На Ужгородщині провели нараду з сільськими головами

Учора, 9 квітня ц.р., як повідомила начальник оргвідділу райради Галина Барканова, відбулася чергова нарада з сільськими головами Ужгородщини, у ході якої було розглянуто 7 питань.

На Ужгородщині провели нараду з сільськими головами

Перед учасниками наради виступили керівники відповідних служб і організацій району. Виступаючі наголосили на основних завданнях, які стоять перед територіальними громадами, спільно, обговоривши в ході дискусій, намітили реальні шляхи їх вирішення.

Про проходження технічного огляду тракторів і механізмів, які знаходять у власності фізичних осіб на території району, доповідав державний інженер-інспектор в Ужгородському районі Данило Копич. Він, зокрема, звернув увагу на те, що не всі сільські ради дотримуються графіку проведення техогляду.

Щодо здійснення державної регуляторної політики в органах місцевого самоврядування – про це інформувала завідуюча сектором регуляторної політики та розвитку підприємництва представництва державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва в Закарпатській області Оксана Драголюб. Оскільки з даного питання від Оноківського, Кам’яницького, Яроцького сільських, Середнянського селищного та інших голів поступило багато запитань, то було прийнято рішення провести 23 квітня ц.р. додатково семінар-нараду, на якому грунтовно обговорити порушені у виступах сільських голів проблеми.

Детальна розмова відбулась з благоустрою та санітарної очистки населених пунктів, – підкреслила Галина Барканова. Перед учасниками наради виступили заступник голови РДА Анатолій Черниченко, головний лікар райсанепідемстанції Іван Парада, представники дорожніх служб району та ін.. Як повідомив начальник відділу житлово-комунального господарства Орест Заревич, у ході місячника на території району висаджено 2400 саджанців дерев, чагарників, загальною площею 19,2 га, створено 2 паркові зелені зони: в селах Паладь Комарівці та Велика Добронь, впорядковано 6 скверів, парків, площа яких складає 4,5 га, благоустроєно 68 кладовищ, прибрано 17 км вулиць, 48 зупинок. До участі у заходах із благоустрою та озеленення населених пунктів залучено 3200 осіб та 2950 учнівської молоді. У всіх загальноосвітніх навчальних закладах триває акція „Посади дерево і збережи його”, під час якої вже висаджено 980 одиниць садивного матеріалу.

Однак, як відмітив доповідач, не все гаразд з санітарним станом окремих сіл. І хоча на порушників дотримання санітарних вимог накладаються штрафи, проводиться роз’яснююча робота, але адміністративні комісії при виконкомах сільських рад не завжди вживають відповідних заходів.

Сільські голови, зі свого боку, поділились думками щодо покращення цієї роботи. Зокрема, Оноківський сільський голова Віктор Дмитрук запропонував створити санітарні пости, до складу яких включити представників правоохоронних органів, відповідних служб, депутатів і почергово проводити виїзди на місця.

Яроцький сільський голова Марія Рущак запропонувала укласти угоди з районною комунальною службою про почерговий вивіз сміття з відповідних територій. Піднімалось питання про виділення земельної ділянки під будівництво заводу по утилізації побутових відходів.

Про ідентифікацію поголів’я худоби в особистих селянських господарствах інформував керівник Закарпатської філії агентства з ідентифікації і реєстрації тварин Юрій Бубряк, який просив сприяння у проведенні цієї важливої роботи. У відповідь сільські голови запросили його довести цю важливу інформацією на сходах громадян у населених пунктах району.

Про стан дебіторської та кредиторської заборгованості бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів району інформувала начальник фінансового управління РДА Ольга Ящищак, а про порядок організації роботи по обліку землевласників та землекористувачів громадян та суб’єктів підприємницької діяльності знайомив заступник начальника Ужгородської МДПІ Павло Марченко. Про важливість навчання населення правилам пожежної безпеки розповіли старший інспектор ВНПД Ужгородського РУ ГУ МНС України в Закарпатській області Віталій Ільницький та начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Роман Малко.

У роботі наради взяли участь: перший заступник голови РДА Бейла Ковач, заступник голови РДА Анатолій Черниченко, начальник МДПІ в Ужгородському районі Тарас Триндяк, керуючий справами районної ради Йосип Мадяр.
 

Анна Романенчук, сайт Закарпатської облради
10 квітня 2009р.

Теги: Ужгородщина, Ужгородський район, нарада, сільський голова

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини