Закарпаття: На річках і водоймах краю ловлять браконьєрів

Перші дні весни виявились дуже напруженими для інспекторів рибоохорони Ужанського відділу Закарпатдержрибоохорони. Перше весняне потепління розтопило не тільки залишки криги на водоймах області , але і тих « дрібних злодіїв» котрі займаються незаконним рибним промислом. Тільки за перший тиждень березня інспекторами Ужанського відділу рибоохорони викрито більше 20 порушень правил рибальства з яких половина «браконьєрство», тобто вилов риби з забороненими засобами, в переважній більшості використання сіткових матеріалів (сітки -путанки, сітки-павуки, екрани).

Закарпаття: На річках і водоймах краю ловлять браконьєрів

Так, державним інспектором рибоохорони Бочкор І.І. і громадським інспектором рибоохорони Кубіній Є.Є., було затримано двох чоловіків котрі намагалися зняти встановлені ними «зяброві сітки» (сітки-путанки) на старому руслі р.Боржава з використанням човна. Під час складання протоколів для направлення в суд, невідомі виявились мешканцями с.Боржава Брегівського р-ну гр..Сочка І.Я., та гр..Поп Ч.Є., сітки вилучено , як докази до справи.

03.03.09 року під проведення рейдовоїї роботи державними інспекторами рибоохорони Ополонським О.М., Шарой Т.Т., Великопольським І.Й. на околиці с.Копаня - с.Веряця Виноградівського району, затримано групу осіб в кількості трьох чоловік, котрі з використанням гумового човна перевіряли встановлені ними сітки на р.Тиса в районі «зимувальної ями» поблизу «королівського залізничного мосту». Затримані виявились мешканцями с.Веряця гр..Балаж І.І, гр..Ракущинець В.В., гр..Свереняк М.М.. Заборонені засоби (сітки) та гумовий човен вилучені , як докази правопорушення. На порушників складено протоколи для направлення в суд.

04.03.09 року державними інспекторами рибоохорони Меденцій І.І., та Бочкор І.І., поблизу автомобільного мосту через р.Латориця на околиці с.М.Геєвці затримано гр..Шандор І.Ж мешканця с.Тисаагтелек Ужгородського р-ну, котрий здійснював лов риби з використанням сітки -павука. Заборонений засіб лову вилучено , а на порушника складено протокол для направлення в суд. Під час подальшої роботи інспекторами на околиці с.Тисаагтелек ,на розливах було затримано гр..Гете Ф.Ф., котрий намагався скористатися сіткою - путанкою. На порушника складено протокол адміністративного правопорушення, сітку - путанку порушник знищив сам.

06.03.09 року державним інспектором рибоохорони Бочкор І.І. на каналі Верке поблизу м.Берегово затримано та складено протокол адміністративного правопорушення на гр..Деак О.О., за спробу скористатися сіткою-павуком. Того-ж числа близько 23.00 інспекторами Меденцій І.І., Бочкор І.І., Бауман О.О., на околиці с.Баркасово на вод.об. «Баркасівський» затримано гр..Чаплинець В.І., та гр..Сабов С.В., котрі з використанням сітки-павука намагалися виловити рибу. Рибальство закінчилось складанням протоколів та вулученям заборонених засобів лову.

07.03.09 року під час проведення рейдової роботи державними інспекторами Бочкор І.І., Меденцій І.І. на розливах р.Латориця поблизу с.Грунь Мукачівського р-ну, затримано гр..Перевузник Ю.Ю., котрий намагався навчити свого неповнолітнього сина ловити рибу з використанням сітки-павука. «Навчання» закінчилось складанням протоколу та добровільним знищенням забороненого засобу самим «вчителем».
Інспектори Ужанського відділу рибоохорони висловлюють подяку всим небайдужим людям, що надавали допомогу в припиненні браконьєрства на водоймах області.

Керівництво Головного управління Закарпатдержрибоохорони наголошує на номерах оперативного реагування 8 03143 26616/27450 (стаціонарні), 80505416360 - мобільний, додаткова інформація www.zakrib.com.ua

"Трансатлас"
10 березня 2009р.

Теги: Закарпаття, річки, браконьєри

НОВИНИ: Кримінал

22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
» Всі новини