Закарпаття: На Берегівщині "зек" зі стажем обікрав дитячий садок

У неділю по обіді завідувачці дитсадка с. Яноші Берегівського району зателефонували, сповістивши: у заклад проник якийсь злодій. Жінка одразу поспішила до дошкільної установи. Вхідні двері були вибиті, як кажуть, "з м'ясом". До того ж, зникли з підсобного приміщення продукти харчування: масло, сир, макарони, різні крупи, мед, мука, згущене молоко. Трохи пізніше керівник не виявила на звичному місці і магнітофон та килим. Про крадіжку жінка повідомила у чергову частину Берегівського райвідділу міліції.

Закарпаття: На Берегівщині "зек" зі стажем обікрав дитячий садок

На місце події прибула  слідчо-оперативна група райвідділу. Одна з працівниць розповіла, що  поспішаючи вранці у дитсадок, бачила через вікно на кухні чоловіка, котрий щось там складав.   Вона вийшла на вулицю, щоб покликати  підмогу, але доки  повернулася, то невідомий  вже зник. Зловмисник, певно дуже поспішав, бо  залишив на місці відбитки пальців.

Найперше правоохоронці вирішили перевірити  осіб, хто за аналогічні діяння вже мав конфлікт із законом. Підозра впала на жителя с. Велика Бийгань, 44-річного Кароля Строчака. Цей чолов'яга  мав досить погану репутацію в селі. За його плечима -- 9 судимостей, близька півтора десятка років він  коротав свій вік на нарах. Останній термін  Кароль  отримав у 2006 році за  крадіжки, однак був умовно-достроково звільнений з місць ув'язнення.  Але на волі довго не міг втриматися,  аби  щось не вкрасти. Причетність підозрюваного до скоєння крадіжки у дитсадку підтвердила й експертиза: відбитки пальців, котрі  він залишив на місці події, належали саме  Строчаку. Отож стражі порядку вирішили ретельно перевірити Карла. Щоправда, вдома його не виявилося, але  втекти він далеко не міг. Адже, не маючи грошей, далеко не заїдеш. Затримати зловмисника допоміг випадок. Через кілька днів після крадіжки у чергову частину райвідділу  міліції зателефонували зі с. Велика Бийгань і повідомили: Кароль  знаходиться у своєї сестри. Тамтешній дільничний  у цей час саме був неподалік. Йому й довелося  першим зустрітися з колишнім «зеком». Той зі співмешканцем сестри розпивав вино.  На прохання офіцера пройти до райвідділу, оскільки його підозрюють у крадіжці,  зловмисник не відреагував. Робив вигляд,  буцімто це   не його стосується.  Тоді працівник міліції  дістав  кайданки і  одягнув йому на одну руку. Це неабияк розлютило "зека".  Зловмисник, штовхнувши міліціонера, спробував утекти, однак дільничний виявився не із слабких. Під час сутички Кароль  кілька разів ліктем ударив дільничного в груди. Та,  незважаючи на активний спротив, офіцеру таки вдалося скрутити й другу руку Стричака.

Під час досудового слідства Кароль  зізнався у скоєнні крадіжки з дитячого садка. Визнав і те, що чинив опір правоохоронцеві.  Розповів, що  навідувався у дошкільну установу    двічі: спочатку ввечері в суботу. Тоді вибив двері й поцупив картоплю та куряче м'ясо, а наступного ранку знову  прийшов, аби ще щось потягнути.  Викрадені продукти та речі заховав у будівлі колишньої колгоспної пилорами.

Після завершення слідства справу розглянув районний суд. Розуміючи, що за скоєне йому "світить" реальний термін покарання, Кароль став виправдовуватися:  мовляв, я не чинив  жодного опору дільничному, а  вину щодо скоєння крадіжки визнав частково. Стверджував,  буцімто міліціонери   психологічно тиснули на нього, тому він і взяв вину на себе. Але ці аргументи не знайшли підтвердження. І ось звучить вирок: Карла Строчака засуджено на чотири роки позбавлення волі. До цього терміну доплюсовано й півроку невідбутого покарання. Ухвалою Закарпатського апеляційного суду вирок залишено без змін.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
06 лютого 2009р.

Теги: міліція, жінка, зек, діти, дитсадок

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини