Всі вихованці інтернатних закладів Закарпаття отримають різдвяні подарунки від Віктора Балоги

В області розпочалася благодійна Різдвяна акція, ініційована Главою Секретаріату Президента України Віктором Балогою

Всі вихованці інтернатних закладів Закарпаття отримають різдвяні подарунки від Віктора Балоги

Новий, 2009 рік розпочався з приємних подарунків для закарпатської малечі: 6 січня на Закарпатті стартувала благодійна акція для вихованців всіх інтернатних закладів краю. Упродовж Різдвяних свят 4 тисячі дітей, які виховуються в 23 інтернатах і дитячих будинках, отримають від Віктора Івановича подарунки – солодощі, фрукти, а безпосередньо в заклади,  залежно від потреб, буде передано побутову техніку: телевізори, музичні центри, ксерокси, сканери, комп’ютери, холодильники, морозильні камери, електром’ясорубки, електроплити, пральні машини.

Напередодні Святвечора подарунки вихованцям Виноградівського дитячого навчального закладу інтернатного типу та Бенянського дошкільного дитбудинку вручив голова облдержадміністрації Олег Гаваші. А до дітей у Часлівську та Перечинську школи-інтернати з подарунками завітав перший заступник голови облдержадміністрації Іван Балога. Цього ж дня дітям, що виховуються в Домбоківській школі-інтернаті та Чинадіївському дитбудинку, вручали солодощі та побутову техніку голова Мукачівської райдержадміністрації Ілля Токар та голова Мукачівської райради Іван Михайло.

Малечі з Мукачева подарунки вручали депутат обласної ради Володимир Шкріба та мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл. Насамперед гості завітали в дитячий будинок „Дивосвіт”. На сьогодні тут перебувають 47 дітей віком від 3 до 6 років, які є сиротами або батьки яких позбавлені батьківських прав. Цей  заклад – колишній дитячий садок, який відремонтовано за спонсорські кошти. Його відкрито майже три роки тому. „Дивосвіт” розрахований на три дошкільні групи, кожна з яких має приміщення для спальні, їдальні та ігрової кімнати. У дитячому будинку функціонують медпункт,  фізкультурна та музична зали, ігротека.
З нагоди приїзду гостей малеча влаштувала невеличкий святковий концерт. В свою чергу дорослі вручили вихованцям закладу солодкі гостинці, фрукти. Закладу було передано набір побутової техніки.

– Жодна дитина напередодні Різдва не залишилася поза увагою благодійників. Подібні акції на підтримку цієї категорії дітей буде проводитися протягом всього року, – повідомив Володимир Шкріба.

Окрім цієї акції, в області протягом минулих років проводилися численні благодійні заходи на підтримку закарпатської малечі, ініційовані Віктором  Балогою. Нагадаємо, що з 2004 року в області триває акція „З любов’ю і турботою до дітей”. Допомогу отримують тисячі юних закарпатців, які потребують постійної матеріальної підтримки. Насамперед це діти з багатодітних та малозабезпечених родин, інваліди, діти-сироти та напівсироти, а також ті, хто залишився без батьківського піклування, вихованці дитбудинків сімейного типу. Крім солодких наборів, минулого року 15 тисяч діток отримали комплекти теплого одягу та взуття. Також за сприяння Віктора Івановича, на початку 2008 року 300 багатодітним сім’ям було вручено побутову техніку. 27 дитячим будинкам сімейного типу надано допомогу продуктами харчування, овочами, фруктами. Для шкіл низки районів закуплено шкільні меблі. Протягом року дитячим спортивним школам передано велосипеди, комплекти гірських та бігових лиж із повним спорядженням. Влітку 100 обдарованих дітей краю – переможці всеукраїнських учнівських олімпіад, відпочили в кращій дитячій оздоровниці – „Артеку”. В День знань 15 тисяч закарпатських першокласників отримали шкільне приладдя. До Дня Святого Миколая майже 200 тисячам закарпатських дітей ( вихованцям дитсадків та учням шкіл) були вручені набори солодощів.

****

Напередодні Різдва благодійну акцію було проведено і в Мукачівській районній центральній лікарні. За ініціативи та фінансового сприяння Глави Секретаріату Президента України Віктора Балоги закладу було передано високотехнологічну медичну апаратуру. Новою унікальною медичною технікою поповнилися кардіологічне, неврологічне, гінекологічне, гастроентерологічне відділення ЦРЛ. Також поповнився новою апаратурою автоматизований відділ клініко-діагностичної лабораторії та для діагностичний центр. Цього ж дня було передано комплекти всієї необхідної апаратури і для п’яти карет швидкої допомоги. Вручала медобладнання голова опікунської ради обласної дитячої лікарні Оксана Балога.

– Завдяки підтримці нашого земляка – Віктора Івановича Балоги, в нашій лікарні відкрилося відділення комплексної діагностики, заклад оснащено медичною апаратурою, інструментарієм, завдяки чому застосовуються новітні технології лікування, – констатує головний лікар Мукачівської ЦРЛ Василь Васюта. – Напередодні Різдва в заклад передано 20 назв різноманітного обладнання – лапороскопічні стойки, транспортний інкубатор, електрокардіографи, кардіодифібрилятор, гастрофіброскоп, різноманітні аналізатори та багато іншої важливої апаратури.

Цьогоріч благодійну роботу із вдосконалення та оснащення лікарні сучасною медапаратурою буде продовжено. В найближчі місяці Мукачівська ЦРЛ отримає додаткове обладнання.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
08 січня 2009р.

Теги:

НОВИНИ: Соціо

19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
» Всі новини