Відкритий лист вихователів Перечинського дитсадка "Веселка" до батьків, перечинців і громадськості

"Нас, працівників перечинського дошкільного дитячого закладу "Веселка", змусила звернутися до вас, шановних батьків наших вихованців, а також усіх мешканців Перечина й громадськості загалом, та обставина, що останнім часом невідомий анонім дозволяє собі безпідставно обливати брудом наш садок, його працівників і нинішнє керівництво міста, відверто ігноруючи закони моралі й елементарної людської взаємоповаги.

Відкритий лист вихователів Перечинського дитсадка "Веселка" до батьків, перечинців і громадськості

Так, нещодавно серед перечинців поширили листівки, що містили брудну дезінформацію невідомого автора (втім ми не сумніваємося, хто її "істинний" творець). Вважаємо за потрібне одразу ж спростувати брехню, яка зачепила безпосередньо нас – працівників освіти з багаторічним стажем. Нас прямо звинуватили у тероризмі – мовляв, вихователі взяли в заручники дітей і не відпускали доти, доки батьки не зустрінуться з нинішньою в. о. міського голови Перечина Мирославою Гуранич. Повідом­ляємо, що того дня в садку проводилися загальні батьківські збори. Відтак коротку зустріч із батьками справді мала Мирослава Гуранич. Очільниця міста хотіла знати їхню думку щодо виконаного в садку ремонту й можливих пропозицій батьків відносно дальшого облаштування закладу. До речі, таку ж зустріч із батьками вихованців дитсадка провів й інший кандидат у мери Перечина – Роман Шніцер. Ми живемо у демократичному суспільстві, де кожен кандидат має право зустрітися з батьками, аби поговорити з ними про актуальні проблеми як дитсадка, так і Перечина в цілому. Дітей же тримати у заручниках нам не дозволив би ні закон, ні здоровий глузд. Не віддати батькам дитину з садка – це кримінальна відповідальність. Такого не може дозволити собі жоден педагог.

Ми, вихователі дитсадка "Веселка", прямо заявляємо, що при поперед­ньому мері санітарний стан у дитсадку був настільки жахливим, що існувала навіть загроза життю діток. Чавунний зливний бачок, який впав у санвузлі, на щастя, тоді, коли там нікого не було, – яскравий тому приклад. Завіду­вачка дитсадка неодноразово зверталася до попереднього мера по допомогу, однак ніякої реакції від нього не було. А нам, вихователям, через недбале ставлення міського голови до своїх обов’язків, затримували зарплату на один-два тижні в ті часи, коли держави ще не торкнулася фінансова криза. І ми не боїмося констатувати, без жодної агітації чи заклику до чогось, що гроші на благоустрій у дитсадку виділили тоді, коли в. о. міського голови Перечина стала Мирослава Гуранич.

Анонім повідомляє про те, що 44 ти­­сячі гривень для перечинських дитсадків виділено за головування попереднього міського голови – мовляв, про це написано у газеті "Перечинська тема" від 13.02.2007. Так, там таке рішення міських депутатів опубліковано. Але, наголошуємо, ЖОДНОЇ КОПІЙКИ до нашого дитсадка тоді не надійшло. Куди поділися гроші – відомо, напевне, лише самому екс-меру. Як наслідок, завідувачці дитсадка 03.05.2007 знову довелося звертатися до вже нового в. о. міського голови Перечина – Олександра Гойса. Оскільки кошти на ремонт закладу не надійшли й тоді, наша керівниця повторно – 17.07.2007 – звернулася до міської ради з проханням про фінансову допомогу. Тоді в. о. міського голови стала вже Мирослава Гуранич. І ми констатуємо (усе підтверджено документально), що це саме за її чільництва у міськ­раді в дитсадку "Веселка" нарешті зроблено ремонт.

Тож закликаємо громадськість не потрапляти в оману й не вірити твердже­нням, ніби ремонт у нас зроблено стараннями попереднього мера, а нинішня в. о. міського голови Мирослава Гуранич привласнює собі його заслуги. У нас достатньо паперів, аби документально спростувати брехню людини, яка нічого не зробила для дитсадка, а нині поливає брудом і нас – працівників, і тих, хто допоміг "Веселці" стати схожою на повноцінний дитячий дошкільний заклад.

З повагою –

завідувачка ДНЗ "Веселка" – Т. Вукста, вихователі: В. Карпанець, М. Готра, Т. Юзьо, К. Штуллер та ін. Всього – 25 підписів, МУКАЧЕВО.net

29 квітня 2009р.

Теги: Перечин, дитячий садок, Веселка, Відкритий лист

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини