На Закарпаття введено внутрішні війська МВС. Чому?

З понеділка в Закарпаття введено внутрішні війська МВС України. Дивно, але закарпатці якось і не помітили, коли це в області знову стався такий небувалий розгул злочинності, що міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку вдруге поспіль довелося вдаватися до таких екстремальних заходів – вводити спецвійська!

На Закарпаття введено внутрішні війська МВС. Чому?

Що ж насправді криється за "турботою" міністра про спокій закарпатців?..

Все дуже просто: Юрію Луценку треба створити мізансцену для серйозного спектаклю під назвою "Усунення від керівництва закарпатською міліцією неугодних і створення в неслухняній області плацдарму в боротьбі за рейтинг під час парламентських виборів". А для цього необхідно нагнати якнайбільше страху і змалювати наш край у найчорніших кримінальних фарбах. Що він і зробив минулого тижня в Ужгороді під час виїзної наради МВС. І байдуже міністрові, що в криміногенному плані Закарпаття – традиційно одна із найспокійніших областей України. Адже згідно з рейтингом Кабінету Міністрів України Закарпаття та Івано-Франківщина мають найнижчий в державі рівень злочинності в розрахунку на 10 тисяч населення: при загальнодержавному показнику 57,1, у нас в області – 27,8 злочина. Упродовж цього року в Закарпатті фіксувалось загальне зниження – на 8,1 відсотка – злочинності. До речі, показники рейтингу Кабміну формуються на основі даних Міністерства внутрішніх справ.

Серед найбільших "гріхів" закарпатської міліції міністр назвав неналежну боротьбу з нелегальною міграцією та незаконним обігом наркотиків. Чомусь досі вважалось, що найбільший розгул наркоманії в Україні – у східних областях та великих промислових центрах. Аж ні, виявляється – у нас, на Закарпатті. Так, знову ж таки, вважає міністр Луценко. Як свідчать статистичні дані, в Закарпатті протягом січня-серпня цього року в порівнянні з відповідним періодом минулого року дійсно зареєстровано збільшення на 10,8 відсотка кількості злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та аналогів. Однак в той же час на 11 відсотків більше викрито злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків.
 
Ставить міністр у вину обласній міліції також неналежну боротьбу з нелегальною міграцією. Що ж, в цьому питанні дійсно проблем багато. Але чомусь міністр "забув" покласти відповідальність за неналежну боротьбу з нелегальною міграцію і на інших. Адже, як відомо, Закарпаття – це в Україні тільки кінцевий пункт призначення на шляху нелегальних мігрантів у Західну Європу. Всі нелегальні канали стікаються зі східних кордонів у столицю, де і формуються групи. До речі, за кількістю виявлених злочинів у цій сфері Закарпаття після Харківщини має найкращі результати в державі. Однак традиційно всі горіхи сиплються на Закарпаття.

 І нарешті – ситуація на дорогах Закарпаття. Міністр без обговорення зняв із посади начальника УДАІ в Закарпатській області. Його навіть не зупинив той факт, що Олександр Яцканич – депутат обласної ради і його звільнення – пряме порушення прав депутата місцевої ради, адже законом передбачено повідомлення відповідної ради про намір прийняття такого рішення не пізніше, ніж за 15 днів до цього.
 
То невже у нас така катастрофічна ситуація на закарпатських автомагістралях? Без сумніву, приводу для заспокоєння нема – аварійність зростає, гинуть і калічаться люди. Але, як-то кажуть, все пізнається у порівнянні. Отже, якщо вдатися знову ж таки до статистики, то картина вимальовується зовсім не такою, щоб екстрено знімати керівника обласної ДАІ і вводити спецвійська. За офіційними зведеннями Державтоінспекції країни, лідирують щодо збільшення кількості ДТП Харківська – 43,4%, Донецька – 36,5% та Запорізька області – 33,7 відсотка. Щодо кількості аварій, то з початку року менше, ніж у нас, сталось ДТП лише на Тернопільщині – 1644. В Закарпатті за цей час зареєстровано 1809 дорожньо-транспортних пригод. Для порівняння: в Донецькій області сталося 20 тисяч 486, Дніпропетровській – 12 тисяч 733, Київській – 10 тисяч 474, сусідніх з нами Львівській – 6 тисяч 940, Чернівецькій – 1 тисяча 947 ДТП. Але при цьому слід врахувати важливий факт: Закарпаття – прикордонна і транзитна область, через яку проїжджає величезна кількість транспорту. Додайте ще і її курортно-туристичний статус – і кількість автомобілів зросте в рази. І при цьому на фоні держави, Богу дякувати, у нас не найвища аварійність.
 
Отже, ми повертаємось до того, з чого розпочали: міністру треба сформулювати привід для зняття з посади начальника УМВС України в Закарпатській області Віктора Чепака. У липні йому цього не вдалось зробити і досі більш-менш законного приводу не знаходилось. Не допомогли і численні перевірки: починаючи з липня міністерство провело 49 оголошених і десятки неоголошених перевірок діяльності різних підрозділів УМВС, однак серйозних порушень так і не було виявлено. Тож довелось вдаватись міністру до більш кардинальних рішень.

Політикум вже почав активно готуватись до парламентських виборів. Рейтинг же "Народної самооборони" у країні зовсім нікудишній. Особливо тут, на Закарпатті. Тож зрозуміло, що зовсім не випадково міністра Луценка в Ужгороді супроводжував Геннадій Москаль, який є керівником громадського руху "Народної самооборони" в Закарпатті. Для створення штабів і партійних офісів потрібні кошти, і немалі. Підім’явши під себе міліцію, можна буде вільніше діяти…

Олександр Нагорний
07 жовтня 2008р.

Теги:

Коментарі

Закарпатець 2008-10-19 / 17:39:00


А що таке ви чекали від нащадків козака Мамая з роду Чінгіз ханів?! Нащадки орди, як колись посунулись на Захід. Дальше від Ужгорода на Захід хохляцька навала не можить піти и красти, там уже НАТО.

rekrut 2008-10-15 / 10:41:00
приветик всем-думаеться а вдруг те люди что сперли денежки побегут через границу-так что их выпустят -видимо недоверяют нынешней охране границ да и таможне

Леся 2008-10-12 / 18:01:00
До сьогодні Україна рахуеться окупантом Закарпаття, бо так і не вела результати референдуму 1991 року в конституцію. І якщо про це забули луцеко-мацкалі зі всякими терористами з "Свободи", УНА-УНСО, то русини про це не забули і все фіксують. Нинішній ввод військ в Закарпаття-Підкарпатську Русь - це військова окупація. І не смійся Петя з дяді Васі з Хуста, бо русини ще за себе скажуть і словом і ділом. Луценко і Москаль - злочинці при владі, що прийшли в Закарпаття настрахати русинів, а заодно, упорядкувати канали переправки нелегалів. Яка це гидота!

Битий 2008-10-12 / 01:31:00
Видно Луцик знов планує на виборах бійку в Мукачеві вчинити, бо гравій в кризу з річки на зиму не крадуть.

Kv 2008-10-10 / 12:26:00
Да уж,завести на Закарпатье войска это надо было "долго думать".Видать в Украине зто самый криминогенный регион... -бредятина.P.S. Хотя дело тут малехо в другом... все возможно.

pfr 2008-10-09 / 10:32:00
Це все дурниці. Весь результат їхньої роботи буде той, шо вони знов зберуться у Деці чи ще десь (у менш помітному місці), набухаються із місними міліціштами і мафіозниками все закінчиться якщо не мордобоєм, то доброю виручкою у корчмі. Наша міліція береже свій ґимбиць.

Петя 2008-10-09 / 10:03:00
Сойм нас захистить уд Луценка.


Сойм мае дядю Васю з Хуста ун у них

міністръ. Ун знае як робити сам з палицьов стояв. Знае як гроше просятъ

Русин 2008-10-08 / 23:44:00
Шоб не лізли до нас потрібні загони самозахисту.Луценка геть з Украіни.

ember 2008-10-08 / 15:48:00
Istvan, oni stojat i sami sozdajut avarijnuju situaciju!!!

Istvan 2008-10-08 / 09:38:00
уже давно пора было завести войск. ГАИ-шники например в Ужгородском районе не на аварийно-опасных местах стоят, а там, где по 200 форинтов могут, прямо как жебраки, пособирать от иностранцев.

Петровцій 2008-10-07 / 21:58:00
Добре відомо, що лідер Закарпатської "самооборони" Москаль - пройдисвіт і фактичний глава мафіозних структур Закарпаття з моменту приходу в наш край у якості начальника УМВС. Метод очолити, а не боротися з мафією - основний прийом його діяльності на показуху. Цим він оболванював довірливих, усім напускав диму в очі, демонстсруючи мистецтво демагогії. І цілком не дивно, що його опікуном, якщо не учнем. став карєрист-авантюрист Луценко. Разом вони зараз фактично демонструють, що Закарпаття - злочинний край. Правді бути і розплата наступить неминуче. Рано чи пізно!А зараз закарпатці, хоча б голосами депутатів, мали б чесно заявити - геть авантюристів з краю. Ганьба їм, гидотникам Луценкові з Москалем, іудам і христопродавцям

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини