Берегівський школяр Юрко Кноблох половину літа провів на стадіоні клубу "Челсі"

Приємний, симпатичний і говіркий Юрчик навчається у 6-А класі Берегівської ЗОШ № 1. Він - один із кращих футболістів цього навчального закладу серед молодших школярів. Половину канікулярних днів минулого літа хлопчик провів у столиці Великобританії - Лондоні. На запрошення тамтешніх тренерів із відомої команди «Челсі», яку фінансує російський мільярдер Р.Абрамович, із кількома ровесниками з України він займався на англійських стадіонах.

Берегівський школяр Юрко Кноблох половину літа провів на стадіоні клубу "Челсі"

Фактично учні поїхали у «Челсі» за програмою із підготовки резерву цієї команди. Потрапити туди дуже складно, і як там опинився хлопчина, це вже їхній невеличкий родинний секрет.
Юрчик залюбки розказує, як їх «розбили» на групи та вчили грати у великий футбол, як на справжніх футбольних майданчиках вони відточували свою майстерність та гартували характери. «Зірок» світового масштабу бачили зрідка, що й не дивно, бо ті завжди у роз'їздах, а літо для європейських гравців - це ще й пора відпусток. Графік їхнього перебування у «Челсі» вирізнявся чіткістю, педантичністю, пунктуальністю, що свідчило про діловий підхід тренерів до підготовки юних спортсменів. До Лондона малий Юрась летів із Києва. У столиці Туманного Альбїону його зустріли представники всесвітньо відомого клубу. Згадує також Олексія Зінкевича та Сергія Юнака з Володимир-Волинського, з якими стажувався в одній із провідних команд континенту. А ще там були ровесники із Росії, Японії, Іспанії, Саудівської Аравії та інших країн. У «Челсі» дуже ретельно дбають про відбір юної зміни, знаючи, що за нею - майбутнє англійського футболу.
У школі про малого футболіста Юрія Кноблоха якнайкращої думки. Директор ЗОШ № 1 Оксана Матолич розповіла, що коли батьки привели його у перший клас, він по-українськи не знав нічого, а тепер, слава Богу, має доволі великий словниковий запас. Із ним напрочуд легко спілкуватися, хлопчик балакучий і веселий, кмітливий. Розповідає, як нещодавно поклали на лопатки суперників, забивши їм у ворота цілих 17 голів, а на його рахунку - сім м'ячів. Грає за команду
«Планета», до того ж у ролі бомбардира. Встигає не тільки футболом займатися, але й на додаткові заняття ходити. Гарно вчиться. Футбольна тема у його лексиконі - головна. Про команду Абрамови-. ча «Челсі» знає якщо не все, то майже все. Із Англії привіз медаль, якою був нагороджений за участь у турнірі. А ще має маленького братика Ромео, якому всього два роки, він ходить у дитсадок і вже копає м'яча.
Якщо вже говорити загалом про цю сім'ю із села Геча, то слід сказати, що й батько юного футболіста, Юрій-старший, свого часу був одним із кращих спортсменів району. Він тренувався у групі Павла Комарі, в минулому одного з ліпших наставників Берегіещини. У легкій атлетиці Ю.Кноблоху не було рівних. Ще в шкільному віці він став першорозрядником, а відтак сягнув й інших висот: за високі показники йому було присвоєно звання кандидата, а згодом і майстра спорту. Можливо, якби він не поринув у бізнес, то на сьогодні вже був би відомим тренером. Інколи, бува, жалкує, що не пішов у великий спорт, але про це зізнається лише близьким і друзям. Хоче, аби син став футболістом, для цього й докладає всіх зусиль. Поїздка до Лондона - це також і його заслуга.
...Лондонських вражень у Юрчика Кноблоха - хоч відбавляй. Розказує про «Челсі» однокласникам, ровесникам із села, одноклубникам, ділиться думками із класним керівником Ольгою Фельцан. Вони його слухають і найчастіше запитують, чи спілкувався з Абрамовичем або ж чи видів його? Зауважив, що в Англіїїм сказали: російського мільярдера хотіли б бачити мільйони, але він уникає зустрічей із публікою. Відтак із задоволенням розповів про свій європейський вояж. Можливо, він у майбутньому стане футбольною «зіркою». Але Юрчику треба рости та щоденно забивати суперникам голи! А ще вчитися, бути таким, яким він на сьогодні себе зарекомендував...

Михайло Папіш, Берегово
21 жовтня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини