Володимир Шкріба: Люди нам повірили

Єдиний Центр днями відзначив річницю своєї діяльності. Про результати роботи, законодавчі ініціативи та перспективи розвитку цієї політичної сили місцевим журналістам на прес-конференції розповів керівник секретаріату Закарпатської обласної організації Єдиного Центру Володимир Шкріба.

Володимир Шкріба, керівник секретаріату Закарпатської обласної організації Єдиного Центру
Володимир Шкріба, керівник секретаріату Закарпатської обласної організації Єдиного Центру

На переконання Володимира Івановича,  найкраще про рівень визнання суспільством ідей Єдиного Центру свідчить той факт, що нині в лавах партії перебуває понад 60 тисяч співвітчизників в усіх регіонах держави. Визначальним є й те, що Єдиний Центр об’єднав представників близько 50-ти різних політичних сил, а третина нинішніх єдиноцентристів раніше взагалі не належала до жодної партії.

   - Тож можна стверджувати, що люди, які втомилися від безкінечної балаканини, порожніх обіцянок і красивих нарядів багатьох партійних вождів, постійного протистояння лідерів, економічних потрясінь, - сприйняли ідеологію Єдиного Центру, покликану об’єднати країну, засновану на принципах патріотизму, правди та прагматизму, - зазначив Володимир Шкріба. - Яскравим реальним підсумком нашої річної діяльності є результати виборів 15 березня. Це вимушені були визнати навіть найзапекліші конкуренти, що не втомлюються від постійних голослівних звинувачень та провокаційних заяв на адресу представників Єдиного Центру. Однак, бачимо, виборці вже не сприймають подібні технології. Ми йшли до людей з відкритими списками і  конкретними програмами й отримали перемогу більш ніж в третині виборчих кампаній, в тому числі й до Тернопільської обласної ради. Загалом кандидати Єдиного Центру сумарно здобули близько 17% голосів виборців, нас однаково підтримували як на заході, так і на сході.

      Керівник секретаріату також нагадав, що за рік Єдиний Центр напрацював цілу низку політичних та громадських ініціатив, був послідовними прихильниками проведення реформи освітньої галузі, запровадження системи незалежного оцінювання знань. Єдиний Центр розробив план антикризових заходів, простих і доступних рекомендацій щодо дій в умовах економічної кризи, спрямованих на захист простих громадян, а не банків чи великого бізнесу.

   - Наша політична сила запропонувала суспільству План оновлення країни, який передбачає, зокрема, зміну виборчого законодавства, проведення дострокових парламентських і президентських виборів, зміну - шляхом всеукраїнського референдуму – Конституції України, що дозволить усунути існуюче протистояння  між Президентом і урядом. Одним словом, ми заявили про необхідність повного перезавантаження влади – як реального механізму подолання політичної та економічної кризи, - підкреслив Володимир Шкріба.

   Одна з останніх вагомих ініціатив Єдиного Центру – проект Виборчого кодексу. За словами Володимира Шкріби, цей документ встановлює чіткі механізми та прозорі правила проведення виборчих кампаній, а запровадження відкритих списків поверне відповідальність партій та депутатів перед виборцями.

     Єдиний Центр також залишається послідовним прихильником відставки діючого Кабміну. Як розповів Володимир Шкріба, в уряді мають працювати фахівці, справжні професіонали, позбавлені президентських амбіцій. Тільки тоді країна матиме ефективну програму дій в умовах кризи.

     - Те, що нинішній уряд не контролює ситуацію та не може ефективно боротися зі світовими фінансовим викликами, думаю вже зрозуміло всім, - впевнений керівник секретаріату обласної організації єдиного Центру.- При галопуючій інфляції зарплати в країні не зростають, спостерігається зростання заборгованості виплат мізерних зарплат. Кількість безробітних невпинно збільшується, люди залишаються без засобів на існування.

     І взагалі блюзнірськими, на думку Шкріби,  є наміри уряду для покращення ситуації та збільшення бюджету залізти до кишень українців. Так, урядовці ініціюють законопроект, що передбачає позбавлення доплат до пенсій чи інших соціальних виплат мешканцям гірських районів (законопроектом "Про розвиток гірських територій в Україні", розробленим Урядом Тимошенко, передбачається що з 1.01.2010 року втрачає чинність Закон України" Про статус гірських населених пунктів в Україні")

      - "Єдиний Центр" виступає і проти підвищення тарифів на електроенергію для населення, - наголосив Володимир Шкріба. - З 1 квітня заплановано підвищення більш ніж утричі  вартості електроенергії для тих, хто споживає понад 400 кіловат щомісяця до 63.6 коп, а з урахуванням ПДВ це буде 76 копійок. З таких тарифів багато хто, вочевидь, відмовиться навіть від електробойлерів для підігріву води. Образливо, що нас знову, як і щодо газу, ділять на якісь категорії. Здорожчання спонукає людей населення відмовлятися від обігріву домівок електроенергією, що, в свою чергу, призведе до зростання споживання газу, держава стане більш залежною від російських енергоносіїв. Особливо проблема загостриться в гірських населених пунктах, де відсутнє газопостачання (до прикладу –  Рахівський район).

     Непродумана цінована політика знову боляче вдарила по аграріям. Минулого року на Закарпатті зібрали непоганий урожай зернових, однак очікуваного прибутку не отримали. Господарства області залишилися практично без власних обігових коштів і опинилися у надзвичайно скрутному становищі.

     Тож підстав для зміни уряду достатньо. Тому позиція Єдиного Центру однозначна: якщо уряд не спроможний подолати кризу, він має піти у відставку, поступившись місцем професіоналам. Так робиться у всіх цивілізованих державах світу, - переконаний Шкріба.

     Що ж до популярності Єдиного Центру на Закарпатті, то, за словами Шкріби, наразі  в області практично завершена розбудована територіальних організацій партії. Вони існують в кожному місті обласного значення, районному центрі та селищі міського типу, первинні осередки створені у більшості сіл Закарпаття. За цей час до Єдиного Центру вступило понад три тисячі закарпатців.

      - Ми можемо сміливо стверджувати: люди нам повірили. Попереду  найважче – виправдати цю довіру реальними справами, - підсумував Шкріба. – Закарпатська обласна організація своє основне завдання вбачає в реалізації соціальної політики, зокрема покращенні рівня життя і добробуту жителів краю, підтримці малозабезпечених громадян, багатодітних родин, ветеранів, інвалідів, талановитої молоді. Реальним підтвердженням цього стали багаточисельні благочинні акції, що проводяться на Закарпатті за сприяння команди Віктора Балоги. Ця робота є системною, триває постійно, незалежно від виборчих кампаній. Вже найближчим часом – до світлих і величних великодніх свят -  понад 20 тисяч малозабезпечених краян отримають пасхальні подарунки та вітання від  голови обласної організації Єдиного Центру Івана Балоги. 

Мукачево.net
31 березня 2009р.

Теги: Єдиний Центр, Закарпаття, Володимир Шкріба, Ігор Кріль, Віктор Балога, Василь Петьовка

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини