Москаль відповів, що він хороший, а у всьому винуватий Балога

"Якщо в когось є якісь факти, то нехай він іде з ними до Генеральної прокуратури України. Я такого не читаю, то маячня хворої людини. Цю кампанію проти мне розвернули всякі Балоги, Крілі", - прокоментував 17 жовтня звинувачення на свою адресу у "кришуванні" кримінальних схем, які озвучив перший заступник начальника ГУ МНС України в Закарпатській області І.Гецянин, народний депутат України від "Народної Самооборони" Геннадій Москаль.

Москаль відповів, що він хороший, а у всьому винуватий Балога

"Дехто просто боїться, що мене буде призначено керівником одного з виборчих штабів на Закарпатті, і ні "Наша Україна", ні ЄЦ на перших місцях не будуть. Вони вийшли з "Нашої України", створили аморфний ЄЦ, але народ їх не підтримує. Я очолюю обласний осередок ГО "Народна Самооборона", і вони бояться, що електорат піде за мною, це поле на Закарпатті сьогодні вільне", - зазначив Г. Москаль.

Він додав, що був би здивований, коли б його ці люди похвалили. На думку нардепа, для нього навпаки є плюсом те, що така газета, засновником якої є клан Балоги, про нього так говорить: "Це вияв того, що я критикую голову Секретаріату, ЄЦ, наслідок моїх депутатських запитів, що я викриваю їх як корупціонерів", - додав нардеп.

Довiдка

Іван Гецянин, колишній перший заступник екс-начальника УМВС України в Закарпатській області Геннадія Москаля, розповів, що Г.Москаль "кришував" кримінальні схеми, їздив на крадених авто і боявся зброї. Про це генерал податкової міліції І.Гецянин, який сьогодні є першим заступником начальника ГУ МНС України в Закарпатській області, депутатом обласної ради повідомив в інтерв’ю обласному тижневику "Старий Замок Паланок".

І.Гецянин, зокрема, повідомив, що, щойно приступивши до роботи на посаді начальника УМВС, Г.Москаль одразу розпорядився позбавляти прав усіх водіїв, що сіли за кермо в нетверезому стані. "Заковика в тому, що повертати посвідчення водія мав право лише сам Москаль... Цей його метод поклав початок корупції серед працівників ДАІ, які бачили, як діє їхній керівник", - сказав І.Гецянин.

"Якщо затримували крадені машини, авто з перебитими номерами, документи теж всі носили до Москаля. Такі машини він передавав то в Київ, то в Крим. Як це робив? Можу тільки здогадуватися. Пости на кордонах Москаль узяв під своє крило!", - зазначив генерал податкової міліції.

"З прокуратурою і судами також навів контакти, виділяв їм машини з крадених - "Мерседеси", джипи. Так Москаль забезпечував собі певний захист. Сам теж їздив на краденому авто. У ті часи, за прикладом керівника, працівники УБОЗу теж їздили на крадених авто. До речі, УБОЗ тоді очолював Варцаба, який пізніше сам став начальником УМВС області і за злочини вже четвертий рік розшукується правоохоронцями", -повідомив І. Гецянин.

Він також повідомив, що Г.Москаль "кришував" горілчаний бізнес мера Ужгорода Сергія Ратушняка: "Не знаю, як і про що вони домовились, але після тієї зустрічі (Ратушняка і Москаля - ZAXID.NET), коли вантажі з горілкою затримували на постах, зокрема у Нижніх Воротах, Москаль завжди чомусь посилав туди Варцабу. Той їздив, відтак доповідав, що все нормально, і ця горілка йшла далі. За документами це були транзитні вантажі, але все залишалося в Україні. Багато було і вагонів з горілкою".

"Пізніше Геннадій Геннадійович повернувся на Закарпаття головою обласної адміністрації. Але методи, схеми роботи в нього залишилися ті самі", - зазначив І.Гецянин.

"Працював Москаль і на інтереси бізнесу. …Викликав керівників районів і казав: там і там має бути заправка. Або називав цифру, скільки заправок мусить бути в районі. На той час він уже попрацював у Криму, Дніпропетровській області, звідти і приходили люди, які ставили тут АЗС", - сказав І.Гецянин.

Інтерв’ю І.Гецянин завершив твердженням, що Г.Москаль не з відважних: "При цьому Москаль - боягуз. Під час наших поїздок за кордон, словаки чи угорці пропонували нам постріляти. Але він ніколи не брав до рук зброї, бо боїться її. І ніколи не дивиться в очі іншим людям - не витримує".

ZAXID.NET
17 жовтня 2008р.

Теги:

Коментарі

Закарпатець 2008-10-19 / 16:55:00
А що таке ви чекали? Москаль є з нації козацького роду! Нащадок козака Мамая! Козак Мамай з сімї Чінгіз хана їздив на вкраденних конях, а Москаль розїжає на вкраденних аутомашинах. Що ж змінилось? За Часів козака Мамая були коні, а теперь аутомашини. А шароварники з чубами зістали такими як були - злодіями! Ясна річ, чого Окраїна є на окраїні Європи?!!

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини