Ігор Кріль вийшов із "Рідного Закарпаття"

Правлінню громадської організації “Рідне Закарпаття” Народного депутата України Кріля Ігоря Івановича

ЗАЯВА

Ігор Кріль вийшов із "Рідного Закарпаття"Шановні колеги, друзі, однодумці!

Звертаюсь до Вас із заявою про вихід із громадської організації “Рідне Закарпаття”. Цей мій крок продиктований кількома обставинами, на яких вважаю за необхідне зупинитись.

Створення нашого об’єднання у липні минулого року мало на Закарпатті резонанс, який супроводжувався різноманітними коментарями у засобах масової інформації краю. Автори деяких з них намагалися нав’язати нашим землякам свої відповіді на запитання - яка мета створення “Рідного Закарпаття”?

Озвучувались варіанти, що організацію створили для:
• участі у виборах 2006 року;
• задоволення політичних амбіцій певних осіб;
• залучення неполітичних лідерів краю під прапори певної політичної сили.
Якою ж була справжня мета створення громадської організації “Рідне Закарпаття”?
Я є одним із ініціаторів її створення, тому хочу сьогодні дати свою відповідь на ці запитання, а також підтвердити її своїми діями.

Після виборів Президента України у 2004 році чимало громадян України відчули, що їхня думка може впливати на події в державі. Більше того, прийшло розуміння, що ми зобов’язані це робити. А які є для цього можливості? Адже не кожен громадянин України може працювати у владі. Не кожен може бути обраний депутатом. Не всі можуть чи бажають бути членами політичних партій. Але кожен, хто має бажання реально впливати на процеси розвитку держави, повинен таку можливість мати.

Ми повинні зробити все, щоб такий механізм був створений. Він реально можливий лише через широке коло громадських організацій, кожна із яких має свою мету, свої завдання і небайдужих людей, які зацікавлені у їх реалізації. Я б порівняв нашу державу із великим мурашником, де кожна мурашка асоціюється із громадською організацією. У такій державі завжди буде чіткий порядок, тому що кожна громадська організація, як і мурашка, буде тягти на собі свою частину загальнодержавних проблем, впливаючи на їх вирішення. Іншими словами, ми повинні не давати чиновникам розслабитися. Так є в усьому цивілізованому світі. Так повинно бути й у нас.

Розуміючи це, я і став одним із ініціаторів створення в Закарпатті такого об’єднання, у яке увійшло багато поважних у краї людей.
Пройшло більше року. За цей час наша організація зміцнилась як чисельно, так і організаційно. Викристалізувались методи її роботи.

Протягом цього періоду ми з Вами дали відповідь на один із трьох закидів, про які сказано вище. Як організація, ми не приймали участі у виборах 2006 року на стороні будь-якої політичної сили. Це було наше спільне рішення. Але кожен з нас мав право на свою особисту позицію. І це також було наше рішення. Багато з нас стали депутатами рад різних рівнів від різних політичних сил. Це підтвердило авторитет нашої організації.

Але залишились відкритими ще два закиди на адресу нашого об’єднання. Шукаючи відповіді на них, я дійшов висновку, що особисто я як народний депутат України та представник керівних органів обласного рівня однієї із політичних сил, є тим суб’єктом, який може давати підстави для подібних думок.

Вважаю, що сьогодні на часі зняти ці питання. Саме тому я й прийняв рішення про вихід з нашої організації.

Цим кроком я хочу зняти підстави для інсинуацій та закидів на рахунок мети діяльності нашої з Вами організації та особисто щодо мене. Впевнений, що цей крок додасть авторитету громадській організації “Рідне Закарпаття” та змогу більш повно забезпечити досягнення мети її діяльності в майбутньому.

Сьогодні я ще більше впевнений у тому, що діяльність таких організації як “Рідне Закарпаття” є необхідною як для області, так і для держави загалом. Переконаний у тому, що коли в кожній області буде діяти декілька таких організацій, то і влада, і політичні сили будуть під постійним контролем громадськості. І тоді їхня діяльність буде більш цілеспрямованою на вирішення злободенних проблем наших співвітчизників.

Моє переконання – у таких організаціях учасниками не можуть бути особи, що займаються політичною діяльністю на постійній основі. Із ними може бути встановлений діалог по вирішенню конкретних суспільних проблем та по підтримці їх конкретних політичних кроків.

Наша з Вами спільна діяльність наштовхнула мене на ряд думок та ідей. Сьогодні я маю можливість та бажання зосередитись на їх реалізації.

Дозвольте подякувати кожному з Вас за можливість спілкування та реалізації спільних планів у минулому. Заявляю Вам про своє бажання співпрацювати в майбутньому як із організацією, так і окремо з кожним із Вас.

Роблю цей крок публічно, щоб не давати підстав для різного роду домислів.
Хочу побажати успіхів кожному із Вас у професійній діяльності, а також успіхів “Рідному Закарпаттю” у його діяльності на благо краю.

З повагою,
Ігор Кріль

16.10.2006 року
16 жовтня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини