Генпрокуратура звинуватила міліцію Закарпаття в тяганині при розслідуванні "злочинних посягань на об’єкти банківських установ"

Відбулася міжвідомча нарада керівників Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ та Національного банку України

Генпрокуратура звинуватила міліцію Закарпаття в тяганині при розслідуванні "злочинних посягань на об’єкти банківських установ"

26 лютого 2009 року Генеральний прокурор України Олександр Медведько провів міжвідомчу нараду керівників Міністерства внутрішніх справ, Національного банку України та Генеральної прокуратури щодо удосконалення взаємодії належного забезпечення необхідного рівня захисту життя та здоров’я працівників, клієнтів і відвідувачів банківських установ, надійності зберігання цінностей та готівки.

За дорученням Генерального прокурора у січні-лютому 2009 року прокурорами обласного рівня перевірено та підрозділами центрального апарату проаналізовано стан профілактики, протидії та розкриття злочинів, об’єктами яких є банківські установи, їх філії та відділення.

Правоохоронними органами держави, Національним банком України та банківськими установами проведено певну організаційну та практичну роботу в цьому напрямку.

Разом з тим, кризовий стан, у якому опинився промислово-економічний комплекс держави, дефіцит коштів на забезпечення соціальної сфери, проблема своєчасної виплати заробітної плати зумовили загострення криміногенної ситуації та збільшення кількості злочинних посягань на банківські установи.

Злочинні посягання на об’єкти банківських установ здебільшого учинялися в місті Києві, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Чернігівській, Одеській, Закарпатській областях, Автономній Республіці Крим та інших регіонах. Потребує суттєвого покращення стан розкриття цих злочинів.

Набули поширення напади на банківські установи групами осіб з використанням зброї й вибухових речовин.

Тенденція щодо тяганини при розслідуванні притаманна Волинській, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Львівській, Сумській, Харківській областям та місту Києву. Набули поширення факти незаконного зупинення досудового слідства органами внутрішніх справ. Половину таких рішень скасовано прокурорами. Основною причиною такого становища є неефективність практичної допомоги з боку керівництва органів внутрішніх справ. Не завжди забезпечується належний відомчий контроль з боку керівників слідчих підрозділів міськрайвідділів, слідчих управлінь УМВС України в областях. Надані ними вказівки є типовими, формальними, їх виконання не завжди контролюється.

Недостатньою є діяльність Національного банку України щодо запобігання скоєнню злочинів, об’єктами яких є банківські установи.

Перевірками, проведеними органами прокуратури, виявлено низку порушень законів у діяльності регіональних управлінь Національного банку України і комерційних банків, які створюють передумови для злочинних посягань. Відсутність систем відеоспостереження з реєструванням сигналу, фізичної охорони або реагування нарядів міліції у разі нападу упродовж робочого часу ускладнює пошук і подальше затримання злочинців.

У обговоренні взяли участь Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, заступник Голови Національного банку України, заступники Міністра внутрішніх справ, прокурори ряду областей та м. Києва, а також керівники обласних Управлінь МВС України.

За підсумками роботи наради буде прийнято постанову, якою передбачено заходи спрямовані на подальше удосконалення взаємодії територіальних управлінь НБУ, органів внутрішніх справ, прокуратури на встановлені порушення вимог та нормативів безпеки, та застосування послідовних дій щодо належного забезпечення банківськими установами належного рівня захисту життя та здоров’я їх працівників, клієнтів і відвідувачів, надійності зберігання цінностей та готівки.

Прес-служба Генеральної прокуратури України
26 лютого 2009р.

Теги: прокуратура, банк.міліція

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 1
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини