговорюємо, а також причини та наслідки НП. Відповідно співробітники інспекції з особового складу та сектору внутрішньої безпеки проводять службові перевірки.

За чотири  місяці поточного року стосовно міліціонерів у краї порушено вже дев’ять кримінальних справ: чотири щодо працівників ДАІ (один з них, для прикладу, склав два неправдиві протоколи на порушників ПДР), інші -- стосовно  працівників слідства, карного розшуку, паспортно-візової служби та дільничних. Чотири кримінальні справи стосуються працівників апарату обласного управління, дві --  міліціонерів Міжгірського райвідділу, по одній справі  -- в Ужгороді, Тячеві та Іршаві.

-- Якщо провести аналогію з попереднім роком, -- продовжує полковник Петрицюк, то за цей період  було також дев’ять  кримінальних справ. Хоча є і позитив. Він полягає в тому, що зі всього залишку кримінальних справ, які порушені стосовно працівників ОВС, в поточному році знято з обліку вісім справ. Вони закриті у зв’язку з відсутністю складу злочину. А загалом з попередніх років ми маємо 45 кримінальних справ проти міліціонерів. 19 справ тепер перебувають на розгляді в судах, 13 зупинено як такі, в яких не встановлені особи зловмисників, ще по 11-ти кримінальних справах рішення наразі не прийнято.

З початку року зафіксований випадок, коли працівник патрульно-постової служби міста Ужгорода був засуджений за скоєння ДТП. Згідно з вироком суду він отримав п’ять років умовно. Торік також теж був  засуджений  працівник міліції.

Ще один негативний момент – причетність співробітників органів внутрішніх справ до корупційних дій. Зокрема, у попередньому році було складено шість протоколів про корупцію, цьогоріч -- чотири. Три такі справи перебувають на розгляді в суді, а за четвертою  відмовлено, позаяк інформація не підтвердилася.

Трапляються в роботі міліції й порушення некримінального характеру: незаконні відмови в порушенні кримінальної справи та укриття злочинів від обліку. Щодо останніх, то з початку року  виявлено п’ять подібних випадків, плюс 26 -- незаконна відмова в порушенні кримінальної справи. За кожним фактом проводиться службове розслідування, і винні несуть дисциплінарне покарання, запевняє полковник Петрицюк.

Водночас маємо цьогоріч вже два звільнення з ОВС працівників, які в стані алкогольного сп’яніння скоїли дорожньо-транспортні пригоди. Серед них --працівник карного розшуку та співробітник Державної служби охорони (ДСО). Один скоїв ДТП під час робочого дня, інший -- після роботи. Таким -- не місце в міліції. Торік в краї було зафіксовано 6 подібних фактів.

А загалом з негативних мотивів, за словами заступника начальника ГУМВС, з міліції цьогоріч уже звільнено шість працівників,  торік -- вісімнадцять.

На завершення зустрічі Володимир Лук’янович відповів на численні запитання журналістів.

16 травня 2009р.

Теги: Закарпаття, міліція, очищення, зловмисник, кримінальний

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини