За торгівлю наркотиками і попередні злочини ужгородець "сів" на 8 років

Люди, котрі потрапили на слизьку злочинну стежку, нерідко виправдовуються, мовляв: роботи немає, життя складне, в сім’ї негаразди. А ось 26-річному (на той час) жителю Ужгорода Денису Кушніру, здавалося б, не було причин скаржитися на долю: працював торговим агентом в одній з фірм, мав сім'ю, дитину. Та молодик примудрявся завжди знайти на свою голову пригоди. Не міг утриматися, аби щось не вкрасти. За цю пристрасть до чужого на початку 2004 року опинився на лаві підсудних.

За торгівлю наркотиками і попередні злочини ужгородець "сів" на 8 років

Тоді, зважаючи на юний вік,  Феміда пошкодувала  молодика, давши йому умовний термін покарання, але восени того ж року чоловік знову  сів на лаву  підсудних.  Цього разу його  привела пристрасть до наркотиків. Каяття  і визнання своєї вини, гарячі запевнення назавжди зав'язати з цим злом розчулили  представників Феміди --  Дениса  засудили на рік  з іспитовим терміном на  три роки. Спочатку молодик нібито  заспокоївся,  взявся за розум. Та згодом знову повернувся до старого життя.

…Тривалий час  в обласному центрі  хтось розповсюджував "ширку" серед молоді. Відповідна оперативна інформація надійшла працівникам міліції. Але жодного прізвища чи адреси, де реалізовували наркогидоту, правоохоронці не знали. Оперативники стали відпрацьовувати кілька версій. У першу чергу запідозрили осіб, котрі  вже мали конфлікт із Законом.  Згодом міліціонери вийшли на місцевого жителя Олександра. Зібрані факти переконливо свідчили: цей молодик разом із співмешканкою причетний до продажу "наркоти" молодим людям. Однак  правоохоронці інтуїтивно відчували:  у цій  справі  повинен бути ще хтось третій,  хто  постачає їм сировину. Тому стражі порядку вирішили поки що не чіпати фігурантів.  І не помилилися. Під час подальших  відпрацювань у поле зору міліціонерів  потрапив знайомий вже Денис Кушнір...

Олександр і Денис неодноразово зустрічались, постійно змінюючи місце зустрічі. І навіть не здогадувалися, що за ними слідкують правоохоронці. Учасників наркоторгівлі затримали на гарячому.  Про втечу не могло бути й мови. Грати у мовчанку теж не було сенсу, оскільки  їхня  злочинна діяльність чітко зафіксована. Довелося розповідати  правду про кримінальні заробітки.

Олександр зізнався, що сам займався виготовленням "ширки". Реалізовував  її  місцевим любителям кайфу. За  один мілілітр  бруднуватої речовини брав 20 гривень. До реалізації наркогидоти приклала руку  і його співмешканка  Євгенія. А щоб не виникало  перебою із сировиною, Олександр попросив знайомого Дениса постійно постачати йому макову соломку. Мовляв:  у боргу не залишиться. Така пропозиція  припала Кушніру до душі.  Він  знайшов  собі  приятеля  на прізвисько "Шумахер", з котрим домовився про постійне постачання "соломи". Швидко зійшлися й на ціні. За 10 мл концентрату макової соломки Кушнір платив 500 гривень. Місце зустрічі призначали в непримітному місці неподалік  Ужгорода. На "рандеву" Кушнір, зазвичай,  приїжджав  своєю  "дев'яткою".  "Наркоту"  Денис, звісно,  удвічі дорожче збував Олександру. Частину  платні брав грошима, а  решту --  готовим опієм,  бо й  сам  коловся. Під час слідства з’ясувалося:  на рахунку молодиків --   вісім  епізодів наркооборудок,  внаслідок яких Денис отримав  вісім  тисяч гривень. Оперативники  виявили усіх осіб, котрі купували в   Олександра "ширку". Крім того, були вилучені й речові докази: шприци з готовим опієм та причандалля,  за допомогою якого   виготовляли дурман-зілля.

Після завершення слідства справу розглянув Ужгородський міськрайонний суд. Денису Кушніру інкримінувалося незаконне придбання, зберігання та перевезення з метою збуту, а також незаконний збут наркотичного засобу у великих розмірах; посібництво у використанні коштів у великих розмірах, отриманих внаслідок  незаконного обігу наркотичних засобів.  Обираючи міру покарання,  головуючий процесу Іван Машкаринець врахував і  низку  таких обставин: Денис раніше притягався до кримінальної відповідальності, злочини скоїв у період іспитового строку. Тож суд частково приєднав невідбуте покарання за вироком попереднього суду. І ось звучить вирок:  Денис Кушнір засуджений на  вісім  років і  три  місяці позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Матеріали щодо Олександра та його співмешканки Євгенії були виділені в окреме провадження і вони також повинні понести заслужене покарання. Ухвалою Закарпатського апеляційного суду вирок залишено без змін, повідомив "Закарпаття online" Іван Ладжун, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області.

24 квітня 2009р.

Теги: вкрасти, лава підсудних, кримінальний, наркотик, Ужгород, суд

НОВИНИ: Кримінал

16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
» Всі новини