Ужгород: Студентам економічного коледжу ЗакДУ урочисто вручили посвідчення волонтерів податкової служби

Будь-яка теорія повинна бути підкріплена практикою. Це речі, які обов’язково мають іти одна за одною. Тому для кожного студента практика - це шанс заявити про себе, знайти застосування отриманим знанням і, можливо, відбутися як спеціалісту.

Ужгород: Студентам економічного коледжу ЗакДУ урочисто вручили посвідчення волонтерів податкової служби

Чудову нагоду перевірити свої знання отримали майбутні бухгалтери - студенти ІІІ курсу економічного коледжу Закарпатського державного університету. Молоді люди зголосилися стати добровільними помічниками податківців і домогати вже зараз, під час кампанії декларування доходів громадян. Державна податкова адміністрація у Закарпатській області провела з такої нагоди для студентів 11 березня 2009 року День відкритих дверей. Вибір саме цих студентів для волонтерської роботи є невипадковим – під час зустрічі з податківцями у лютому в рідних стінах вузу студенти виявили відмінні знання порядку оподаткування доходів фізичних осіб.

Як наголосила у вступному слові заступник голови облДПА Еріка Васкова, одним з напрямків виховної та масово-роз’яснювальної роботи податківців з молоддю є залучення до волонтерського руху. Волонтер – це добровільний помічник податкової служби, громадський консультант, який діє за дорученням керівника податкової інспекції. До прикладу, минулого року, повідомила Еріка Васкова, волонтери активно попрацювали під час кампанії декларування разом з податківцями Тячівщини, Хустщини та міста Ужгорода. Усього до цієї роботи було залучено понад 80 волонтерів.

Еріка Васкова висловила також сподівання, що волонтерський рух не тільки сприятиме підвищенню податкової культури самих волонтерів, а, можливо, переконає молодих людей у майбутньому зробити вибір на користь роботи у податковій службі. Заступник голови розповіла студентам і про саму податкову службу, про її структуру, зокрема, Державну податкову адміністрацію у Закарпатській області, про основні особливості та напрями роботи структурних підрозділів.

Про податкову міліцію студентам розповів начальник штабу управління податкової міліції Ігор Фомічов. Він наголосив, що основним завданням податкової міліції є запобігання злочинам та іншим правопорушенням у сфері оподаткування, їх розкриття та розслідування. Відомо, що більшість протиправних дій у сфері оподаткування вчинюються із застосуванням заздалегідь прорахованих схем, які юридично майже бездоганні. Тому їх викриття можливе лише шляхом здійснення комплексу оперативно-розшукових заходів, спланованих на підставі результатів поглибленого аналізу великих обсягів інформації фінансово-економічного змісту. Цим і займаються працівники податкової міліції.

Про історію створення державної податкової служби, особливості її становлення на Закарпатті розповіла перший керівник обласної податкової, а сьогодні голова РВ АППУ та викладач ЗакДУ Марта Волощук. За її словами, добрі знання, творчий підхід і наполегливість були помічниками у такий нелегкій справі.

Начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Єва Мойшевич побажала студентам професійного зростання та стати у майбутньому справжніми фахівцями, незалежно від того, в якій сфері вони застосують здобуті знання.

Наприкінці зустрічі студенти, яким в урочистій обстановці було вручено посвідчення волонтера державної податкової служби, отримали друковану продукцію, яку розповсюджуватимуть до кінця кампанії декларування доходів. Наступною спільною роботою податківців і волонтерів стане опитування громадської думки про ставлення до податкової служби та податкової системи України.

Сайт Державної податкової адміністрації України
12 березня 2009р.

Теги: Закарпаття, Ужгород, студенти, податкова служба

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини