Ужгородські пари змагалися з найкращими танцюристами на чемпіонаті світу й відкритій першості Австрії

Червоно-біло-зелений триколор – прапор Італії з написом «Паоло і Сільвія – чемпіони світу 2006, 2007, 2008» уболівальники, що приїхали минулого тижня до Відня на чергове свято танців, підготували не даремно.

Ужгородські пари змагалися з найкращими танцюристами на чемпіонаті світу й відкритій першості Австрії

Паоло Боско та Сільвія Піттон втретє стали чемпіонами світу з європейської програми (стандарту) серед дорослих на чемпіонаті світу, який проходив 15 листопада у рамках чотириденного танцювального марафону відкритого чемпіонату Австрії (Austrian Open 2008) у Відні.

П’ять танців – фокстрот, повільний вальс, віденський вальс, квікстеп і танго у світовому змаганні відтанцювали 73 пари, але склад фінальної шістки не відрізнявся від торішнього, а перша четвірка взагалі залишилася незмінною. Хоч упродовж року на різних змаганнях італійська пара Andrea Ghigiarelli – Sara Andracchio не раз обходила німецьку Benedetto Ferruggia – Claudia Köhler, під час чемпіонату світу німці, як і торік, завоювали срібло, а італійці – бронзу. Четвертими стали росіяни Марат Гімаєв та Аліна Басюк, на п’ятому місці ще одна німецька пара Simone Segatori – Annette Sudol і на шостому данці Emanuel Valeri – Tania Kehlet. Українська пара із Сімферополя Юрій Петров та Яна Кожухар здобули 32 місце.

Якщо першість світу включала ли­­ше стандартну програму (з латино­американської пройде 29 листопада також у Відні), то програма Austrian Open 2008 була надзвичайно різноманітна. В окремому залі мірялися силами юні танцюристи – від найменших ді­ток. У різних категоріях і танцювальних програмах змагалися і пари, і цілі групи. Усе дійство було просто переповнене красою, блиском та сяйвом. Розкішні, багатоярусні і зовсім мінімізовані плаття, фраки й розшиті сорочки, що залишають відкритими груди партнерів. Камінчики Сваровскі та блискітки дощем сиплються на паркет. Шкіра, зокрема й обличчя, аж до шоколадного засмагла й міниться перламутровим сяйвом.

Окремий бал справляють емоції. Усмішки, обійми, сльози, поцілунки, підбадьорливі вигуки вболівальників, оголені нерви. Танцюристи завжди знають, у якій частині залу сидять саме їхні прихильники, й обов’язково окремий уклін і найосяйнішу усмішку несуть до них. А тренери, наприклад, на змаганнях танцювальних груп, сидячи перед танцюристами з талісманом-іграшкою, іноді, здавалося, не просто всім тілом і вигуками керують своїми колективами, а таки підхопляться й самі  кинуться до танцю. Не витримає, здавалося, й лискучий паркет віденського комплексу «Standhalle» – під вечір останнього дня, його то тут, то там підклеюють скотчем.

Відносно незворушними залишаються тільки судді – представники чи не всіх країн світу, які стоять по всьому периметру паркету й на аркушиках виставляють оцінки кожній парі.

Як і щороку, в Au­strian Open 2008 узяли участь і танцюристи, що займаються в ужгородських клубах «Грація», «Престиж», «Глорія». Не всі дні цьогорічного чемпіонату були для наших пар вдалими, але вже те, що спортсмени з маленького Ужгорода беруть участь у змаганнях світового рівня, – свідчення високого рівня професіоналізму й наших танцюристів, і їхніх тренерів. Скажімо, танцювальна пара Вероніка Мишко та Володимир Лятов («Грація», керівники Олександра та Володимир Мишки) торік були третіми на першості світу у програмі 10 танців, а вже цього року, у вересні, Вероніка й Володя танцювали у фіналі на Кубку Європи, наприкінці жовтня на змаганнях міжнародної кваліфікації IDSF Open здобули перше місце у програмі стандарт і третє – у латиноамериканській. Буквально за два дні до поїздки в Австрію Лятов і Мишко повернулися з Німеччини, де теж були учасниками фіналу за програмою 10 танців.

Лариса Подоляк, "Старий Замок "Паланок"
21 листопада 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
» Всі новини