Закарпаття: День служби зайнятості в угорському селі на Берегівщині

Для населення села Бене у приміщенні сільської ради фахівці Берегівського міськрайцентру зайнятості провели інформаційний семінар із питань зайнятості. Директор Берегівського міськрайонного центру зайнятості Степан Медвідь, не оминаючи проблем сільського безробіття, розповів про стан ринку праці в регіоні.

Закарпаття: День служби зайнятості в угорському селі на Берегівщині

Він презентував вакансії, наявні в базі центру зайнятості для сільського населення. Надав інформацію про рівень заробітної плати, умови соціальної сфери та транспортної доступності до підприємств, на яких наразі є робота, розповів про робітничі професії, які можна здобути за направленням служби зайнятості, нововведення в поточному році такої послуги, як надання дотацій для працевлаштування молоді на перше робоче місце. Степан Медвідь грунтовно відповів на запитання мешканців села, які набрали форми своєрідного діалогу. Голова сільської ради Андрій Сухан наголосив на необхідності тісної співпраці органів місцевого самоврядування та служби зайнятості, що сприятиме соціально-економічному розвитку села.
Начальник відділу активної підтримки безробітних Берегівського міськрайонного центру зайнятості Наталя Шитєва ознайомила з можливостями  навчання за професіями, перенавчання та підвищення кваліфікації, презентувала послуги служби зайнятості, переваги сільського зеленого туризму.
У роботі семінару взяла участь директор швейного підприємства ТОВ “Ростекс” Лариса Гомокі.  Вона запрошувала на роботу жінок та чоловіків, які хочуть займатися швейною роботою, виготовляючи трикотажні вироби для всесвітньовідомої фірми “Бенетон”. Питання з транспортною доступністю до цеху, який знаходиться у сусідньому Варієві, підприємство вирішує позитивно.
Відвідувачами заходу, організованого центром зайнятості, стали як молодь, що шукає роботу, вперше та стоїть перед професійним вибором, так і незайняті громадяни, що мають певний професійний досвід.
У рамках заходу відбулися семінари із загальних питань зайнятості сільського населення, семінар з техніки пошуку роботи для сільського населення, які провела провідний спеціаліст відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості Ірина Панкулич.
Співбесіда з працедавцем з підбору працівників підприємству «Ростекс», що проходила у рамках дня служби зайнятості, зібрала понад 30 громадян. Прослухавши інформацію про підприємство, що працює в галузі швейного виробництва, відвідувачі бажали отримати ще й індивідуальні консультації з питань оплати праці та її умов.
Цього ж дня в Бенянській загальноосвітній школі відбулась презентація послуг служби зайнятості школярам та презентація професій, яких потребує ринок праці району. Яскравим доповненням стала розповідь  головного спеціаліста міськрайонного центру зайнятості  Ганни Мельник про навчальні заклади Берегова та інших міст нашого краю, де можна здобути робітничі професії. Анкетування та тестування про схильність до вибору певного типу професій показало, що більшість дітей обирають навчання у Берегівському професійному ліцеї сфери послуг.
Мешканці сіл - відвідувачі заходу, а їх понад 30 осіб, отримали інформацію щодо забезпечення надання їм комплексу адресних соціальних послуг служби зайнятості, спрямованих на реалізацію гарантованого права на працю, яка, сподіваємось, станеться їм у нагоді при влаштуванні свого життя та досягненні життєвого успіху.


Наталія Шитєва,
начальник відділу активної підтримки Берегівського міськрайонного центру зайнятості   

14 листопада 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини