СБУ провела обшук і вилучила в попа-сепаратиста Сидора три комп’ютери

25 грудня у Хрестовоздвиженському кафедральному соборі Ужгорода, настоятелем якого є голова Сойму підкарпатських русинів протоієрей Димитрій Сидор, СБУ провела обшук, у результаті якого вилучено три комп'ютери. Як повідомляє ZAXID.NET, 25 грудня шестеро співробітників СБУ пред'явили ордер на обшук у службових приміщеннях. Вони вилучили два стаціонарних комп'ютери й один ноут-бук, в яких містилися архівні матеріали русинського конгресу в Мукачевому, в тому числі оригінали підписів учасників конгресу.

СБУ провела обшук і вилучила в попа-сепаратиста Сидора три комп’ютери

Це вже другий обшук за останній місяць, перший був проведений 31 листопада.

Сидор відмовився повідомляти подробиці, однак не виключив можливості свого арешту, хоча, за його словами, найближчим часом цього, швидше за все, не відбудеться. "Зараз тривають різдвяні свята, і на це може піти жорстка реакція з боку народу. Однак, судячи з того, що діється в Україні, вони все-таки можуть піти на цю акцію під гаслом боротьби з "московською агентурою". Хоча ніяких грошей від Москви ми не отримуємо, нам навіть не виділили обіцяних коштів на облаштування російсько-русинської школи", - повідомив він.

"Особисто я психологічно готовий до цього кроку, новиною це для мене не стане. Я тільки думаю, як на це зреагує мій народ і наше церковне священноначалля. Але боротьба продовжується, ми вже не зупинимося. Ми доб'ємося визнання своєї національності і автономії", - заявив голова Сойму підкарпатських русинів.

"У мене десятки тисяч парафіян, кожної неділі в храм приходять дві з половиною тисячі людей. При цьому в Закарпатті зібралася сотня тисяч арабів без документів, за якими ніхто не дивиться. Тут сотнями кілограмів переправляються в Європу наркотики, і все це кришують наші спецслужби. І в такій обстановці вони вирішили взятися за одного священика", - вважає Сидор.

Довiдка

25 жовтня в Мукачевому Закарпатської області Другий європейський конгрес підкарпатських русинів прийняв Акт відтворення русинської державності у статусі республіки Підкарпатська Русь.

26 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

Lemko 2009-01-03 / 14:24:00
Говорячи за попа Митю Сидора, мусиме говорити лем за ханжество, убман, бріхню, піллоє ухоснованя русинсъкых ідеалів дїла свого самовозвеличіня, самовосхваленія и нинасытного самозбагачіня. Ярый антикатолик православный піп Митьо Сидор забитый в русинство органами лем дїла того, обы удпужовати уд русинства морално й за віров намного вышых римо- и греко-католиков. Сись истинный доларовый мілійонер православный піп Митьо Сидор має щи й низлїчимоє жаданя славы - хоче быти вождьом. И убрав co6i нас, сигіняшных русинів, гикой овін гадать - бідных, затурканых, так и чекавучых у проводырї товстозадого попа Митю Сидора. Айбо вбы доказати, ош на злодїйови шіпка горитъ, доста на того злодїя поникати: будучи страшенно тупым, піп Митьо Сидор хоче ся прославити ... товмачом-переводчиком на русинську бисїду "Сятого Писма". Лем иппен тото, што овін называть свойым "переводом", овїн украв из рідкісної книгы - "Сятого Писма", стовмаченого-переведеного по русинськы ладыком из Югославиї Гавриїлом Букатком 1953 года и упущеної мізерным Владыком из Югославиї Гавриїлом Букатком 1953 года и упущеної мізерным тира- тиражом - лем 500 дарабів! - ищи 1985 года у Руському Керестурі в Сербиї. Так тото сміло кажу, бо удурив и ни вернув тоту цїнну й рідкісну книгу піп Митьо Сидор уд мене щи 1996 года.

Працівник СБУ 2008-12-29 / 11:14:00
што "Петре" правла очи коле:)

Цильо 2008-12-29 / 06:28:00
********. психы есбеушникы и націоналисты упражняются у антирусинстві и словом не кажут же СБУ профашистська організація и што нарушаются грубо права чоловіка в Украйині. Ційлий сайт ваш галичанська антирусинська політична порнуха

ПРАВДА. 2008-12-28 / 12:57:00
Сидор підмінив і рішення конгресу

не вже він бога не боїться?

Заява Шкільної ради 2008-12-28 / 12:31:00
Мусимо констатувати, що сайт Репортер став заручником Сидора та Гецко, які на цьому сайті (у блогах) роблять підміну коментарів та заяв, знищують не бажані для них коментарі та ін. Також Сидор вчора підмінив заяву Шкільної ради, знищив на сайті її оригінал та подав фальшивку.

Сидор до всього ще й фальшивомонетник!!!!


міклуш 2008-12-28 / 11:38:00
Александр Цицак типичный украинский Зварыч обыск у него дома скоро будет земля же круглая не так ли.

Микола Жалива 2008-12-28 / 10:22:00
Хочу заявить.

На инет ресурсе "репортер" идет исправление коментов посетителей.

Считаю это аморально и подло. Поэтому больше на данном инет ресурсе я

не буду писать коменты. И все посты под ником Микола Жалива не будут принадлежать мне.

Прощайте господа " репортеры"пусть Ваши действия будут на Вашей совести.

Микола Жалива 2008-12-28 / 10:13:00
Петя ВЫ подло и низко опускаетесь до прямых угроз.

Вам не приемлемо чувство совести и чести.

Я ВАС не боюсь я один открыто заявил не прикрываясь виртуальными никами.

О своем не согласии с ВАшей позицией. И опускаясь до прямых угроз ВЫ показываете

свое ест во. И истинное лицо, у меня хватит сил и ресурсов защитить себя.

Но я заявляю ВАШИ шаги ведут до кровопролития в нашем крае.

Вы или не понимаете этого ,или ради политической выгоды готовы перешагнуть через

трупы русинов.


Член президиума НРРЗ Староста М.

Скептик 2008-12-28 / 09:58:00
Сидоре! Чхати на тебе хотіли твої парафіяни, та "твій народ"! Був би ти священником, а не іудов - то було б по іншому!

Микола Жалива 2008-12-28 / 09:49:00
Дурня Балога до сепаратизму отношение не имеет!!!!

А тупое приписывание Балоге таких


действий говорит о тупости и не неинформированности.

IN 2008-12-28 / 06:09:00
Балогівський суддя Ціцак дає дозвіл на наїзд на Сидора. Балогу відмивають і СБУ і суд. Але вже вся Україна знає, що це він організатор сепаратистського руху, а не Сидор.

міклуш 2008-12-27 / 20:13:00
Вы члены Зваричської школы а не Русинської PR(Учiтся Русинському хохлята писати)

Заява Шкільної ради 2008-12-27 / 19:22:00
Ми, члени Шкільної ради русинських недільних шкіл, обурені брехнею, яку дозволив собі в інтерв’ю Е.Попову Д.Сидор, який заявив: "У нас действует 40 русинских классов – финансируем мы их сами, никакой помощи от Москвы, как я уже сказал, мы не получаем".




І це не перший раз цей чоловік дозволяє собі брехню.



Три роки тому меценат русинських шкіл Стівен Чепа подарував на Різдво кожному учню (500 учнів) компакт-диск з записом концерта русинської народної музики. Загальна вартість подарунка 2000 дол. США. С.Чепа просив Д.Сидора привезти коробку з дисками з Пряшева до Ужгорода та окремо заплатив йому за цю послугу. Але Д.Сидор передав школам тільки 20 CD-дисків. Коли з часом про це дізнався Чепа, то змушений був категорично вимагати, щоб Сидор віддав вкрадені 480 CD-дисків. Що той і зробив, але свідками цього були всі активісти русинського руху.



Д.Сидор ніколи не фінансував русинські школи. Їхнє фінансування визначене, воно прозоре. Школи фінансує, переважно, С.Чепа з Канади та русинська громада в США. Але протягом кількох років Д.Сидор (у своїх статтях у пресі) позиціонував себе, безгрішного, та Сойм як Патрона русинських шкіл. Тобто і патрона, і такого, хто фінансує школи. Два роки тому члени Шкільної ради русинських недільних шкіл змушені були написати офіційну заяву-протест газеті "Підкарпатський русин", яка тиражувала цю брехню, та чітко заявили, що жодної копійки від Д.Сидора школа не отримувала та на його кошти не розраховувала.



Сьогодні в інтерв’ю Д.Сидор знов брехливо прикривається русинськими школами. Але школи діють (як і діяли всі шість попередніх років!) під егідою Світової ради русинів, і школи не мають нічого спільного з Д.Сидором, ніколи не підпорядковувалися ні Д.Сидору, ні Сойму. Ніякої допомоги від Д.Сидора не отримували й не чекають. Також русинські школи не мають нічого спільного з коштами з Росії, які нібито (через Сидора) йдуть на фінансування русинських шкіл.



Всі школи на Закарпатті закладені стараннями Світової ради русинів (голова проф. П.Маґочій), протягом тривалого часу вони забезпечені самим необхідним, видано серію підручників, які учні отримали безкоштовно, забезпечено учбовий процес, проводяться позашкільні заходи, кращі випускники з 1 вересня отримають ґрант на навчання в європейських вузах, а вчителі влітку проходитимуть тритижнёві курси підвищення кваліфікації на базі Інституту русинської мови Пряшівського університету.




Так сталося, що кілька шкіл у травні 2008 року піддалися галасливій агітації Д.Сидора та М.Алмашія та вийшли з Програми русинських шкіл. Це всього кілька шкіл у Свалявському районі, але не сорок шкіл, як про це згадує Д.Сидор. Та навіть тих кілька шкіл, які нібито фінансує Д.Сидор, й нині працюють на матеріальній базі, яка була закладена Світовим конгресом русинів – підручники, шкільна бібліотечка, музичні центри тощо. Та й вчителі там сьогодні вже не в захваті від Д.Сидора.



То ж виходить, що Д.Сидор увесь час прикривається русинськими школами, до заснування яких не доклав жодних зусиль та жодної копійки. Ми, Шкільна рада русинських шкіл, заявляємо рішучій протест Д.Сидору. Перестаньте спекулювати та заробляти собі політичний капітал на цьому питанні. Брехнею авторитета не заробиш.



27.12.2008

Йоужко - Миколі Жаливі 2008-12-27 / 14:00:00
Пан Староста, Гецко - психічнохвора людина, як того ваш шеф-лікарь міг не відіти.

orange 2008-12-27 / 13:04:00
Треба братися за липового "прем"єр-міністра" Петруху. То він створює основні движняки в інтернетному "русинстві". До речі, хто знає: Гецко зараз в Ужгороді, чи вирішив очолити "уряд у екзилі" з місцерозташуванням у Москві?.. :)))))))

Сідор і Петруха 2008-12-26 / 14:56:00
"Ми доб'ємося визнання своєї національності і автономії", - заявив голова Сойму підкарпатських русинів".


По-перше, забув Сидор, що останнім часом тільки й підкреслював, що не потребує від України визнання своєї національності.

По друге, треба б було узгодити свої заяви з "прем’єр-міністром", який вимагає не автономії, а "незалежності від України".

Микола Жалива 2008-12-26 / 14:24:00
Знову неправильно "я" з малої букви.

Микола Жалива 2008-12-26 / 14:22:00
Я извиняюсь комент дам Я Микола Жалива.

Гость 2008-12-26 / 14:21:00
десь можно и прокомментировать.

Идя на такие заявления любой нормальный человек мог понимать

какие могут быть последствия. И любое государство будет защищать свои

интересы. Россия пример номер один в таких делах.

Я сто крат говорил , что нужно работать в правовом поле и не перегибать

палки. Идти законными политическими методами. И можно сделать намного

больше. Но отец Сидор пошел методами Витренко, при этом переплюнув и ее.

В добавок своими действиями Сидор сначала вбил кол раздора между Мировым Советом Русинов (Р.Магочи) и вбивает кол в отношении "Сойма" и НРРЗ ( Е.Жупан). Создавая "правительство" во главе самодвыдвиженца П.Гецка,


и игнорируя НРРЗ. И ссылаясь на полномочия конгресса данные по созданию такого правительства. Здесь и разговаривать на эту тему противно во первых

на конгрессе вопрос о правительстве вообще не ставился.

Во вторых обращаясь в областной совет Сидор даже не удосужился получить

согласия и подписи Е.Жупана. А создавая параллельные организации НРРЗ в

Виноградовском, Тячевском,Береговском районах он хотел полностью отодвинуть Жупана от участия в русинском движении. Отдельный вопрос отношений православных и греко-католических церквей когда Смдор заявил протест решения обл администрации на проведение поочередной богослужения в г.Рахов. Мне судить , но это только малая часть действий отца Сидора на розкол русинского движения.



Здесь я Высказал свою позицию не от имени НРРЗ.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини