Ужгород: Організатори параду наречених розпочали реєстрацію учасниць

В Ужгородському прес-клубі реформ відбулася прес-конференція організаторів Параду наречених, на якій заміжніх і незаміжніх дівчат запросили стати учасницями свята.

Ужгород: Організатори параду наречених розпочали реєстрацію учасниць

Парад наречених вже вдруге відбудеться в Ужгороді 28 червня. До участі запрошують як заміжніх жінок, які зможуть ще раз одягнути весільну сукню та опинитися у центрі уваги, так і для тих, хто лише планує весілля і може завдяки параду спробувати себе в ролі нареченої.

Один з організаторів Параду, Сергій Денисенко запевняє, що це буде красиве яскраве свято для ужгородців і гостей міста. "Ми плануємо Парад наречених не як просто візуально красиве дійство, а як соціально-просвітницьку акцію, — каже С. Денисенко. Наша акція пропагує здорові сімейні цінності. Адже весілля — важливий крок для кожної людини, ми ж виступаємо за усвідомлений підхід. Хочеш бути красивою, перебувати в центрі уваги, одягнути білу сукню, то приходь на парад наречених, а от про реальний шлюб подумай серйозніше".

Парад наречених є некомерційним проектом. Учасниці не сплачують за участь і не отримують за неї гонорарів. Разом з тим Парад наречених є унікальною нагодою для ужгородських фахівців продемонструвати свої вміння — перукарів, візажистів, модельєрів, фотографів, стилістів, флористів. Потенційні наречені зможуть оцінити їхню роботу, адже учасницям параду, за бажання, будуть надані безкоштовні послуги названих спеціалістів. Для організації параду близько 100 осіб працюватимуть безкоштовно. Організатори запрошують долучитися до підготовки "наречених" салони краси, перукарів, візажистів, фотографів. Усі учасниці візьмуть участь у фотосесії.

Також Парад наречених дбає про збереження народних весільних традицій і має благодійну складову. Так, у програмі параду — "танець молодої". Як і на справжньому весіллі, за танець з нареченою слід заплатити гроші. Будь-хто охочий зможе потанцювати з учасницями параду, внісши суму на власний розсуд. Торік за танець молодої зібрали 1400 грн., які передали дитячій лікарні для відділення, де перебувають маленькі покинуті діти.

Крім того, планована акція має на меті приваблення до Ужгорода туристів. Як зауважує завідувач кафедри туризму Ужгородського національного університету Федір Шандор, Закарпаття вже стало меккою фестивалів і свят, серед яких чимало неординарних акцій. Зокрема, про ужгородський Парад Миколаїв писала навіть газета "Нью Йорк Таймс" з фотографією на першій сторінці. Цього року у с. Четфолво Берегівського району відбудеться перший фестиваль голубців (тут володіють рецептами понад 30 різновидів страви), а у сусідньому селі Боржава започаткують фестиваль угорської ухи. "Маємо в Ужгороді і міст закоханих, тож не треба їхати до Будапешту чи Москви, щоб споглядати таке красиве видовище. Планується масштабний фестиваль СакураФест. Узагалі кожне місто могло б мати власну родзинку – свято, яке б манило туристів", — каже Ф. Шандор.
Реєстраційна форма для учасниць розміщена на сайті neponyal.com. Вікових обмежень немає, головне, щоб дівчата були шлюбного віку — від 17 років. Наприклад, торік одна із 32 учасниць невдовзі після параду святкувала одруження власних дітей.

Сергій Денисенко наголосив, що Парад наречених не є конкурсом краси: "Ми не визначаємо найкращу наречену, бо усі жінки прекрасні. Оголошені нами конкурси стосуються окремих атрибутів. Наприклад, зачіски, макіяжу, сукні, оригінальності образу. А поїздку на море минулого разу ми розіграли серед учасниць "сліпим" жеребкуванням".
У рамках параду заплановано автопробіг — наречені прямуватимуть спеціальним кортежем до Мукачева.

Організатори сподіваються, що цьогоріч участь у Параді знову візьмуть "Селиські гудаки", які торік забезпечили акції атмосферу гучної весільної музики, почувши яку, танцювати починали навіть перехожі.

28 квітня 2009р.

Теги: Ужгород, парад наречених, весілля

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини