Закарпатські сепаратисти написали покаянного листа Президентові України (ФОТО)

Напередодні марґінально-кремлівського політшоу під назвою III Європейський конґрес підкарпатських русинів, організовуваного завтра в Ужгороді кремлівськими ляльководами, в середовищі так званих "русинів" відбулися цікаві процеси.

Насамперед, із не надто струнких лав Народної ради русинів Закарпаття (НРРЗ), котрою керує Євген Жупан, виключили Ладислава Лецовича, котрий заплямував себе надмірною схильністю до реалізації кремлівських авантюр на Закарпатті, і заявили, що не будуть брати участі у так званому конґресі.  А сам "предводитель" кремлівської гілки закарпатського русинства Димитрій Сидор "со братією" написали покаянного листа на адресу Президента України Віктора Ющенка та голови Закарпатської облдержадміністрації Олега Гаваші, в якому відмежувалися, чи, може, зробили вигляд, що відмежовуються від сепаратизму, екстремізму і посягання на територіальну цілісність України. Віри політиканствуючому попові, котрий зробив гру на патріотичних почуттях наших людей ще одним видом заробітку, звичайно ж, немає, тим більше, що підписав свою цидулу він не від імені сепаратистського Сойму подкарпатських русинів, який очолює, а від імені Закарпатського товариства Кирила і Мефодія. Але і це вже добре. Значить, відчув піп, що запахло смаженим.

А це - чіткий сигнал для всіх українофобів, що їх останнім часом наплодили на Закарпатті кремлівські "друзі" України.

Закарпатські сепаратисти написали покаянного листа Президентові України 

А в Ужгороді тим часом з'явилися листівки, які оголошують в розшук так званого прем'єр-міністра бутафорної Республіки Підкарпатська Русь Петра Гецка. Розшукує його, в цьому випадку, звичайно ж - не СБУ, але все одно хтось розшукує... :)

В Ужгороді тим часом з'явилися листівки, які оголошують в розшук так званого прем'єр-міністра бутафорної Республіки Підкарпатська Русь Петра Гецка

30 квітня 2009р.

Теги: сепаратист, русин, Сидор

Коментарі

орк 2009-05-03 / 14:21:00
Х-му: ти свiй пiдпис поставив пiд "покаянням" чи зараз робиш ксерокопiю WANTED П.Гецка? :-D

X 2009-05-03 / 10:36:00
truster Ось Вам педагогам потрібно створювати місцеві осередки прототипи русинської політичної партії. Не має значення, як вона буде називатись: "Рідний край", "Відновлення краю" чи ще якось інакше, головне, що одним із пунктів програми цієї партії буде відновлення русинської духовності, відкриття русинських шкіл за рахунок мисцевих бюджетів, використовування русинської мови в містах проживання русинів. Тоді не буде ситуації, яка склалась зараз. Русинська партія, яка буде формуватись в кожному селі із Вашої, вчителів, ініціативи знайде підтримку у населеня і зможе впливати на політику в селі, районі і в облраді. Тоді і наші русинські прапори будуть висіти на будинках органів місцевого самоуправління.

truster 2009-05-02 / 10:40:00
Изворотливости г-на Сидора Д.Д. может позавидовать любой. Его умение "выходить сухим из воды" и использовать любой повод для самомрекламы давно известны. Читаем ниже:




Банальний етнобізнес Дмитра Дмитровича

Apr. 30th, 2009 at 6:00 PM



http://nashastoronka.livejournal.com/2038.html



15 січня цього року колектив Свалявських учителів русинських шкіл звернувся з протестом до лідерів політичних сил різних напрямків щодо маніпулювання шкільною темою.

Результатом цієї заяви була відмова Дмитра Сидора надалі фінансувати школи, які він до того «оплачував». Дмитро Дмитрович образився на різкий тон заяви свалявців, хоча не зміг знайти в тексті ні одного речення неправди. Отже, посилаючись на відсутність коштів, погану роботу шкіл, Сидор заявив, що він зможе допомагати то всього чотирьом, то двом школам, то взагалі – ні одній. У той же час у одному з лютневих номерів газети «Подкарпатський русин» з’явилася інформація, що «тирьх фінансування» шкіл несуть на собі дві організації «Сойм Подкарпатських русинов» і «Народна Рада русинов Закарпаття». У цій ситуації особливо скромними виявилися останні, тому що, якщо виходити з їх внеску, то похвалитись участю у фінансуванні шкіл скоро зможуть навіть ті, хто десь чи колись пригостив десь вчителя кавою.

Не дивлячись на все це, школи досить ефективно пропрацювали навчальний рік, проведено відкриті уроки з християнської етики, порівняльного літературознавства та етнографії. Все це, дякуючи, в основному, безкорисній праці Михайла Алмашія, котрий безоплатно виконував всю методичну роботу, ентузіазму вчителів та справжній допомозі одного з підприємців Свалявщини, котрий ще жодного разу не дозволив собі похизуватись заслугами, хоча його вклад у розвиток русинської освіти у кілька разів більший від усіх інших русинських «вождів-крикунів».

25 квітня у готельному комплексі «Візит» русинські школи, вже за традицією, проводили конкурс декламації русинської поезії і прози. Ось тут знову з’явився Дмитро Дмитрович. Але не сам, а у супроводі російських журналістів телеканалу «Russian today». Відзнявши сам конкурс, росіяни захотіли взяти інтерв’ю від деяких вчителів, а Сидор мало того, що не поганьбив ся прийти до вчителів, яких з нового року перестав підтримувати фінансово, але почав їх консультувати щодо того як давати інтерв’ю: «Кажіть, шо вас притиснявуть в українських школах». Почувши відмову і претензії щодо припинення фінансування, прорекламувавши сам себе перед «Тисою», заявляючи, що десять років тому брав участь у створенні шкіл, а з вересня 2008 до початку 2009 року профінансував дванадцять класів (русинська народна гуманітарна школа нараховує 24 школи і 14 з них підтримує саме свалявський меценат, тому щось не сходиться у підрахунках Сидора), Дмитро Дмитрович заявив, що Сойм зібрав кошти для погашення заборгованості по оплаті праці вчителів русинських шкіл за цей рік?!?!?!?!, після чого відразу покинув конкурс, не дочекавшись наради вчителів і, звичайно, не погасивши згадану заборгованість. Нагородження переможців обійшлося також без його участі...


Отже бачимо – Сидору байдуже, що буде з русинськими школами після від’їзду російських журналістів: викинуть їх з державних шкіл чи зобов’яжуть платити оренду, будуть діти вивчати русинську історію, літературу, етнографію, чи не будуть. Складається враження, що поступки Дмитра Дмитровича – ситуативні заробітки на шкільній темі, банальний етнобізнес.

До того часу, поки проблема русинських шкіл не буде розглядатись на належному рівні, поки у державних школах не буде уведено вивчення місцевої, русинської, закарпатської (як кому подобається) етнографії – спекуляції на цій проблемі не припиняться. Русинські школи будуть належати «соймам», «світовим радам», чи комусь іншому, хто захоче проPRитись чи «провернути» чергову акцію. І наплювати, що спекулюють «великі патріоти» на любові до батьківського порога та дітях!!!

орк 2009-05-02 / 07:34:00
"Нись 1 май! Треба йти на вулицю!" - ну що, пройшовся вчора вулицею до обласного лялькового театру? :-D

Микола Жалива 2009-05-01 / 17:06:00
Чого репортер кивати ? У ВАС една робота.

Не йе проблем! 2009-05-01 / 17:04:00
Просити мош без кунця i крайу.



Нико нич нам просто так не дась!



Нись 1 май!



Треба йти на вулицю!




З Богом!

X 2009-05-01 / 13:29:00
Я не знав ож пан Адмiн кличе ся Андрiйом...

Адмін 2009-05-01 / 13:11:00
Документ оригінальний. Якщо вам хочеться різного роду фальшивок - шукайте на "Репортері". Там маса "паленої" інформації

X 2009-05-01 / 13:07:00
Што, Андрiю, добре знайеш ож што майе бити пописано на паперi и коли било пописано бо биви сь там кой ся исе писало? :))

X 2009-05-01 / 11:28:00
Малороси (або украйинци, як ся они люблять кликати) годни до лем брехати и вшитко перекручувати. А О.Диба не знайе географию: с.Циблі находиться не в нашокму краю, а в Кийивський обл.

Микола Жалива 2009-05-01 / 10:17:00
пан Диба, и нарисовал :)

Man 2009-05-01 / 09:33:00
Такий "документ" я за 5 хв. створю..

Микола Жалива 2009-04-30 / 23:25:00
Думаю , цей лист фальшивка.

Микола Жалива 2009-04-30 / 23:25:00
60 тисяч виділи НРРЗ і Сидор до них відношення не мав.

І чого адмін удалив мій попередній комент?

ember 2009-04-30 / 22:16:00
Олег УНП ne dochekajeahja....

Олег УНП 2009-04-30 / 20:40:00
Лист Гаваші Олегу Олoдаровичу, а не Олегу Алодаровичу. Попустили Русини папу Губернатора, а він так для них старався!

Чекаємо вибачення від Угорців!

Андрій 2009-04-30 / 20:34:00
Учитель дата нижче підписів. Просто тут документ знизу обрізаний. А щодо дати то це точно 2009 рік і точно після рішення обласної ради виділити на сепаратизм 60 тисяч гривень. От вам і дата. Бо це було зроблено в цьому році.

учитель 2009-04-30 / 20:12:00
Знов через сайт Закарпаття.онлайн протягують фальшивку. Такого документа у природі немає. Зверніть увагу: й дати на ньому немає. Можна використовувати цей документ щодня й до кінця світу.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини