Зовнішня розвідка Росії впритул зайнята сепаратизмом на Закарпатті (ФОТО)

Если откровенную ложь облечь в изысканную форму религиозной истины или результатов научного познания, расчесать и отутюжить многократным тиражированием в СМИ, то тогда она покажется посторонним отнюдь не возмутительными и вызывающими отвращение враками, а вполне заслуживающей на существование точкой зрения. "Мы добиваемся не правды, а эффекта", - говорил в таких случаях Йозеф Пауль Геббельс.

Зовнішня розвідка Росії впритул зайнята сепаратизмом на Закарпатті  (ФОТО)

С целью нарушения территориальной целостности Украины, порождения гражданских конфликтов и постоянной напряженности в самом западном регионе нашей страны – Закарпатье – заинтересованные стороны действуют именно такими, описанными выше методами.. Используя ресурс Московского Патриархата, местных образовательно-культурных организаций, их филиалов в Российской Федерации, ряда одиозных политических сил и их не менее одиозных лидеров, соседним с Украиной странам, да что там, всему международному сообществу навязывается мысль о якобы неизбежном образовании Русинского государства, многовековой, отдельной от Руси-Украины, истории этой этнической группы и, более того, о происходящем сейчас "геноциде русинского народа".

Богдан Буденецкий, RUpor
24 квітня 2009р.

Теги: русин, сепаратизм, Россия, геноцид, СБУ

Коментарі

X 2009-05-06 / 18:51:00
"Юрий 06.05.2009 00:05

...Для повного щастя ще й на москальській мові. Невже кореспондент "нє па русски нє панимаєт"..."

Юрий 2009-05-06 / 08:25:00
Председатель Европарламента напомнил о проведенных исследованиях известной немецкой ученой еврейского происхождения Ханны Арендт, в которых она пришла к выводу о том, что советский и нацистский режимы могут быть сопоставимы. Путем научной основы она выявила критерии, по которым определяется тоталитарный режим. Таким образом, ученая определила коммунистический и национал-социалистский тоталитаризм. Х. Поттеринг, цитируя Х. Арендт, говорит, что “обе формы могут быть сопоставимы, и обе ужасны”.



2 апреля ЕП принял резолюцию, в которой "строго и однозначно" осудил "все преступления против человечности, совершенные всеми тоталитарными и авторитарными режимами, и массовые нарушения прав человека".




В документе говорится, что "Европа никогда не объединится, если не достигнет общей точки зрения на свою историю, не признает общим наследием нацистский, сталинский, фашистский и коммунистический режимы и не проведет честных и подробных дискуссий по поводу преступлений, совершенных этими режимами в минувшем веке".



В 1932-1939 згідно чинного в москальській державі законодавства (ніхто не покараний) методом штучного голоду було знищено 10 мільйонів українців із них 4 мільйони дітей.

Наведені факти, щоб запобігти, повторенню запланованим трагедіям, а також знати - хто наш друг а хто ворог повинні знати всі громадяни України. Незалежно від того чи сприймають вони Україну чи ні. Я хочу жити в об'єднаній Європі.

Русин-Українець 2009-05-02 / 02:03:00
Кацапи вшиві не суньте свої смердючі п'яні рила в Україну. Ми русини етнографічна група українців,так само як гуцули, лемки, бойки і т.д. Не потрібно з нас робити окрему націю. Ми УКРАЇНЦІ!!!

ь 2009-05-01 / 12:47:00
Банальний етнобізнес Дмитра Дмитровича (Сидора)




15 січня цього року колектив Свалявських учителів русинських шкіл звернувся з протестом до лідерів політичних сил різних напрямків щодо маніпулювання шкільною темою.

Результатом цієї заяви була відмова Дмитра Сидора надалі фінансувати школи, які він до того «оплачував». Дмитро Дмитрович образився на різкий тон заяви свалявців, хоча не зміг знайти в тексті ні одного речення неправди. Отже, посилаючись на відсутність коштів, погану роботу шкіл, Сидор заявив, що він зможе допомагати то всього чотирьом, то двом школам, то взагалі – ні одній. У той же час у одному з лютневих номерів газети «Подкарпатський русин» з’явилася інформація, що «тирьх фінансування» шкіл несуть на собі дві організації «Сойм Подкарпатських русинов» і «Народна Рада русинов Закарпаття». У цій ситуації особливо скромними виявилися останні, тому що, якщо виходити з їх внеску, то похвалитись участю у фінансуванні шкіл скоро зможуть навіть ті, хто десь чи колись пригостив десь вчителя кавою.

Не дивлячись на все це, школи досить ефективно пропрацювали навчальний рік, проведено відкриті уроки з християнської етики, порівняльного літературознавства та етнографії. Все це, дякуючи, в основному, безкорисній праці Михайла Алмашія, котрий безоплатно виконував всю методичну роботу, ентузіазму вчителів та справжній допомозі одного з підприємців Свалявщини, котрий ще жодного разу не дозволив собі похизуватись заслугами, хоча його вклад у розвиток русинської освіти у кілька разів більший від усіх інших русинських «вождів-крикунів».



25 квітня у готельному комплексі «Візит» русинські школи, вже за традицією, проводили конкурс декламації русинської поезії і прози. Ось тут знову з’явився Дмитро Дмитрович. Але не сам, а у супроводі російських журналістів телеканалу «Russian today». Відзнявши сам конкурс, росіяни захотіли взяти інтерв’ю від деяких вчителів, а Сидор мало того, що не поганьбив ся прийти до вчителів, яких з нового року перестав підтримувати фінансово, але почав їх консультувати щодо того як давати інтерв’ю: «Кажіть, шо вас притиснявуть в українських школах». Почувши відмову і претензії щодо припинення фінансування, прорекламувавши сам себе перед «Тисою», заявляючи, що десять років тому брав участь у створенні шкіл, а з вересня 2008 до початку 2009 року профінансував дванадцять класів (русинська народна гуманітарна школа нараховує 24 школи і 14 з них підтримує саме свалявський меценат, тому щось не сходиться у підрахунках Сидора), Дмитро Дмитрович заявив, що Сойм зібрав кошти для погашення заборгованості по оплаті праці вчителів русинських шкіл за цей рік?!?!?!?!, після чого відразу покинув конкурс, не дочекавшись наради вчителів і, звичайно, не погасивши згадану заборгованість. Нагородження переможців обійшлося також без його участі...

Отже бачимо – Сидору байдуже, що буде з русинськими школами після від’їзду російських журналістів: викинуть їх з державних шкіл чи зобов’яжуть платити оренду, будуть діти вивчати русинську історію, літературу, етнографію, чи не будуть. Складається враження, що поступки Дмитра Дмитровича – ситуативні заробітки на шкільній темі, банальний етнобізнес.

До того часу, поки проблема русинських шкіл не буде розглядатись на належному рівні, поки у державних школах не буде уведено вивчення місцевої, русинської, закарпатської (як кому подобається) етнографії – спекуляції на цій проблемі не припиняться. Русинські школи будуть належати «соймам», «світовим радам», чи комусь іншому, хто захоче проPRитись чи «провернути» чергову акцію. І наплювати, що спекулюють «великі патріоти» на любові до батьківського порога та дітях!!!




учитель 2009-05-01 / 08:42:00
Хто знищив три останні коментарі? Думки русинів заважають?

учитель 2009-04-30 / 23:36:00
Коментарі висіли тиждень і от зараз їх знищили. Навіщо?

учитель 2009-04-30 / 23:26:00
А куди щезли три останні коментарі?

Неполітичный 2009-04-30 / 22:41:00
У продовж нашой теми для уточнення деяких обставин хочу запитати і сподіваюсь отримати відповідь на своє риторичне запитання - чи є на 18 році юридичної незалежності в Закарпатті населений пункт без пам'ятника Леніну?


Від Хуста,аж до Вільшан нема ніодного (дальше непровіряв)Один тільки памятник є у Драгові Богдану Хмельницькому,хотя тот пан там нигда небув,і ничь для тої місцевості незробив щоб йому там памятник стояв.

учитель 2009-04-27 / 17:59:00
Пане Юрію, я лем дав то, што сказав безграмотний та пустий Лецович, же є русинів у світі 3 млн. Є їх на Подкарпатю, у Румунії, Словакії та Полщи менше 1 млн. І 600 тис. розметані по світах. Лем шалений може казати за 3 млн.!!!!

Юрий 2009-04-27 / 13:37:00
Учитель из "страны рабов, страны господ" лихо орудует потолочными числами

аик 2009-04-26 / 13:41:00
Сидор та Туряниця хочуть вислужитися перед владою, а в Пардубицях....

учитель 2009-04-26 / 09:57:00
«Уже более 150 тысяч штук выдали. Нас на Украине - 800 тысяч человек, а в мире – три миллиона!» – утверждает Ладислав Лецович, председатель областного Общества подкарпатских русинов, участник Всемирного конгресса подкарпатских русинов в Пардубице (Чехия).



Нашто челядникові брехати? Є нас на своїй землі ледве 1 млн. По світах розметані ищи коло 600 тисяч.

Микола Жалива 2009-04-25 / 23:20:00
НЕ виключали Л.Лецовича з НРРЗ.

Гость 2009-04-25 / 22:20:00
Сьогодні ,Л.Лецовича виключили,з НРРЗ.

Гость 2009-04-25 / 22:16:00
Сидор хоче Магочія засунути в задницю!

Урзус 2009-04-25 / 14:53:00
Та ні, я - на добровільних засадах :)




Колись я дуже любив Ужгород, але всі мери поспіль після першого Рати - Сембер, Погорєлов, Рата-2 його методично вбивали (Рата-1 був протиречивою фігурою, там були й бандитські методи, і такий-сякий позитив, враховуючи загальну ситуацію початку 90-х). Вбивству Унгвара посприяла й його руралізація, себто стрімке заповнення сільським, маловихованим елементом, який перетворює місто на смітник, бо так звикли у себе вдома - сміття до річки, чи до лісу.

Тож нині я в Ужгороді не живу, і Ратними подвигами не надто цікавлюсь. Шкодую, що ужгородці не обрали Чучку, хоч і не певен, що й в нього б щось путнє вийшло :(

сорри 2009-04-25 / 12:21:00
Ви, Урзусе, на антибалогівську роботу влаштувалися?.. :)



Тільки й чути від вас: "Балога! Балога!" Вже оскомину набили...




Може, про Рату поговоримо? Балога в Києві, далеко, а Рата ось він, тут, близько, вже півУжгорода розікрав, а другу половину - угробив. Хіба це не його - "створювати проблеми, а потім розв"язувати їх із бенефітом для себе"? Ну і що, що в СДПУ(о) не був? Не встиг просто. Або не взяли через безбашенність. Але Медведчука саме він на Закарпатті "підняв", знявши свою кандидатуру на виборах, чим сам неодноразово і хвалився.



А ви - "Балога! Балога!"...



Пластинку заїло, чи що?..

Урзус 2009-04-25 / 10:59:00
Юрію:

"Балога допомагає москалям вирощувати сепаратистів в Закарпатті і "мочити" галичан під час виборів? Вважаю, що Ющенку з таким баластом у власному секретаріаті не слід сподіватися на підтримку виборців, а лише на фальсифікації"



А Ви здивовані? Це ж "Курси Вищої школи СДПУ(О)" - створювати проблеми, а потім розв"язувати їх із бенефітом для себе.

Щодо баласту, так Ющенко сам став найбільшим баластом, який вчасно не скинули з падаючого аероплану "Україна". Тепер вже запізно.


Ну, а фальсифікацій на Закарпатті не уникнути. Подивимось, що буде у Перечині, але "живий ланцюг єднання" вже був для всіх, хто при розумі, достатнім сигналом. Як там, цікаво, "герой Ютюбу" пан Данча поживає? Президент його ще орденом гідним не нагородив? "Ярослава Мудрого" якраз би підійшов :)

Гость 2009-04-25 / 10:36:00
Осиновий кіл в подкарпатське русинство — вбито! Почався повільний процес агонії.



Переглядаючи новини Інтернету, мою увагу привернуло інтерв”ю самопроголошеного прем”єр-міністра русинського уряду Петра Гецку, агенції “руснак — інфо”, в якому йдеться про те, що після Першого світового конгресу підкарпатських русинів, уряд розпочинає процедуру міжнародного визнання Республіки Підкарпатська Русь.

За коментарями з цього приводу та взагалі ситуації пов”язаної з діяльністю уряду ми звернулися до нашого давнього знайомого “М”, який обіймає посаду міністра в русинському уряді.



Пане міністре проясніть ситуацію, що за Світовий конгрес підкарпатських русинів пройде в Берліні?




В березні 2009 року на засіданні керівництва уряду (присутні — Гецко, Сидор, Микулін, Лецович) та інші невідомі мені громадяни Росії, було остаточно прийнято рішення про місце та дату проведення установчого з”їзду Світового Конгресу підкарпатських русинів (далі СКПР). До речі фінансовий бік справи зобов”язалися в терміновому порядку вирішити присутні на засіданні росіяни. Є основний та запасний варіанти пов”язані з місцем проведення Конгресу. Прага — головний, Берлін — запасний. На Конгресі буде обрано співголів СКПР, якими стануть Дмитро Сидор та Ладислав Лецович, а також робочий орган, який діятиме між Конгресами — Раду лідерів подкарпатських русинів світу. За моєю інформацією до нього увійдуть проросійськи орієнтовані русини України, які на даний час проживають за кордоном. Саме на них, буде покладена головна функція по реалізації прийнятих на Конгресі рішень, в умовах зарубіжжя. Такий сценарій передбачався для Європейського Конгресу, однак, вони вирішили піти більш маштабніше. Хоча відверто, це все мильна бульбашка, яка найближчим часом лопне. Оскільки все це задумане не для реальної роботи, а винятково для піар-кампаній замовником яких традиційно залишається Російська Федерація.



Який порядок денний Конгресу та хто його делегати?



Детальний порядок денний Конгресу мені невідомий, однак, вже готові проекти рішень Конгресу, пов”язані з черговим проголошенням Республіки Підкарпатська Русь незалежною державою, а також звернень до провідних європейських держав та насамперед до Росії. Окремі з них, зокрема проект “Ноти русинського уряду” вже розміщений П.Гецком на власному сайті. Я був проти цього, однак він зробив так, як йде по сценарію розробленому російськими спецслужбами. Це є черговим доказом деструктивності діяльності “русинського уряду”, що йде врозріз прагнень пересічних закарпатців, які визнають себе русинами. Стосовно делегатів, то більшість з них будуть заробітчанами із Закарпаття, яким заплатять гроші і вони проголосують за будь-що. Від русинів України буде всього навсього декілька чоловік, які нічого не зробили для нашого відродження. Також отримали запрошення окремі члени та лідери європейського русинства, які наївно надіються, що СКПР стане дієвішим Світового Конгресу Русинів, неусвідомлюючи, що їх втягують в авантюру на кшталт 2 ЄКПР.



Чи запрошені на Конгрес мас-медіа?



Відверто кажучи, у мене склалося враження, що саме для піар-акцій, а не для реальної роботи організовується СКПР. Основний десант журналістів прибуде з Росії. Саме вони, без врахування реалій та справжнього стану речей в русинстві, подаватимуть упереджено, я б сказав з елементами фантастики події, що матимуть місце на Конгресі. Отже, хто платить, той і замовляє музику.




Пане міністре, чи стане створення СКПР кроком вперед у світовому русинстві?



На моє глибоке переконання ні і ще раз ні. Це буде не стільки альтернатива СКР, як кишенькова структура російських спецслужб, через яку робитимуть деструктивні дії та вбиватиметься осиновий кіл в підкарпатське русинство. Хочу, щоб всі зрозуміли, Росія не зацікавлена у визнанні русинів та отриманні Закарпаттям автономії у складі України. Для них є прийнятним тільки дестабілізація ситуації чи входження до складу Росії. Однак, в Росії ми вже були і нічого доброго для русинів це не принесло.



Ви досить категоричні у своїх висловлюваннях. Чому?



Повірте, я знаю набагато більше ніж сказав про персональний склад учасників цього дійства, про їх плани, хто, коли та скільки отримав коштів, нерухомості та участь у цьому всьому російських спецслужб. Надіюсь, що це не потрапить на шпальти Вашого видання.



Назвіть конкретні факти?




Найкращим підтвердженням моїх слів стане час. Пройде Конгрес і Ви у всьому переконаєтесь самі.



Чому пішла така радикалізація русинства? Невже це пов”язано із затягуванням питання політичного визнання русинів в Україні?



Звичайно ж ні. Це геополітика, а в ролі продюсерів та режисерів російські олігархи, яким глибоко начхати на русинів. Я з відповідвальністю заявляю, що саме Росія через Д.Сидора, П.Гецку пенсіонера ФСБ М.Бурака та їм подібним робить все для того, щоб Україна не визнала русинів. Саме Росія, через свої спецслужби, сформувала образ закарпатського русина як сепаратиста, ворога № 1 для України. Насправді це не так, закарпатці є, були і будуть найбільшими патріотами України. Однак, незважаючи на патріотизм русинів важко нинішній українській владі піти на визнання “сепаратистів”, хоча потрібно, щоб раз і назавжди позбавити бажаючих спекулювати на питанні русинської національності.



Пане міністре, Ви ж повністю не поділяєте дії прем”єр - міністра Гецку. Чому не заявите про своє бачення ситуації публічно, на засіданні уряду чи русинському форумі?



Повірте, я це зроблю обов”язково. Однак, час ще не прийшов.




Хочу також почути Ваш коментар з приводу запланованого проведення 3 ЄКПР в м. Ужгороді?



А, що тут коментувати, акція з нашої точки зору абсолютно пуста, хоча не розумію чому навколо неї зроблено такий ажіотаж українськими силовиками та окремими можновладцями. Делегатів буде мізер. Прийдуть комуністи, виступить перед ними Микола Бурак з своєю Конституцією, згідно з якою Закарпаття має перебувати на правах автономії, і тільки у складі України та й все. Ніякого резонансу, одна дискредитація русинського руху. Адже повірте, що ніхто не забув, що саме комуністи протягом 50 років знищували русинів. Це є каяттям, хоча й запізнілим, але нікому не потрібним.



Повернімося до діяльності уряду Петра Гецку, чи пройшов він бутафорну стадію?



Якісних змін не відбулося жодних. Основна увага зосереджена на доведенні в мережі інтернет провокаційних матеріалів, виданні декретів, меморандумів за підписом Гецку. Він, як мале дитя, хвалиться власноруч підігнаними рейтингами надрукованих матеріалів.



До речі, де наразі перебуває П.Гецку?




Петро Іванович вільний у своєму пересуванні. Маючи закордонний паспорт, він без будь-яких проблем виїжджає за кордон.



Отже інформація в мережі Інтернет про його лікування в психіатричних лікарнях Росії не відповідає дійсності?



Так, це повна нісенітниця.



Невже Гецку самостійно пише та подає матеріали від імені уряду самостійно?



Звичайно ж ні. До цієї справи підключені фахівці з Росії, які маючи коди доступу, самостійно подають провокативні матеріали. Також ними готується більшість заяв русинського уряду, які згодом П.Гецку видає нам за результат своєї титанічної діяльності. Ми це все бачимо, однак продовжуємо дитячу гру під назвою “русинський уряд”.




Гость 2009-04-25 / 10:23:00
Сидор-зрадив русинів. Бомба!



http://krajanin.livejournal.com/4472.html

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини