Головлікар Ужгородського пологового будинку вимагає від лікарів приносити йому гроші за прийняті пологи

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція лікарів Ужгородського міського перинатального центру

Головлікар Ужгородського пологового будинку вимагає від лікарів приносити йому гроші за прийняті пологи
Лікарі розповіли про критичну ситуацію, яка склалася в пологовому будинку.Зокрема, Руслан Федько заявив, що призначений 3 місяці тому головний лікар перинатального центру Володимир Симулик вимагає від акушерів-гінекологів платити йому особисто гроші за кожній прийняті лікарями пологи. "Була озвучена вимога класти на стіл головному лікарю майже 20 тисяч доларів на місяць. В середньому на місяць в Ужгороді приймають 350 пологів. З нас, лікарів, намагаються зробити колядників-засівальників. На нового головного лікаря ми покладали великі надії, чекали системних змін, переформатування ряду напрямків нашої діяльності, її покращення. Ситуація з фінансами у країні відома всім, тож ми сподівалися, що людина, яка стільки років пропрацювала у владі, допоможе пологовому будинку і у фінансову напрямку. На жаль, натомість прозвучала вимога, що кількість пологів повинна бути помножена на певну суму грошей і покладена йому на стіл. Ситуація зайшла в тупик. Ми провели збори і зібрали понад 100 підписів під зверненням до міського голови із проханням втрутитися в ситуацію, допомогти колективу, створити нормальні умови для роботи та змінити головного лікаря. Сподіваємося на його мудре рішення. Звертаємося також до президента, прем’єр-міністра, генпрокурора та міністра внутрішніх справ з вимогою покласти край цій ситуації", — сказав Р. Федько.
Він також розповів, що головний лікар погрожує акушерам звільненням у разі невиконання його вимог.
Заступник головного лікаря Анатолій Куцина підтвердив, що провідних лікарів перинатального центру змушують займатися невластивою діяльністю – тиском на колег для збору коштів з невідомою метою. "Все почалося з прохання позичити 3 тисячі доларів для потреб сім’ї головного лікаря. Потім ми з колективом зібрали ще 3 тисячі доларів знову як позику. А тоді В. Симулик сказав, що оскільки ми маємо такі гроші, то нехай збираємо відповідні суми регулярно. Крім того, ротаційні зміни у міському перинатальному центрі за останні 3 місяці проводяться тільки на основі грошових відносин. Переведення лікаря з жіночої консультації у стаціонар також вартує грошей з наступною умовою про регулярні сплати 500-1000 доларів головному лікарю. Призначаються два лікарі на одну посаду і потім з обох лікарів одночасно вимагаються гроші. Ми більше не будемо терпіти це, вирішили все винести на світло", — сказав А. Куцина.
Завідувач першим родильним відділенням Іван Палюк розповів,що пропрацював 40 за своїм фахом: "Я завжди міг відкрито дивитися в очі колегам і тому не міг і зараз погодитися на вимогу головного лікаря збирати з них гроші для невідомих цілей. Далі терпіти цю ситуацію не можна. Можливо, я буду звільнений з посади, але це ліпше, ніж займатися незаконною діяльністю".
Завідувач другим родильним відділенням Василь Піріді розповів про методи, які застосовує нове керівництво до власних працівників. Спочатку лікарю оголосили, що він відсторонений від посади на 2 тижні, потім ще на 2, "потім мене відправили у відпустку, а потім повідомили, що якщо хочеш бути завідувачем—давай певну суму", -- каже Василь Піріді.
Крім того, учасники засідання заявили, що вимагають зміни головного лікаря, оскільки нинішній очільник пологового будинку, за їхніми словами, некомпетентний в акушерстві та гінекології, не орієнтується у професійних термінах, оскільки є педіатром-інфекціоніст і понад 10 років не практикував медичну діяльність. "Головний лікар не може допомогти фахівцям пологового будинку, оскільки сам не є спеціалістом. Просимо змінити головного лікаря на фахівця акушерства, як цього вимагає наказ №620 Міністерства охорони здоров’я України. Перинатальний центр — це величезна структура з 5 відділень, яка працює не лише для ужгородок, а для мешканок усієї області. Нас не влаштовує ставлення до нас і загалом до роботи В. Симулика. Він хаотично міняє ситуацію у центрі, що не піде на користь пацієнтам. Ми, лікарі, можемо відверто дивитися в очі кожному, хто виходить із пологового будинку, бо грошей ні від кого не вимагаємо. Тому ми проти тої злочинної схеми, яку нам намагаються нав’язати", — каже Р. Федько.
06 травня 2009р.

Теги: Ужгород, пологовий, перинатальний, лікар, гінеколог, Володимир Симулик, злочинний

Коментарі

неазіат 2009-07-24 / 14:18:00
Поки будемо цитувати українську Конституцію та "качати свої права", як і решту азіатів на пост-совковому просторі, доти і будемо неплатити за "ПРОСТІ РОДИ" (цікаво це через куди народжують?) і платити за ВСІ РЕШТУ по $350 (цікаво, а чому іменно така "вартість послуги"?)...

Україні необхідна страхова медицина і давно! Хоча, якщо наміри українців про европейський вибір - тільки розмови... можна перестати обурюватись, махати руками і... правильно: "Починайте вже копити правнукам."

бомк 2009-05-14 / 14:04:00
хабарники

patriot 2009-05-09 / 19:43:00
Ot prosnylusja dyrni bylub jakbu nebralu povirte a za posady treba vidrobljatu rebjata ce Ukrajina vse v porjatky podymajew misce nepodilulu vse zamnetsja tak v pered rebjata ynas demokratija xiba ce ne syper ??????????????

Крістіна 2009-05-08 / 18:37:00
Чого Ви говорите дурниці і лякаєте інших людей, які збираються народжувати. Я народжувала в січні цього року, а мої друзі в кінці січня, лютому і березні. НІХТО З НИХ НЕ ПЛАТИВ ЗА ПРОСТІ РОДИ $350.

Ми самі навчили лікарів віддячувати за лікування, але хто як зможе, а тепер жаліємося. Адже декілька "крутеликів" може і платять такі гроші бо мають, але такого не вимагають від усіх підрят.

!!! 2009-05-08 / 00:34:00
На нари ублюдка! На нари!

ember 2009-05-07 / 21:24:00
Daishnyky, mytnyky, prokuratura, suddi, nalogoviki...

Spisok vidkerytyj jak u ETS:))

A 2009-05-07 / 10:02:00
А чо, у ДАІшників не так?

Оксана 2009-05-07 / 09:57:00
Головний лікар призначений на посаду 3 місяці тому, а хабарі беруть більше десяти років. Я надіюсь, що правоохоронні органи розберуться, хто скільки за роки незалежності набрався хабарів. Але більше всього, що вони теж від хабарів не відкажуться.

мешканець 2009-05-07 / 09:39:00
І що тут такого резонансного?.. Таке, ніби ці медики бозна яку таємницю відкрили. Просто винесли сміття із хати.



Впроваджувати страхову медицину та й усе. От реальний вихід із ситуації.

Василь 2009-05-07 / 09:16:00
Медицина в нас безкоштовна, а чотири мысяцs тому у мене народилась дочка ы за прийняття родів ( які пройшли нормально) акушер попросив 350 долл. І так від кожного просять, а дальше йде до главного. Ця практика діє при всіх головних лікарях. Просто тепер хтось бореться за халявну кормушку, звинувачуючи наступника чи попередника.

orange 2009-05-06 / 22:49:00
То було відомо, що Рата свого екс-заступника симулика в роддом посадив, аби той бабло косив. Зразу треба було проти виступати, а не тепер плакатися

Женя 2009-05-06 / 22:07:00
Хлопці! Не діліться своїм калимом з бюрократом! Починайте вже копити правнукам.

НОВИНИ: Соціо

15:47
/ 6
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
14:15
За минулий тиждень в Ужгороді з'явилися на світ 53 малюків, у Мукачеві – 39
» Всі новини