Кого підтримають жителі Мукачева на виборах міського голови?

21 листопада в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція представників Всеукраїнської молодіжної організації «Фундація Регіональних Ініціатив» (ФРІ), які здійснюють довгострокове спостереження за перебігом виборчої кампанії, які відбудуться у Мукачеві 30 листопада.

Кого підтримають жителі Мукачева на виборах міського голови?Під час прес-конференції були оприлюднені докладні дані соціологічного опитування, щодо підтримки кандидатів на посаду міського голови, а також інформація про плани ФРІ на день виборів.

Наталія Тернавська, голова Ужгородської ФРІ розповіла: «Ужгородська фундація не могла залишитися осторонь виборів у Мукачеві. Наші волонтери працюють спостерігачами на виборах в різних містах України, а також у Німеччині, Польщі, Білорусії, Казахстані. На минулих мукачівських виборах ми отримали досить екстремальний досвід — арешти волонтерів, залякування їх кримінальними угрупуваннями. Сподіваємося, цього року таке не повториться. Громадський контроль саме покликаний запобігати імовірним фальсифікаціям та зловживанням».

За словами Н. Тернавської, наразі вже кілька десятків ужгородців виявили бажання стати волонтерами, приїдуть також активісти з інших міст (наразі в Україні діють понад 50 осередків ФРІ).
Юрій Плеша, координатор моніторингу, голова Мукачівської ФРІ презентував результати опитування мукачівців, проведене 15-18 листопада. Було опитано 500 мешканців міста (57 % з них — жінки), похибка не перевищує 3 %. Опитування мало на меті з’ясувати передвиборчі настрої, а також узагальнений результат-прогноз рейтингу кандидатів, який потім порівняють з даним екзит-полу і офіційними результатами виборів.

На запитання «Чи прийдете Ви на вибори міського голови?» 65 % опитаних відповіли, що планують прийти обов’язково, 17 % ще не вирішили, а 18 % обіцяють точно не прийти.
35 % опитаних вважають вибори не важливими, 20 % сумніваються, а 45 % впевнені, що вибори важливі.

З’ясовували також іміджеві уподобання мукачівців щодо майбутнього мера. 1 % опитаних виборців хотіли б мати мера-бандита, 2 % — мера-науковця, 10 % симпатизували б мерові-партійному діячеві, 12 % — чиновнику, 12 % — «просто відомій в Україні людині», 15 % — мерові-підприємцю. Найбільше – 45 % - хотіли б бачити мером «просто патріота свого міста».

37,5 % опитаних ще не визначилися з вибором, 8 % принципово проголосують проти всіх. Серед прізвищ, які називали люди як бажаних кандидатів на мера Мукачева — Колядко, Ільтьо, Фенчак, Швардак (усі — близько по 3 % голосів), 7 % згадали Нусера, 18 % Ленд’єла, 29 % Балогу і 32 % – Петьовку.

Щодо рейтингу реальних кандидатів на посаду мера Мукачева, то по 2,3 % респондентів готові віддати свій голос за Володимира Гуменюка, Сергія Ільтя, Олександра Коцура, Олексія Фозекоша і Ольгу Фенчак. Василь Швардак отримав 8 % голосів учасників опитування, Золтан Ленд’єл — 35 %.

У день виборів на кожній із 35 виборчих дільниць у Мукачеві працюватимуть по 2 волонтери від «Фундації регіональних ініціатив», містом курсуватимуть також 2 мобільні бригади.

Довідково:

30 листопада 2008-го року в Україні відбудуться позачергові місцеві вибори. У містах Рівному, Мукачево та Феодосії обиратимуть міських голів. Загалом вибори мають відбутися у 138 територіальних виборчих округах. Вибори будуть проводитись згідного Закону про вибори редакції  2004-го року та без врахування Закону України «Про державний реєстр списків виборців». Попередні вибори міських голів 2006-го року відбувались згідно закону про вибори до Верховної Ради України.

Ужгородський прес-клуб
21 листопада 2008р.

Теги:

Коментарі

Наталія Тернавська 2008-11-24 / 09:36:00
Кусi 21/11/2008 18:05




:))))))



Дякую, заспокоїли. От лиш не знаю, чи варто радіти від такого стану речей...

історик 2008-11-23 / 13:12:00
Погоджуюсь з тим що Лендєл інтелігентна людина і патріот Мукачева, але є один нюанс він буде виконувати тільки те що йому скаже Балога і Петьовка, а не громада міста. Є навіть такий анекдот, когод не обрали мером мукачева мером і так буде Петьовка)))

Ирена 2008-11-22 / 10:59:00
Я часто вижу Золтана Золтановича Лендела на концертах,всевозможных фестивалях,проводимых в городе,его и Михаила Лабоши.Как его на все хватает?

Иван 2008-11-22 / 10:54:00
Золтан Лендьел достойный кандидат в мэры города.Он настоящий патриот города и Закарпатья в целом.Хорошо знает историю,ценит и любит свой край,очень интересный человек .Он активно работает и под его руководством как и.о. мэра город приходит в нормальное состояние.Это заметили все.Правильно используется бюджет города;деньги идут по назначению.Ничего не скажу про лифт,сам видел многократный подъем Лендьела по ступеням ратуши.Лендьела можно часто увидеть идущего по улицам города и без сопровождения.Внешний вид очень интеллигентного человека,который обязательно ответит на приветствие.

Кусi 2008-11-21 / 18:05:00
Наталii Тернавськiй - залякувати кримiнальнi угрупування на майбутнiх виборах вас не будуть. Вони тепер сидять в робочих кабiнетах мерii або знаходяться в Киевi. А пiдтримувати потрiбно буде хiба що пенсiонера Лендьела, якщо в разi обрання його мером (не дай Боже) вiн буде пiднiматися сходами на другий поверх будiвлi Ратушi. На його попередньому мiсцi роботи - Мiськком КПРС, був лiфт.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини