Закарпаття: Перечинщина ратує за правопорядок та чистоту довкілля

Відбулося засідання координаційної ради при голові Перечинської районної ради, яку очолює Петро Грицик. У роботі засідання взяли участь: заступник голови райради, сільські голови, представники відповідних служб та установ району.

Закарпаття: Перечинщина ратує за правопорядок та чистоту довкілля

Головуючий ознайомив присутніх з порядком денним засідання, наголосивши на актуальності ряду питань.

Серед них - комплексний аналіз оперативної ситуації та результатів оперативно-службової діяльності Перечинського РВ ГУ МВС України в Закарпатській області за 2008 рік. З цього питання інформував заступник начальника зазначеного райвідділу Володимир Баєв. Так, протягом минулого року до райвідділу міліції надійшло понад 800 заяв і повідомлень щодо злочинів і пригод, більшість з яких вирішено позитивно. У районі спостерігається динаміка щодо зменшення злочинності. У сфері економіки викрито 29 злочинів. Сума збитків - 179350 грн, відшкодовано - 65500 грн.

Інформація Володимира Баєва викликала у залі жваве обговорення. Своїми думками щодо поліпшення взаємодії органів внутрішніх справ і місцевого самоврядування поділилися представники райради, а це - її голова Петро Грицик та його заступник Микола Грубий, а також Тур’є-Бистрянський, Порошківський, Дубриницький, Зарічівський, Сімерський, Тур’є-Полянський, Зарічівський сільські голови. За результатами розгляду координаційна рада прийняла рішення, яким рекомендувала районній міліції й надалі спрямовувати зусилля на попередження, розслідування і розкриття злочинів. Спільно з місцевими радами постійно проводити роз’яснювальну роботу в навчальних закладах району з недопущення правопорушень серед неповнолітніх та вживати необхідні заходи, аби запобігти жебракуванню серед цієї категорії громадян, особливо, ромського населення.

Про наслідки проведених планових ревізій у Дубриницькій, Ворочівській, Тур’є-Реметівській сільських радах та в комунальному підприємстві "Комунальник" розповіла начальник контрольно-ревізійного управління у Перечинському районі Іванна Качур.

Перевіркою встановлено ряд порушень чинного законодавства, що призвели до фінансових і матеріальних втрат. Зважаючи на це, координаційна рада рекомендувала органам місцевого самоврядування забезпечувати дотримання вимог чинного законодавства при нарахуванні та виплаті заробітної плати, інших виплат. Також пропонувалось здійснювати постійний контроль за повнотою та своєчасним надходженням до бюджету від орендної плати за комунальне майно та землю з одночасним розглядом цих питань на постійних комісіях сільських рад. На виконання доручення обласної ради про санітарно-епідеміологічну ситуацію у районі заступник головного лікаря райсанепідемстанції Володимир Караван запевнив, що ситуація у регіоні відносно стабільна: не зареєстровано спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, професійних захворювань. Але зафіксовано досить високі показники захворюваності на туберкульоз органів дихання, має місце й значне захворювання вірусним гепатитом. Залишається невирішеним питання щодо забезпечення медичних закладів у сільській місцевості стерилізаційним обладнанням. Звернено увагу, що у Перечинському районі дератизацію проведено лише на території населених пунктів Тур’ї Ремети і Тур’я Пасіки, де фінансування забезпечене відповідними сільськими радами. Інші самоврядні території не опрацьовано. Звісно, через брак коштів. Вкрай неефективно працюють водопровідні мережі та каналізаційні очисні споруди у Перечині, частина заходів районної програми "Питна вода" не фінансується.

З метою профілактики лептоспірозу, за наслідками обговорення цього питання, місцевим радам необхідно здійснити фінансування заходів суцільної дератизації та виділити земельні ділянки під сміттєзвалища в усіх населених пунктах. Також запропоновано райсанепідемстанції спільно з органами місцевого самоврядування забезпечити функціонування існуючих водопроводів. Райдержадміністрації рекомендовано своєчасно фінансувати першочергові заходи регіональних програм, спрямованих на попередження розповсюдження інфекційних захворювань серед жителів району.

     Не оминули увагою учасники засідання й важливу історичну дату – 70-річчя Карпатської України. Про хід виконання Указу Президента України "Про відзначення 70-річчя подій, пов’язаних із проголошенням Карпатської України" та відповідного спільного розпорядження голови облдержадміністрації та голови обласної ради координаційну раду ознайомив головний спеціаліст відділу організаційної роботи та взаємодії з органами місцевого самоврядування районної ради Іван Бачинський. З цього питання було прийнято відповідне рішення.

Голова районної ради довів до голів місцевих рад текст звернення народного депутата України Василя Петьовки, в якому аргументовано необхідність ініціювати звернення до Прем’єр-міністра України щодо перегляду Міністерством фінансів України розпису дотацій вирівнювання з Державного бюджету. Мова про перерахування щомісячної суми дотацій бюджетним установам для проведення розрахунків за спожитий газ за новими цінами. На засіданні ради дано ще кілька рекомендацій місцевим радам. Зокрема, необхідно активізувати роботу комісій з навчання населення правилам пожежної безпеки в побуті, забезпечити виконання заходів, спрямованих на попередження пожеж, травмування та загибелі людей на території району. Головуючий наголосив також на негайному очищенні прибережних смуг річок Перечинщини, бо на його переконання, незважаючи на відсутність коштів, чистота повинна бути скрізь, і за ці функції відповідальні сільські голови…

Координаційна рада також затвердила орієнтовний план своєї роботи на 2009 рік. Сільські голови отримали розроблені виконавчим апаратом райради методичні рекомендації з питань організації діловодства у місцевих радах.

Анна Мегіц, Закарпатська обласна рада
19 березня 2009р.

Теги: Закарпаття, Перечин, довкілля, правопорядок

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 6
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини