Ужгородська міліція провела профілактичний рейд

Про "сімтниковий" страйк, спалений мопед і тату на дівочих сідницях...

Ужгородська міліція провела профілактичний рейд

Окрім розкриття злочинів та затримання  зловмисників, міліція велику увагу приділяє й профілактиці злочинності. Адже загальновідомо, що  біду  легше  попередити,  ніж потім мати справу з її наслідками. Тож минулого  тижня правоохоронці відпрацьовували місто  Ужгород.

ІНСТРУКТАЖ ПЕРЕД РЕЙДОМ

Для проведення рейду,  в якому взяли участь працівники патрульної служби, Державтоінспекції, відділу  зв’язків із громадськістю ГУМВС, бійці спецпідрозділу “Беркут” та військовослужбовці внутрішніх військ, запросили й журналістів. На патрулювання міста вирушили шість  екіпажів, а також піші групи.

Перед виходом  інструктаж  з особовим складом  провели нещодавно призначений начальник Ужгородського міського управління міліції підполковник Віталій Шимоняк, його заступники та начальник патрульної служби міськуправління  Микола Січак.

Керівництво  скеровувало  звертати  особливу увагу  на крадіжки з автомобілів,  на неповнолітніх, нетверезих громадян, які схильні до скоєння правопорушень.  Вирішили пройтися  й по розважальних закладах, зокрема по ігрових залах.  Останні тепер не повинні працювати, адже Кабінет Міністрів призупинив дію усіх ліцензій на ігровий бізнес. Однак власники таких закладів не хочуть втрачати прибутків, тож   працюють підпільно.  Їх і мали намір виявити.

 “СМІТТЄВИЙ” СТРАЙК

Розпочалося відпрацювання з  “Нового” -- найбільш проблемного мікрорайону обласного центру Закарпаття. Це водночас і густонаселена частина міста,  вулиці в нічний час погано освітлені, тож  зловмисники мають добру поживу. Проте того дня все було більш-менш спокійно. Хіба що на вулиці Можайського кілька десятків громадян (близько 40 осіб) перекрили  вулицю. У такий спосіб люди протестували проти того, що влада міста дозволила бізнесменам зводити будівлі  на місці, де колись стояли  сміттєві контейнери. Довелося переконувати розбурхану громаду, аби вона розійшлася й не перекривала рух, бо за такі самовільні дії передбачено відповідальність. Усі спірні питання необхідно вирішувати цивілізовано -- через суд.

Інший  виклик -- до одного з барів неподалік готелю “Закарпаття”. Тут вночі спалили мотоцикл, а його власник розповів цілу історію. Чоловік відпочивав у барі, де познайомився з молодицею. Випили пиво, поспівали в караоке. Однак це знайомство не сподобалося трьом молодикам, які теж знали цю дівчину. Компанія  причепилася до дядька, мовляв:  навіщо той завів з нею знайомство? Вона, бачте, представниця “цікавої” національності, а вони... “скінхеди”, тому не люблять її братів і сестер! Слово за словом, на нічній вулиці виникла суперечка, а відтак і сварка. Чоловік  від гріха подалі втік, сховався за рогом і звідти  спостерігав за розвитком подій. "Скінхеди" ж "розрядили"  свою лють на...  його мотоциклі.  Мало того, що понівечили техніку,  ще й запалили!  Зухвальців розшукує міліція.

“ЗОЛОТА” МОЛОДЬ

Далі маршрут пролягав через  площу Поштову. Тут, неподалік Ужгородської мерії,  зазвичай “тусуються” в сквериках підлітки. Звісно, не обходиться без випивки та, буває, й “косячка”... Побачивши міліціонерів, молодь розходиться. Але не всі --   на бетонному парапеті... лежить дівчина, а над нею робить якісь маніпуляції довговолосий хлопчина. Виявилося:  кавалер  своїй юній дамі фломастером  розмальовує, так би мовити,  філейну частину  тіла... Що дивно, дівча при цьому  спокійно лежало, заголивши  сідниці. Як мовиться, о часи, о звичаї!

А ось --  явно нетверезий хлопчина  на лавиці в альпінарії. Як зясувалося,  учень  19-ї школи. Юнак зізнається, що пив пиво. Стражі порядку записали його дані й відвезли  на освідчення в міськуправління. Туди ж викликали і батьків підлітка, котрих, найімовірніше, очікує штраф за неналежне виховання сина.

Рейд завершився,  журналісти розійшлися  по домівках. Але не міліціонери, яких очікувало   ще нічне чергування. Зранку довідалися: доба минула  спокійно.  Правда,  наступного дня в міліцію звернулася 23-річна ужгородка,  в якої знайомий на вигляд  хлопець відібрав мобільний телефон “Моторола”. За скоєння пограбунку патрульні затримали 29-річного жителя міста, речовий доказ  вилучили.

Попався   й 59-річний чоловік, котрий викрав деревце туї з території одного з акціонерних товариств. А грабіжника, який серед білого дня зірвав на вулиці Минайській масивний золотий ланцюжок з шиї співробітниці університету, наразі  продовжують розшукувати.

Володимир Павлюх, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
15 травня 2009р.

Теги: Ужгород, міліція, рейд, профілактика, страйк, сміття

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 4
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини