Михайло Мартин: "БЮТ чітко повторює шлях СДПУ(о)"

На думку заступника голови Закарпатської облради Михайла Мартина, результати тернопільських виборів свідчать про те, що Блок Тимошенко перетворюється на політичний непотріб. Вибори до Тернопільської обласної ради в неділю, 15 березня, принесли кілька несподіваних результатів. Це й усього 8 % голосів за БЮТ, і трійка переможців – "Свобода", Єдиний Центр, Партія регіонів. Прокоментувати такі результати ми попросили заступника голови обласної ради Закарпаття Михайла Мартина.

Михайло Мартин
Михайло Мартин

"Щоб дати оцінку виборам Тернопільської обласної ради, потрібно обов’язково пригадати, з чого все починалося. Облрада півтора року не працювала, не ухвалювала жодних рішень. Таке взагалі не повинно бути, бо тоді не працює ціла область. Ініціатором нових виборів був губернатор Терно­пільської області Юрій Чижмарь, а депутати від БЮТ, яких у раді було 34 %, повністю цю пропо­зицію підтримали. Верховна Рада пішла назу­стріч, і було схвалено постанову про розпуск облради. Але потім не так сталося, як гадалося – і б’ютівці зрозуміли, що ці вибори для них становлять небезпеку", – каже Михайло Михайлович.

На думку заступника голови облради, початком кінця Блоку Тимошенко стали позачергові вибори мера Києва, які завдали першого удару по дутій імперії Пре­м’єр-міністра. Тому повторення Тимошенко не хотіла: "Побачивши, що програють вибори на Тернопіль­щині, вони разом із Партією регіонів вирішили просто скасувати їх, хоча кошти вже були витрачені. Б’ютівці, що було сил, намагалися завадити проведенню цих виборів".

"Я якось зустрічався з колишнім головою Тернопільської обласної ради Михайлом Миколенком і питав, навіщо їм ці вибори. Він відповів, що таким чином позбудуться політичного непо­требу. На це я сказав: "Пане Михайле, а може політичним непотребом виявиться БЮТ?" Так і трапилося, – продовжує Михайло Мартин. – Результати виборів, у яких на "призових місцях" опинилися "Свобода", "Єдиний Центр" та "Пар­тія регіонів", свідчать про те, що Тимошенко стрімко втрачає свій авторитет у регіонах, де колись мала най­більшу підтримку. Згадайте: 2006 року Тернопільська область дала БЮТу 54 % у Верховну Раду, 38 % – до обласної. Це був найкращий результат блоку в цілій Україні".

Михайло Михайлович переконаний, що нині БЮТ чітко повторює шлях СДПУ(о). "19 вересня 1999 року була офіційно зареєстрована партія "Батьків­щина", тобто цього року їй виповнюється 10 років. 10 років працювала й СДПУ(о), яка уявила себе партією влади, але всі знають, як закінчила. До цього йде і Блок Тимошенко. Ця картонна партійна піраміда впаде, тому що вона базується суто на пропагандистських методах, наслідує геббельсівський принцип: "чим більше брехні, тим легше в неї повірять". І другий принцип їхньої роботи: обіцянка-цяцянка, а дурневі радість. Подивіться, скільки телепередач з участю Юлії Тимошенко та її вірних депутатів. Направо й наліво роздаються обіцянки, які не виконуються. Думаю, це не останній провал блоку", – прогнозує полі­тик. – Цей політпроект базується лише на харизмі лідера. Наприклад, у нашій області б’ютівці взагалі не працюють – їм це не потрібно, бо завжди можна сховатися за рейтингом Тимошенко, котрий, щоправда, тане на очах".

Прокоментував Михайло Мартин також друге місце Єдиного Центру. "Думаю, в цьому успіху важливу роль відіграв авторитет губернатора області Юрія Чижмаря, – каже Михайло Михайлович. – Але, звісно, Єдиний Центр набрав 14 % не лише завдяки персоні ке­рівника ОДА, але й роботі партійної організації й тому, що партія фактично задіяла на виборах механізм відкритих списків. Люди бачили, за кого голосують".

Володимир Пушкаш, Ужгород, Мукачево.net
19 березня 2009р.

Теги: Закарпаття, БЮТ

Коментарі

ember 2009-03-23 / 19:43:00
istorik


Misa teperj v ETS. Khoroshij komsomol vsegda znaet, zvidky viter duje:)

ember 2009-03-23 / 19:43:00
Vubachajhusj: komosomolETS!

ember 2009-03-23 / 19:41:00
А чого ж ти зараз по іншому заспівав, тому що тебе звідти вигнали, чи тому, що Балога дав більшу зарплату?

:)

Історик 2009-03-22 / 13:19:00
Міша, я щось не зрозумів, це ти розказуєш про ту політичну силу, про яку ти 7 років казав закарпатцям що вона найкраща і де отримував зарплату??? А чого ж ти зараз по іншому заспівав, тому що тебе звідти вигнали, чи тому, що Балога дав більшу зарплату?

НОВИНИ: Політика

17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
» Всі новини