На Закарпатті податківці і платники податків – партнери

Чудова нагода зібрала 21 листопада 2008 року в Ужгороді за «круглим» столом представників Державної податкової адміністрації у Закарпатській області та платників податків - членів Закарпатського територіального відділення АППУ.

На Закарпатті податківці і платники податків – партнери

В урочистій обстановці вони відзначали 10 років з дня заснування Асоціації платників податків України, 10 років спільної праці, спрямованої на виховання високої податкової культури у платників податків, формування самодостатнього і відповідального платника податків України.

Відкрила засідання голова ради Закарпатського територіального відділення АППУ Марта Гнатівна Волощук. У своєму виступі вона зупинилася на основних підвалинах створення асоціації в області, відзначивши, що хоча Закарпатське територіальне відділення було створено у березні 1999 року, було прийнято рішення святкувати 10-ту річницю разом з усіма. Марта Гнатівна подякувала членам своєї організації за роботу, за підтримку, наголосивши що без них не було б такої ефективної роботи, не було б таких результатів у Асоціації. Свого часу обласне відділення АППУ очолювали М.Киричок та С.Король.

Із серпня 2004 року і до сьогодні біля керма громадської організації закарпатських платників податків – Марта Волощук, яка свого часу 10 років очолювала податкову службу Закарпаття. Нині до складу Закарпатського територіального відділення АППУ входить понад півтори сотні платників податків - юридичних та фізичних осіб, об`єднані у 11 районних та 1 міський осередки. М.Волощук зазначила, що так склалося, що у різний час керували обласною Асоціацією платників податків колишні податківці. Парадокс чи не так, скаже хтось. І якщо спочатку було трохи незвично – ще зовсім недавно збирати податки, контролювати правильність їх обчислення, повноту і своєчасність сплати платежів, поділилася досвідом Марта Гнатівна, а вже сьогодні бути на стороні тих, кого ще вчора контролював. Але це стало дуже корисним у роботі, адже тепер можна було зрозуміти обидві сторони і використовувати досвід в інтересах та на благо розвитку України.

Від імені податківців Закарпаття Марту Гнатівну і в її особі всіх членів територіального відділення АППУ вітала голова ДПА у Закарпатській області Тетяна Михайлівна Шаповалова. Вона наголосила, що налагодження партнерських відносин із платниками податків є незмінним пріоритетом діяльності податківців. Платники мають знати – податківці завжди готові до діалогу, завжди готові стати на захист законних прав платників податків. Саме в такому руслі і проводиться спільна робота з АППУ. Тетяна Шаповалова бачить велику заслугу діяльності асоціації, яка допомагає зрозуміти і переконати платника податків, що податкова – це його партнер.

Однією з головних цілей Асоціації є створення у суспільстві гідного авторитету платника податків – патріота, відповідального та вимогливого, який піклується про процвітання країни. Для того Закарпатське територіальне відділення АППУ разом із обласною податковою адміністрацією систематично проводить заходи, спрямовані на захист законних прав та інтересів платників податків, виховання високої податкової культури у майбутніх платників податків.

Лише за 10 місяців цього року ДПА у Закарпатській області спільно із територіальним відділенням АППУ та іншими державними і громадськими організаціями провели понад сотню різноманітних заходів. Це і 17 засідань “круглого столу”, 25 семінарів з платниками податків, 29 засідань громадських рад при регіональних та місцевих органах ДПС за участю представників регіональних організацій АППУ, 28 інших спільних заходів тощо. Спільно проведено і заходи з відзначення Дня бухгалтера, проводилося вивчення громадської думки щодо ставлення до податкової системи та податкової служби.

Такі заходи, переконані представники обох сторін, - чудова нагода поспілкуватися у невимушеній атмосфері про проблемні питання з тим, щоб потім відповідні пропозиції надати до органів виконавчої і законодавчої влади, місцевого самоврядування. Адже досвід спільної роботи переконує, що інколи саме своєчасні спільні зусилля платників податків, податківців та громадськості сприяють вирішенню нагальних проблем.

Керівник закарпатських податківців Тетяна Шаповалова вручила Марті Волощук Грамоту ДПА у Закарпатській області за вагомий особистий внесок у налагодження партнерських стосунків з платниками податків і побажала міцного здоров’я, добробуту, успішних результатів в усіх починаннях. У свою чергу М.Волощук подякувала податківцям за розуміння і підтримку та вручила відзнаки, зокрема, голові ДПА у Закарпатській області Т.Шаповаловій і начальнику відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян облДПА Є.Мойшевич.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА України в Закарпатській області

25 листопада 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини