Закарпаття: У Тячівській райлікарні відремонтовано 4 відділення (ФОТО)

У вівторок, 28 квітня, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Балога побував з робочою поїздкою в Тячівському районі, під час якої взяв участь у відкритті відремонтованих відділень районної лікарні та оглянув об’єкти соціальної сфери району, на яких ведеться будівництво.

Закарпаття: У Тячівській райлікарні відремонтовано 4 відділення (ФОТО)

Насамперед Іван Балога взяв участь у відкритті відділень у Тячівській центральній районній лікарні. На урочистій церемонії також були присутні голови райдержадміністрації Василь Йовдій та райради Василь Кушілка, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Василь Скрип та інші.

Як повідомив головний лікар ЦРЛ Василь Петийчук, цьогоріч в лікарні відремонтовано вже чотири відділення – загальне приймальне, приймальне пологового будинку, терапевтичне та операційний блок. Проведено ремонти холів, кабінетів і палат, замінено вікна та двері, а також упорядковано двір. У відділеннях повністю замінені меблі та сантехніка, придбана необхідна кількість постільної білизни. Палати обладнані новими вбудованими шафами, створені всі необхідні санітарно-побутові умови. Загалом з районного бюджету на реконструкцію відділень виділено 1 мільйон 800 тисяч гривень.

Під час урочистої церемонії Іван Балога наголосив, що ця подія свідчить про те, що в області не на словах, а реальними справами вирішуються першочергові проблеми сфери охорони здоров’я.

У Тячівській райлікарні відремонтовано 4 відділення – Вкладаючи кошти в медицину, проводячи ремонти і купуючи нове обладнання, транспорт, меблі, вкладаються інвестиції у здоров’я мешканців краю, – наголосив Іван Балога. – Впродовж останніх трьох років на реконструкцію медзакладів Тячівщини виділено більше грошей, ніж за попередні десять років. Приємно констатувати, що і цього року область, незважаючи на непросту економічну ситуацію, планує вкласти в розвиток медицини понад 24 мільйони гривень.

Начальник управління охорони здоров’я Василь Скрип повідомив, що на останній сесії обласної ради на продовження реконструкції Тячівської районної лікарні виділити 1 мільйон 100 тисяч гривень. Ще півмільйона буде виділено на початок будівництва лікарні в селі Угля.

– Ми ставимо завдання наближення європейських стандартів медицини для наших лікарень. 2009 рік для галузі охорони здоров’я буде доволі продуктивним, – констатував Василь Скрип. – Окрім ремонтних робіт значна увага приділятиметься покращенню матеріально-технічної бази закладів. Кожна лікарня повинна бути обладнана апаратурою, за допомогою якої можна зберегти людині життя.

Ремонтні роботи в рай лікарні не припинятимуться: в майбутньому заплановано відремонтувати й інші підрозділи – насамперед дитяче відділення. За словами головного лікаря ЦРЛ Василя Петийчука, минулого року тут вдалося завершити перший етап реконструкції. У зв’язку з перенавантаженням відділення є потреба відкрити відділення раннього дитинства, – резюмував головний лікар. Допомогти в цьому пообіцяли керівники області та району.

***

Також в рамках робочої поїздки перший заступник голови облдержадміністрації Іван Балога відвідав будівництво школи в селі Новоселиця.

На сьогодні майже 650 дітей навчаються в трьох корпусах, яким вже понад два століття. За словами директора Новоселицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Мирослави Павлишинець, нині діти навчаються у дві зміни, приміщення закладу в незадовільному стані.

– Будівництво нової школи почалося ще 30 років тому, але вже наприкінці 80-их було “заморожено”, – каже директор школи. – Її зведення відновили минулого року, на що з обласного та місцевого бюджетів виділили майже три мільйони гривень.

Наразі основний двоповерховий корпус вже під дахом. Планується, що до кінця цього року його буде здано в експлуатацію. На останній сесії обласної ради на добудову школи виділено 1,6 мільйона гривень, ще два мільйони додав районний бюджет.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
29 квітня 2009р.

Теги: Тячів, райлікарня, ремонт, будівництво, школа

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини