СБУ доручено "рішуче діяти проти найменших проявів сепаратизму"

Президент України Віктор Ющенко представив керівному та особовому складу Служби безпеки України новопризначеного голову СБУ Валентина Наливайченка.

СБУ доручено "рішуче діяти проти найменших проявів сепаратизму"

Глава держави побажав новому керівникові СБУ плідної роботи на благо держави. "Я хотів би привітати Валентина Олександровича Наливайченка з цим призначенням. Він - знана людина в кабінетах СБУ багато-багато років, людина, яка здатна в рамках реформування СБУ принести ті необхідні зміни, яких ця Служба сьогодні потребує", - сказав В.Ющенко у своєму виступі. Він назвав цю подію "знаковим важливим моментом". "Це професійна, патріотична людина, яка протягом двох з половиною років разом із вами багато чого зробила із того, що до цього не робила Служба безпеки", - наголосив Президент, додавши, що він особисто високо оцінює професійні якості В.Наливайченка. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Глави держави.
Віктор Ющенко наголосив, що в СБУ завжди працювали і працюють найбільші патріоти України.

Президент також подякував СБУ за роботу, яку здійснює Служба щодо відновлення в Україні історичної пам'яті.

Говорячи про пріоритетні завдання, які стоять перед Службою безпеки на сучасному етапі, Президент відзначив діяльність працівників СБУ у забезпеченні суверенітету й територіальної цілісності України. "Будь-яке зазіхання на наш суверенітет, незалежність чи нашу територіальну цілісність повинно зустрічати перший свій опір в кабінетах Служби безпеки", - переконаний В.Ющенко.

У зв'язку з цим Президент акцентував увагу на важливості діяльності СБУ у процесі приєднання України до євроатлантичної системи безпеки.

Глава держави також висловив вимогу до СБУ "наступально і рішуче діяти проти найменших проявів сепаратизму та екстремізму в Україні, ксенофобії, расизму".

"Ви - високоінтелектуальний потенціал країни. Ви представляєте особливий державний інструмент, який здатен і має діяти на упередження і глобальних загроз: тероризму, наркозлочинності, корупції", - підкреслив В.Ющенко.

Президент наголосив, що особливі виклики стоять перед нашою державою у зв'язку зі світовою економічною кризою. "Надзвичайно важливо в контексті антикризових дій, щоб ми відстояли економічну незалежність України, усі ключові національні економічні інтереси, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку, щоб ми не отримали ознак якоїсь форми залежності", - зауважив В.Ющенко. Він закликав СБУ сформувати план дій Служби безпеки на 2009 рік щодо викликів, які стосуються економічних загроз Україні.

Особливу увагу при цьому В.Ющенко звернув на боротьбу з контрабандою. Він висловив сподівання, що з приходом в СБУ на посаду першого заступника Голови СБУ В.Хорошковського - "людини, яка добре володіє політикою цього питання" - робота в цьому напрямку буде серйозно активізована.

Президент також наголосив на важливості посилення співпраці СБУ з іншими правоохоронними органами, зокрема, із Генеральною прокуратурою України. "Цей діалог треба розвивати, мати спільну тематику на весь 2009 рік", - сказав В.Ющенко. Президент також наголосив: кожним своїм кроком СБУ зобов'язана засвідчувати відповідальне ставлення і повагу до прав і гідності кожного громадянина.

10 березня 2009р.

Теги: Ющенко, Наливайченко, СБУ, сепаратизм

Коментарі

учитель 2009-03-17 / 11:53:00
Украинские ультранационалисты нападают на верующих! (Фото)

17.03.2009 (11:02)


ВО «Тризуб» им. Степана Бандеры

Представители Всеукраинского объединения «Тризуб» им. Степана Бандеры в грубой форме заявили о том, что 14 марта в городе Хуст на Закарапатье «неизвестными христианами» были выбиты «все стекла» в принадлежащем верующим помещении.



Представители Всеукраинского объединения «Тризуб» им. Степана Бандеры сообщили об очередном акте вандализма, учиненном против имущества религиозной организации Свидетелей Иеговы.

Информация размещена на официальной Интернет-странице «бандеровцев».



Ультранационалисты в грубой форме заявили о том, что 14 марта в городе Хуст на Закарапатье «неизвестными христианами» были выбиты «все стекла» в принадлежащем верующим помещении.



О том, что ответственность за случившееся лежит на «Тризубе» прозрачно намекают сами «правые». Тут же они сообщают о том, что в тот же день была уничтожена «левая» символика в штабе Соцпартии города Хуст.



Поводом для появления «тризубовцев» 14-15 марта в Закарпатье стало празднование провозглашения Карпатской Украины (см. фото).




Основные ячейки «Тризуба» находятся в Тернополе и Дрогобыче Львовской области. Принадлежащие к этой организации молодые люди ведут военизированный образ жизни и называют себя греко-католиками. Главным капелланом организации является «сотник» отец Петр Бурак (УГКЦ, Тернополь).



Поддерживают тесные связи с вооруженным Движением Сопротивления в Республике Чечня (РФ) во главе с Докку Умаровым.



Начиная с 23 февраля, члены этого молодежного движения начали повсеместные акты вандализма и бандитизма против Свидетелей Иеговы: облили краской конференц-зал верующих в Кривом Роге Днепропетровской области, подожгли место их постоянных встреч в городе Кременчуг Полтавской области, выбили окна в городе Теплодаре Одесской области и совершили попытку подрыва принадлежащего общине здания в самой Одессе.



От рук «тризубовцев» в последнее время также страдают проживающие в Украине представители восточных вероисповедований и адвентисты седьмого дня.



Правоохранители сложившуюся ситуацию никак не комментируют.

"Рупор"


учитель 2009-03-16 / 15:50:00
Закарпатська влада категорично засудила акти вандалізму по відношенню до угорських пам’ятників

Працівники комунальних служб міста відмивають від фарби пам’ятник Шандору Петефі в Ужгороді



Як уже повідомляло "Закарпаття online", минулої неділі в місті Ужгород невідомі вчинили акт вандалізму – облили білою фарбою пам’ятник Шандору Петефі, що розташований у скверику на площі, яка названа на честь угорського поета. Незадовго до того вандали поглумилися над пам’ятним знаком, що встановлений на Верецькому перевалі.





Голова облдержадміністрації Олег Гаваші взяв під особистий контроль хід розслідування цих фактів. У понеділок він провів зустріч з головою УСБУ в Закарпатській області Богданом Тиводаром та начальником Головного управління внутрішніх справ у Закарпатській області Павлом Кононенком, під час якої обговорили всі обставини і хід розслідування справи. Як повідомив Павло Кононенко, зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи стосовно акту вандалізму по відношенню до пам’ятника Шандору Петефі. Олег Гаваші звернувся до керівників правоохоронних органів із проханням докласти всіх зусиль, щоб вандали були знайдені і понесли відповідне покарання. Прийнято рішення про охорону пам’ятників Шандору Петефі та на Верецькому перевалі.



Голова облдержадміністрації Олег Гаваші та голова облради Михайло Кічковський звернулися зі спільною заявою з приводу зазначених фактів:




«Закарпатці глибоко обурені актами вандалізму, що сталися останнім часом на території області. Такі дії інакше як екстремістськими не назвеш, і головні дійові особи, без сумніву, ставили собі за мету – роздмухування міжнаціональної ворожнечі. На превеликий жаль, цим самим було кинуто тінь на всіх мешканців Закарпаття. Тому від імені краян ми заявляємо, що закарпатці рішуче засуджують екстремістські дії зловмисників, спрямовані на підрив самих основ держави Україна, осквернення національних символів і попрання національної гідності дружніх нам народів.

Закарпаття – земля, на якій живуть представники багатьох націй і народностей. Живуть у мирі і злагоді, поважаючи віру, культуру, традиції і звичаї своїх сусідів. Споконвіку, від батьків до дітей, передавалось шанобливе ставлення до національної гідності дружніх нам народів. Міжнаціональні стосунки всіх мешканців Закарпаття завжди відзначались толерантністю, терпимістю і взаєморозумінням. Тому у нашому суспільстві не може бути місцях таким ганебним проявам неповаги до інших народів, зокрема угорського, історія та культура якого нерозривно пов’язана із Закарпатським краєм.



Ми вимагаємо від правоохоронних органів негайного розслідування цих актів вандалізму і покарання зловмисників. Впевнені, що це буде зроблено якнайшвидше.



Голова облдержадміністрації Голова обласної ради

Олег Гаваші Михайло Кічковський





16 березня 2009р. 13:08


постiйна адреса статтi: http://zakarpattya.net.ua/news/36078.html

учитель 2009-03-16 / 15:43:00
11.03.2009 я попереджав, чого саме треба сьогодні остерігатичся на Закарпатті. Сайт подає інформаційні блоки під русинофобськи підібраними (власного виробництва) назвами. І провокує проблему, якої немає. Мене проігнорували. І ось через чотири дні – перші результати. Знищення чи пошкодження угорських пам’яток та загострення антимадярських настроїв.

На сайті постійно ошиваються ніки, які сповідують антисемітизм, ксенофобію та націонал-шовінізм. Це нормально?

учитель 2009-03-15 / 20:04:00
Пам°ятник відмили. Ясна річ не ті, хто це зробив. Свято зіпсоване.


Русини і угорці в цій ситуації мають проявити максимум солідарності та витримки, виваженості. Адже важливо не те, хто це зробив, а що нас, жителів Закарпаття, хочуть використати, зіштовхуючи, для розпалювання ворожнечі.



Русини співчувають угорському народу та угорській громаді Закарпатської області у з’язку з актом вандалізму та закликають органи СБУ негайно вжити всіх заходів щодо виявлення та покарання винуватців. Фашизму не місце на нашій землі!

учитель 2009-03-15 / 10:50:00
Закарпаття: ТЕРМІНОВО! В Ужгороді черговий акт вандалізму. Краскою залили пам’ятник Петефі. ДОПОВНЕНО 09:33:38




Сьогодні зранку в Ужгороді стався черговий акт вандалізму. Повністю облито білою краскою пам’ятник Шандору Петефі у центрі міста.





На місці події працюють працівники УМВС у Закарпатській області.







Нагадаємо, що за тиждень це уже друга спроба вандалізму над пам’ятниками. Декілька днів назад невідомі пошкодили пам’ятник на честь знайдення угорцями Батьківщини, відкритий у липні минулого року. «Будапешт – покайся за Карпатську Україну», написали вандали на монументі.





За повідомленнями деяких ЗМІ Закарпаття, є версія, що наругу над пам’ятником на Верецькому перевалі зумисне «приурочили» до святкування 70-річчя Карпатської України.








Сьогодні Угорщина відзначає День Незалежності. До пам’ятника у цей день традиційно мають покласти вінки та квіти.





Довідка zakarpatpost.net



Шандор Петефі (угор. Sándor Petőfi ; народився 1 січня 1823 — помер 31 липня 1849) — угорський поет, публіцист, революційний демократ.


В 1847 році — очолював організацію «Молода Угорщина».

Був одним з керівників революційного повстання в Пешті (15 березня 1848) під час Революції 1848 — 1849.



Отримав звання офіцера революційної армії. Загинув в бою з козаками. Серед творів — поема «Витязь Янош» (1844), драма «Тигриця і гієна» (1845), роман «Шнурок ката» (1846), поеми «Пішта Силай» (1846), «Шалго» (1846), «Апостол» (1848).



15 березня - день початку революції і визвольної боротьби 1848-1849 років і зародження нової парламентської держави - національне свято. Цей день став знаковим днем для Угорщини з 1849 року. 15 березня в австро-угорському Пешті, (об'єднання міст Буда і Пешт в угорську столицю сталося багато пізніше) під предводительство радикальної мадярської інтелігенції спалахнуло народне повстання. Висувалися вимоги створення національного парламенту й проголошення державної незалежності. До середини серпня 1849 року австрійські та російські війська подавили повстання, але ця подія залишилася яскравою сторінкою угорської історії.



Нагадаємо, що в Закарпатті проживає 1 млн. 250 тис. осіб, з них близько 15% угорців, які проживають компактно на території Берегівського, Виноградівського, Ужгородського та Мукачівського районів.






http://nedilya.at.ua/news/2009-03-15-3196

zakarpatpost.net





учитель 2009-03-14 / 00:06:00
В Україні активізувалися радикальні молодіжні угруповання





В Україні з 2005 року почала зростати активність молодіжних неформальних об‘єднань, діяльність яких спрямована на насильницькі дії на ґрунті расової та національної ворожнечі.



Про це йдеться у переданому УНІАН дослідженні «Расизм та ксенофобія в Україні. Моніторинг випадків расизму та ксенофобії у Автономній Республіці Крим, Слобожанщині, Галичині у 2008 – початку 2009 р.», який підготували Харківська правозахисна група, Комітет моніторингу свободи преси в Криму та Незалежний культурологічний журнал «Ї» за підтримки Посольства США в Україні.




«Це люди, які хочуть певним чином діяти. За їх уявленнями, вони захищають країну від засилля чужинців», - зазначив експерт Харківського інституту соціальних досліджень Денис КОБЗІН. За його словами, у різних містах є райони, де модно бути скінхедом, «бонхедом» і певною мірою брати участь у нетолерантній діяльності, починаючи від образ людей, зовнішність яких неслов’янська, і закінчуючи побиттями та вбивствами.



За даними дослідження «Расизм та ксенофобія в Україні», найчастіше насилля спрямоване проти іноземних студентів, шукачів притулку, біженців та іммігрантів, бізнесменів, туристів. Жертвами нападів стали і кілька працівників посольств та представництва ООН, а також члени їхніх родин.



За повідомленням Конгресу національних громад України (КНГУ), ці напади почалися з жовтня 2006 року і з тих пір не припинялися, їхня кількість швидко зростала. У 2006 році моніторинг КНГУ зафіксував 16 нападів, два з яких закінчилися смертю жертв, у 2007 році було вже близько 90 жертв, з яких 5 загинуло, а за перших три місяці 2008 року постраждали 45 іммігрантів, 2 з них загинули. На думку експертів КНГУ, це тільки «верхівка айсберга», оскільки фіксувалися тільки випадки, які потрапили до публічної сфери, коли був наявний расистський характер злочинів.



Найактивнішими та найагресивнішими експерти вважають ультраправі групи з числа так званого руху «Біла Влада - Скінхед Спектрум» (White Power – Skinhead Spektrum), українська філія світової екстремістської мережі «Кров і Честь» (Blood & Honour), воєнізована неонацистська секта «Світова Церква Творця Рутенія» (World Church of the Creator Ruthenia). Їх об`єднує загальна ідеологія расизму та націоналізму, яка базується на принципах установлення переваги над особами інших рас і національностей.



За даними дослідження, найбільш чисельні групи скінхедів були зафіксовані у Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Севастополі, Чернігові та Автономній Республіці Крим. Якщо у Росії масштаб скінхедівського руху обчислюється десятками тисяч осіб, то в Україні, за попередніми даними МВС України, сьогодні нараховується не менш як 500 осіб віком від 14 до 27 років, об`єднаних у групи чисельністю від 20 до 50 осіб без чіткої структури та організаційної побудови.



Як відзначають автори дослідження, саме з 2005 року у Львові та Харкові стають регулярними закриті фестивалі неонацистських музичних гуртів з України та Росії, організовані неофіційною Українською націонал-трудовою партією з піснями «відверто расистського характеру». «Організація «Патріот України», яка протягом 2007 року провела серію маршів зі смолоскипами у Києві та Харкові, використовуючи ксенофобські та расистські гасла, регулярно організує для активістів руху так звані воєнізовані «вишколи» на покинутих промислових об`єктах, у лісових таборах, туристичних базах», - йдеться у тексті дослідження.




Крім того, за наявною інформацією, в інтернет-мережі постійно діють не менше 30 веб-сайтів неонацистського та ультранаціоналістичного характеру. «Високий рівень відвідуваності окремих із цих сайтів викликає достатньо серйозне занепокоєння», - зазначив Д.КОБЗІН.



Водночас, говорячи про фінансування неонацистських та ультранаціоналістичних організацій, він зазначав, що виявити його джерела не вдалося. «Очевидно, що у деяких організацій достатньо коштів на проведення достатньо масштабних акцій, на збільшення локальних осередків, у них є можливість підтримувати дуже потужні інтернет-ресурси, видавати друковані матеріали. Очевидно, що хтось їх підтримує, але в інтерв‘ю з нами вони ухилялися від відповіді на це запитання», - заявив Д.КОБЗІН.







постiйна адреса статтi:

http://www.unian.net/ukr/news/news-305690.html

учитель 2009-03-11 / 19:25:00
Орк,

ви в школі читати навчились?

Читайте слова Президента:



Глава держави також висловив вимогу до СБУ "наступально і рішуче діяти проти найменших проявів сепаратизму та екстремізму в Україні, ксенофобії, расизму".






Всі претензії (цитую вас) "про переклад на політрусинську мову" до Президента!!!



Вважаю його слова своєчасними для України. Але для нашого регіону проблема сепаратизму не є актуальною, вона надумана та спекулятивна. (розрахована на ефект превентивної дії).



А от проблема ксенофобії – це вкрай важлива для Закарпатської області проблема. Їі треба викорінювати радикально та категорично. Саме тому я зробив зауваження адміну цього сайту: де можна обійтись без спекуляцій на "сеператизмі" – хай не спекулюють, а от сьогодні ховати, як страус, голову в пісок від актуальної на Закарпатті проблеми ксенофобії – це значить, що завтра хтось тут спробує використати цю проблему для розпалювання ворожнечі та війни. Наші діди жили в мирі!




(уявляю, як зараз "понесе" п. Соррі, антисеміта проклятого, про мою національність!)

сорри 2009-03-11 / 16:58:00
:))

орк 2009-03-11 / 14:48:00
учителю, то у вас там щось переплуталось прі перекладі на політрусинську мову, бо "ксенофобія" - це "мед. Хворобливий стан, що проявляється у нав'язливому страху перед незнайомими людьми. 2. Ненависть до чого-небудь, кого-небудь незнайомого, чужого. 3. Ворожість або страх по відношенню до іноземців."

Немає ненависті, ворожості чи страху по відношенню до русинів. Є нагальна потреба припинити незаконну противодержавну сепаратистську політрусинську діяльність. І все - насолоджуйтесь весною далі :)

учитель 2009-03-11 / 10:04:00
Адміну!

У вас груба помилка у назві статті!!!!!!



Треба так:

СБУ доручено "рішуче діяти проти найменших проявів КСЕНОФОБІЇ".




НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини