Українців закликають об'єднатися проти московського терору

Росія прагне отримати контроль над газотранспортною системою та низкою стратегічних підприємств України, і для цього використовує газовий шантаж. Про це заявив голова Секретаріату президента України Віктор Балога.

Українців закликають об'єднатися проти московського терору

Він, зокрема, впевнений, що РФ ретельно готувала "газову атаку" на Україну. Балога не вірить в те, що подачу палива Україні припинили через борги та звинувачує Москву в свідомому зриві процесу підписання нових угод щодо поставок блакитного палива.

“Москва, замахнувшись на Київ газовою дубинкою, прагне одним ударом вирішити низку тісно переплетених політичних і економічних завдань. Насамперед, створити серйозні проблеми в українській економіці, яка поки залишається залежною від російських енергоносіїв. У планах одержання контролю над українською газотранспортною системою і низкою стратегічних підприємств. Саме для досягнення цієї мети створено газовий дефіцит, який, за задумом росіян, здатний викликати ланцюгову реакцію в економіці та поставити Україну на межу дефолту”, - також наголосив голова СП.

На його думку, за розрахунками ініціаторів "газового терору", нестача блакитного палива для промислового Сходу, яка призведе до зупинки великих підприємств і стрімкого зростання безробіття, і холод у домівках українців мають вивести на вулиці тисячі невдоволених людей. Це може дискредитувати президента Віктора Ющенка.

"За весь період керівництва Володимира Путіна договори про постачання російського газу з боку України готував майже незмінний пул представників, зокрема, нинішній керівник "Нафтогазу України" Олег Дубина. Газові проблеми виникли одразу, як Ющенко став президентом. Очевидним є суто політичний, навіть особистісний, але не економічний підтекст у нинішній газовій суперечці", - наголосив Балога. На його думку, Росія зараз демонструє, що не може відмовитися від своїх імперських амбіцій.

Балога також впевнений, що РФ розігрує "газову карту" для того, щоб забезпечити собі політичні плацдарми в Україні. “Тим більше, деякі політичні сили, у тому числі представлені в уряді і Верховній раді, вже давно є провідниками інтересів російської влади в нашій державі”, - зазначив Балога.

З огляду на це, він звинуватив Росію в порушенні нею міжнародних зобов'язань, як гаранта безпеки і територіальної цілісності України після відмови Києва від ядерної зброї. “На практиці закриття російського газового вентиля є не лише тиском - цей крок можна порівняти з тортурами економіки і населення цілої країни”, - підкреслив Балога.

Голова президентського Секретаріату закликав українців об'єднуватися проти газового тиску. "Особливу згуртованість має виявити влада (центральна і місцева), від дій якої залежить те, як усі ми пройдемо це складне протистояння. Сьогодні якнайдалі треба закинути ідеологічні протиріччя і зрозуміти, що кожен представник у владі тієї чи іншої політичної сили перш за все - громадянин України. Зрештою, і влада обрана народом, тому тільки через єднання ми разом досягнемо спільної мети - вийти з цієї кризи міцнішими", - додав Балога.

ТСН
10 січня 2009р.

Теги:

Коментарі

shopot 2009-01-23 / 11:00:00
молодец русинка

хХх-русинка: 2009-01-11 / 23:52:00
Це ви реальну правду говорите...

русинка 2009-01-11 / 20:29:00
Я не знаю більшого терору як той що робить наш Гарант проти свого народу!

НОВИНИ: Політика

14:39
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини