Закарпаття: Екзекуцію над чоловіком "друзі" припинили, коли він знепритомнів на долівці

Того ранку 29-річний Юрій, житель с.Костилівка Рахівського району Закарпатської області чомусь не виходив з дому. Ця обставина насторожила його 48-річного батька: чи, бува, не трапилося чогось?

Зайшовши в помешкання, чоловік зупинився на порозі, наче вкопаний. Посеред кімнати лежало тіло сина. Підійшовши до потерпілого і взявши його за руку, враз відсахнувся: хлопець був мертвий. Батько зателефонував на "швидку" і в чергову частину райвідділу УМВС у Закарпатській області.

На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група на чолі з начальником Рахівського райвідділу міліції А.Кравчуком. Навіть неозброєним оком було видно, що потерпілий загинув насильницькою смертю. Про це красномовно свідчили сліди крові на голові та тілі побитого Але кому міг перейти дорогу хлопець? Адже він нікому не заважав, ворогів не мав. Гаряче запевняв, що його син нікуди не встрявав, і батько загиблого. Юрій ніколи в міліції не "світився", жив, як інші. А тут таке жорстоке вбивство Від потужних ударів вся голова нещасного була в крові.

Під час огляду помешкання якихось слідів боротьби виявлено не було. Видно злочинці намагалися замести сліди. Підлога виглядала чисто вимитою, однак на ліжку виднілися бурі плями, схожі на кров. Криваві мітки були й на умивальнику. Як встановила дещо пізніше судово-медична експертиза, потерпілий жив ще три години, і якби йому надали нагальну допомогу, то, можливо, його можна було б ще врятувати. Від отриманої закритої черепно-мозкової травми, набряку та ушкодження речовини головного мозку Юрія не стало.

Оперативники висунули кілька версій щодо мотивів убивства, кожну з них ретельно відпрацьовували. Найперше, потрібно було встановити коло знайомих чи друзів, котрі протягом останнього дня контактували з потерпілим. Надто багато деталей вказували, що життя хлопця міг позбавити саме хтось із приятелів.

Розбившись на кілька невеликих груп, правоохоронці стали проводити подвірні обходи. На одному з обійсть довідалися, що напередодні трагедії Юрія бачили в компанії двох його двоюрідних братів — 42-річного Миколи та 37-річно-го Юрія. Як стверджували очевидці, всі троє родичів полюбляли заглянути в чарку. З ними й вирішили провести розмову.

Під час зустрічі з правоохоронцями Микола поводився насторожено. Його брата вдома не було. На запитання правоохоронців господар відповідав досить невпевнено. А коли один з оперативників помітив на його одязі бурі плями від крові, стало все зрозуміло. Врешті, Микола зізнався у скоєному.

Як уже знає читач, нині покійний приятелював з родичами. Того дня вони, добряче погостившись, навідалися до нього. Запропонували продовжити гостину, але той чомусь навідріз відмовився. Це розлютило гостей ти нас не поважаєш? Виникла словесна перепалка, котра переросла у бійку. Від потужних ударів Юрій сильно вдарився головою об ліжко. Екзекуцію припинили тоді, коли непритомний господар розпластався на долівці. Зрозумівши, що накоїли, зловмисники стали відмивати підлогу від крові. Другого спільника правоохоронці затримали аж у горах.

За фактом спричинення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті, порушено кримінальну справу. Обох підозрюваних заарештовано, проводиться слідство, котре повинно пролити світло на всі деталі цього дикого випадку.
Іван Ладжун, "Відомості міліції"
04 листопада 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини