Закарпаття: На Свалявщині відбулося спільне засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування та колегії районної ради

Як повідомила завідувач сектору з інформаційно-аналітичної роботи відділу організаційного забезпечення діяльності Свалявської райради Віра Бігар, під головуванням Михайла Воронича відбулося спільне засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування та колегії районної ради. На порядок денний було винесено низку актуальних для району та його громадян питань.

Герб Свалявського району Закарпаття
Герб Свалявського району Закарпаття

З першого питання ″Про внесення змін до Порядку реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, і безробітних″ інформувала заступник директора районного центру зайнятості Ганна Івановчик. Оскільки питання надто злободенне, то більшість учасників поділилось своїми думками. За підсумками жвавого обговорення, вирішено: юридичним відділам центру зайнятості та районної ради розробити зразок довідки про участь громадян в особистих селянських господарствах.

     З наступного питання ″Про внесення змін до Закону України ″Про нотаріат″ щодо повноважень з вчинення нотаріальних дій посадовими особами місцевого самоврядування″ знайомила державний нотаріус Свалявського району Світлана Гуледза. Вона акцентувала увагу голів на вирішенні майнових спорів в установлені строки (по спадщині) та на необхідності внесення заповітів у Єдиний реєстр.

     Про запобігання негативним наслідкам паводків і повеней розповів начальник дільниці гірських річок Мукачівського міжрайонного управління водного господарства Іван Раточка.

     Відтак голова райради Михайло Воронич, звертаючись до присутніх, наголосив на необхідності тіснішої співпраці органів місцевого самоврядування району. Йшлося про конструктивну роботу голів територіальних громад з постійними комісіями та колегією ради. Сільські голови підтримали пропозицію очільники райради та в свою чергу акцентували увагу на потребі першочергово придбання цифрових ортофотопланів району масштабу 1:5000, що створені за матеріалами аерофотозйомок. Це дасть змогу всім сільським радам встановити чіткий облік землеволодінь та зніме багато спірних питань щодо меж населених пунктів та місцевих рад.

     Головами територіальних громад та членами колегії було внесено ряд слушних пропозицій і запропоновано для ефективнішої співпраці проводити і надалі спільні засідання координаційної ради та колегії ради.

     В обговоренні питань порядку денного взяли участь голови територіальних громад, а саме: Іван Дрогобецький, Михайло Капустей, Василь Мадяр, Михайло Кошеля, Михайло Мадяр, секретар Солочинської сільської ради Тетяна Ступник та члени колегії – Олександр Дідович, Євген Удворгелі, Владислав Адам та Олександр Понижан.

     У частині ″Різне″ виступив заступник голови райдержадміністрації Тиберій Бауман, який наголосив, що у районі у рамках Указу Президента України „Про проведення весняних толок у 2009 році” проходить місячник благоустрою. Це означає, що всі голови територіальних громад повинні звернути увагу на благоустрій і поліпшення санітарного стану населених пунктів району. Голова ради Михайло Воронич також ознайомив присутніх з розпорядженням голови обласної ради ″Про проведення акції ″Депутатська толока″ та рішення ХХІІІ сесії Закарпатської обласної ради ″Про затвердження прапора Закарпатської області та Положення про зміст, опис і порядок його використання″.

Анна Романенчук, Закарпатська обласна рада
09 квітня 2009р.

Теги: Свалява, районна рада, паводки, повені, толока

НОВИНИ: Соціо

11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
» Всі новини