Ужгородська "Краплина" у водограї духовності

Коли дитячому ансамблю духовної пісні «Краплина вічності» запропонували взяти участь у Міжнародному фестивалі духовної пісні, у мене як у керівника, не виникало сумнівів - звичайно, ми їдемо. Цей ансамбль районного будинку культури займається під патронатом о.Юрія Довганинця (Свято-Троїцької церкви греко-католицької єпархії).

Ужгородська "Краплина" у водограї духовності

Учасники колективу - діти віком від 10 до 13 років, які відвідують храм і щиро прагнуть духовного зросту. Крок, на який ми відважилися, потребував від нас багато енергії. І справа була не лише в підготовці концертних номерів.
Для того, щоб виїхати за кордон, дитячому колективу потрібно було підготувати велику кількість різноманітних документів. У цьому нам допомогли провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури Іван Тужеляк, працівники відділу культури і туризму райдержадміністрації Сергій Каховський та Василь Клочуряк.
Я дякую батькам, які не відмовилися від певних фінансових витрат, і знайшли час на оформлення всіх необхідних документів. За два тижні, дякуючи о. Юрію, було пошито костюми для учасників ансамблю (майстер Владислава Заводяк). Велике спасибі за суттєву фінансову підтримку хочеться сказати начальнику відділу культури і туризму Ужгородської райдерж-адм-іністрації Леонтію Ленарту. Організатор поїздки - Закарпатське обласне управління культури (начальник - заслужений працівник культури України Юрій Глеба) виділило комфортний автобус, а приймаюча сторона - керівництво міста Снина (Словаччина),- забезпечило перебування учасників ансамблю.
«Краплина вічності» був єдиним дитячим колективом на XVIII Міжнародному фестивалі духовної пісні, тому привернув до себе неабияку увагу. Хоча діти вперше брали участь у такому престижному заході, своїм співом вони постаралися донести до кожного слухача почуття любові і сердечності. Наш виступ зустріли щирими оплесками багаточи-сельні глядачі. Ансамбль виконав 5 творів, серед них - два a'capella («Як раненько ся пробудиш» муз. Н.Вахнянина, «Сяє зіронька» сл. В.Прийми, муз. Я.Ковача) та три - під супровід фонограми («Радійте променю сонця» муз. і сл. Т. і С. Раховських та інші).
Ми почули зі сцени фестивалю чудові виступи колективів зі Словаччини, Чехії, України. Особливо запам'ятався виступ хору священиків з м.Дубно
Рівненської області, який вразив глядачів виконавською майстерністю та чудовими голосами. Закарпаття представляв ще один прекрасний колектив-духовний хор «Кредо» під керівництвом Ярослава Кирлика. Його виступ завершив концертну програму фестивалю.
Приємно було чути добрі відгуки про творчість «Краплини» з вуст консула Україниу Словацькій Республіці Юрія Колядинського. Хочеться подякувати за добрі слова, за запрошення взяти участь у фестивалі керівникам і організаторам XVIII Міжнародного фестивалю духовної пісні - п.Івану Лабі - голові Центральної Ради Союзу русинів-українців Словацької Республіки та Міхалу Іванцу - голові Регіональної Ради.
Напевно, ми вже засумували за наспівними мелодіями, за словами, що вселяють віру і надію. Ця поїздка залишила багато гарних спогадів і приємних вражень у дитячих серцях. Маленька краплинка духовності, яку вони подарували глядачам фестивалю, влилася в могутній водограй пісень,   наспіваних серцем, і він заграв всіма кольорами веселки.


Тетяна Раховська,
керівник дитячого ансамблю
духовної пісні
«Краплина вічності»

 

02 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини