У закарпатському Мукачеві юні розбійники нападали на перехожих

Коли ми чуємо слово “організована злочинна група”, то в уяві обов’язково постають здоровенні бандити, м’язисті рекетири або тюремники з татуйованими куполами. Але у жодному разі не підлітки. Утім, чи то час такий, чи кінобойовики з кровавими сценами та стріляниною винні, проте звичайні, на перший погляд слухняні діти часом такого накоять, що і досвідченим “зекам” на гадку й не спаде...

У закарпатському Мукачеві юні розбійники нападали на перехожих

Торік наша газета  писала про затримання в Мукачеві організованої злочинної групи, котра займалася  пограбунками та розбійними нападами. До складу банди входило кілька молодих мукачівців, в тому числі й два неповнолітні брати.  Між учасниками злочинної групи були чітко розподілені ролі. Молодші “зависали” вечорами в  міських  барах, де «вираховували» клієнтів напідпитку з грошима та дорогими мобільними телефонами. Коли ті збиралися додому, хлопчаки телефонували своїм старшим приятелям. А далі все було, як у фільмах про «шпану»: жертву наздоганяли десь у темному провулку, били каменюкою по голові й забирали все цінне -- від одягу до мобільних телефонів  і  банківських карток. Опісля під час обшуку в квартирах затриманих знайшли чимало крадених   речей.

На той час зібрали інформацію про кілька нападів. Однак оперативники та слідчі продовжували наполегливо працювати над документуванням злочинних діянь групи, і  з’ясувались нові факти,  нові потерпілі.

Так,  19 червня 2008 року в чергову частину Мукачівського міськвідділу міліції зателефонували удосвіта з  районної лікарні. Медики   повідомили:  до них звернувся 46-річний   місцевий житель.  Пацієнту встановили дiагноз: закрита черепно-мозкова травма, забiйна рана голови. Коли в лікарню прибули міліціонери,  потерпілий розповів,  як усе було.  Чоловік допізна  відпочивав  у  барі, а коли повертався близько півшостої ранку додому,  на вулиці Недецеї в Мукачеві на нього напали невідомі особи, ударили  чимось важким по голові й пограбували. Нападники забрали  у  жертви 5500 гривень та мобiльний телефон "Сiменс".

На жаль, злочинців не змогли затримати по гарячих слідах. А далі  в міліцію почали  звертатися  й  інші громадяни, які стали жертвою пограбунку. Причому «почерк»  вказував на те, що “працюють” одній й ті ж зловмисники.

Пізно ввечері,  21 жовтня,  в чергову частину Мукачівського міськвідділу міліції надiйшло повiдомлення з районної лікарні про те, що до них  звернувся 40-річний  мукачівець.  Як і в попередньому випадку, пацієнту встановили діагноз: закрита черепно-мозкова травма, забiйна рана голови. Близько 23-ї години на нього напали на площі Миру три невiдомці, побили та вiдiбрали гаманець з грошима. 

За  цим фактом порушили  кримінальну справу. Невдовзі спiвробiтники карного розшуку за скоєння пограбування затримали трьох місцевих юнаків  віком 19 років: студента одного з вузів Iштвана та його однолітків Вiктора і   Сергiя. Приперті, як кажуть, до стіни  зібраними доказами (зокрема, камера відеоспостереження зафіксувала, як нападники переслідували нічним Мукачевом свою жертву), затримані зізналися в скоєних злочинах.

З’ясувалося,  що вночі 16 вересня  молодики напали на мукачівців Євгена та Івана, побили їх і відібрали два мобільні телефони “Нокіа” й золоті вироби. 19 жовтня аналогічним чином пограбували мукачівця Василя,   в   якого забрали мобільний телефон, документи та ключі від його автомобіля “Шкода”.  А вже через кілька днів, 24 жовтня,  --  новий напад. Цього разу жертвою нічних нападників став мукачівець Олександр. Він позбувся свого цифрового  фотоапарату “Самсунг”. 

Нині юні розбійники заарештовані й перебувають в СІЗО. Порушену спершу за статтею 186 ККУ  кримінальну справу (грабіж)  під час  слідства перекваліфікували на статтю 187 ч.4 (розбій, вчинений організованою групою та поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень). Санкція статті сувора -- від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  Не виключено, що  можуть  “випливти” нові епізоди злочинної діяльності мукачівських безвусих розбійників.

Діти-діти...

Володимир Павлюх, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
06 лютого 2009р.

Теги: Закарпаття, Мукачево, діти, напади, розбійники, гроші

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини